[]

Yazılımcıya 6-7 bin TL maaş

Az değil mi? Tecrübesiz biri için bu teklif ama yine de az bence.




 
ortalama. daha az veren de var.


  • jelly bear  (11.08.21 18:09:52) 
çalışanların yarısının asgari ücret aldığı ülkede normal.


  • rose parks  (11.08.21 18:10:12) 
dediğin gibi tecrübesiz ise az değil. bir de işveren açısındna bak. uzun süre 3-6 ay bu çalışan ciddi bir iş yapamayacak sadece masraf. üstüne bu tip tecrübesizlerin 1 sene sonra ben bu işten sıkıldım ya da başka iş buldum diyerek ayrılma olasılığı çok daha yüksek.


  • orpheus  (11.08.21 18:14:49) 
Tecrübesiz biri için az değil. Hatta bundan az veren çok fazla yer vardır. Türkiye'de maaşlar alım gücü üzerinden hesaplanmıyor maalesef. A

yrıca @Rose Parks'ın dediği gibi ülkenin yarısı asgari ücret ile 3000 arası kazanıyor. O yüzden 3500-4500 arası çalışan yazılımcı da artık çok fazla. Sektörde yığılma oldu çünkü.
  • nawar  (11.08.21 18:15:15 ~ 18:16:24) 
okul haricinde mesleği hakkında kendini geliştirmeyen biri için fazla,
öbür türlüsü için az bile olabilir.

  • nahtoderfahrung  (11.08.21 18:18:34) 
Ne iş yaptığına, ne bildiğine bağlı.

Tecrübesiz tamam ama aynı zamanda hiçbir şey bilmiyorsa ben işe bile alma taraftarı olmam, o açıdan fazla bile, fazla riski çünkü. Tecrübesiz ama kendini geliştirmişse az.

Ankara piyasa "ortalaması" yeni başlayan için bahsettiğin civarda bu arada.
  • plutongezegendegilmi  (11.08.21 18:24:16) 
Sorunuz çok yetersiz. Eger Junior bir yazılımcı için bahsediyorsanız bu maaş normal.

Senior için çok az
  • limonlu eksi  (11.08.21 18:27:51) 
Hİç bir şey bilmeyen biri için iyi bile denebilir. Tecrübesiz ama teorik bile olsa iş yapacak kadar bir şeyler biliyorsan o zaman normal.


  • roket adam  (11.08.21 18:27:54) 
Maalesef sektör yavaş yavaş yazılıcı arzına doymaya başlıyor. Haliyle fiyatlar düşmeye başlıyor. Eğer çok net bir alanda tecrübeniz yoksa (gsm vs), genel geçer işlere yoğunlaşıyorsanız bu fiyatlar normal olmaya başlayacak.


  • anten  (11.08.21 18:35:25) 
Maaşlar düşmüyor, aksine şu an artıyor bayağı; büyüme dönemindeyiz sektör olarak.

Temel programlama becerisi olan herhangi biri için o miktarlar çok az kesinlikle. Yetenekli yeteneksiz üniversiteden mezun olan herkesi varsayılan olarak asgari ücretin biraz üstüne alıyorlar o doğru; ama 2019 mezunuyum (2018+1), arkadaş grubumdaki maaşlar cidden bu rakamların çok üstünde.

Zaten savunma sanayii doğrudan çoğu üniversite mezunlarını topluyor, onların güncel maaşı aylık ortalama 9-10 bine geliyor ikramiye vs. katınca. Buna rağmen insanlar sürü halinde aselsan'ı havelsan'ı falan terk ediyor beğenmedikleri için.
  • aguen  (11.08.21 22:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.