[]

Sınırları korumak bu kadar zor mu ?

Selam, şimdi türkiye sınırı malum kevgire dönmüş durumda. Kasıtlı veya kasıtsız bir şekilde on binlerce kaçak giriş oluyor. Peki avrupa'da da durum böyle mi ?

tr.euronews.com

Mesela şu haberde, Letonya OHAL ilan etmiş ve 670 km'lik sınırı var. Şimdi nasıl korunabilir ki 670 km 'lik sınır ? Yani 5 değil 10 değil nasıl oluyor bu işler bilmediğimden soruyorum, belli aralıklarla nöbetçiler vs mi oluyor ?

Haberde şöyle bir cümle geçiyor

'' Litvanya parlamentosunda yapılan oylamada ise 670 kilometrelik Belarus sınırının 508 kilometresine 4 metre yüksekliğinde dikenli tel duvar örülmesi onaylandı. Reuters'a konuşan Litvanya İçişleri Bakanı Agne Bilotaite, tel duvarla ilgili "Bu fiziksel bariyer olmadan sınırlarımızı korumanın imkanı yok. Bu çok açık ve net." ifadelerini kullandı. ''

Yani her geçen zamanda sanki gelişmiş ülkelere bi göçmen akını artarak devam ediyor ve sanırım şuan avrupa'nın iklim krizi ile birlikte en büyük sorunu bu. Ne olacak peki ? Her ülke kendine böyle 1000 km lik duvar mı inşa edecek ?

Yani düşünüyorum aklım almıyor, mesela tr sınırını şuan nasıl koruyabilir ki ? Ki tr'nin sınırı çok çok daha fazladır tahminim. Ne yapılabilir ?

Ek olarak bir şekilde sınırı geçmiş kişileri neden kamplara yerleştiriyorlar ? Topluca götürüp uçağa bindirip geldikleri yere gönderemiyorlar mı ? Burada tek aklıma gelen o kişinin geldiği ülkeyi söylememesi ve kimliği vs yırtıp atması. E bu bug gibi bir şey mi o zaman avrupaya gitmede ?

 
kılıçdaroğlu bir twitinde açıkladı, ak parti anlaşma ile açmış zaten sınırları

twitter.com
  • duyurukullanıcısı  (11.08.21 15:54:03) 
türkiye acık kapı politikası uyguluyor hala anlamadın mı. amac sınırları korumak değil ki


  • sizofren06  (11.08.21 15:57:00) 
soruyu anlatamadım galiba, sorum korumak isteyen ab ülkeleri dahi koruyamıyor, türkiye korumak istemiyor tamam o cepte. korumak istese bile ne yapabilir ki diyorum.

tam olarak okudunuz mu soruyu ?
  • garavel  (11.08.21 16:01:59) 
Korumak istese seçenek çok.

Termal kameralar kullanılıyor.

İnsansız hava araçları zaten hep havada.

Helikopterle devriye de atılabilir.

Bir de geçenlerde öğrenmiştim. Toprağın altına kablo gibi bir şey döşüyorlar. Bu kablo basıncı algılayabiliyor. Kablonun üstünden insan geçtiyse haber alınabiliyor. Sonra oraya ekip gönderiliyor.

Duvar yapılamayacak şey değil. ABD Meksika sınırında duvar var. Duvar yapılınca belirli kilometrelerde gözlem, kontrol noktaları olur.

Sınır güvenliği her an dikkat gerektiren bir konu.

Özellikle İspanya Cebelitarık Boğazı'ndan geçmeye çalışan göçmenleri bayağı sıkı takip ediyor.
  • dissendium  (11.08.21 16:13:39 ~ 16:14:01) 
çok basit. sınırıdışı etme politikaları ve caydırıcı cezalar ile gelenlerin sayısı ciddi oranda azalır. tamamen sıfıra çekemezsin belki ama senede 750 bin afgan geleceğine 50 bin tane gelir. onlar da yakalanma sınırdışı edilme korkusuyla öyle plajdaki kadının gizli gizli videosunu çekemezler.


  • orpheus  (11.08.21 16:14:39) 
Sınır güvenliği genelde komşu ülkelerin birbirleriyle ilişkilerine ve doğal yapıya göre şekilleniyor. Yani iki düşman ülke arasında çok sıkı kontroller olabilir sınırın uzunluğundan bağımsız ya da çok dağlık, zor bir coğrafyada sınır güvenliği sağlamak o kadar kolay olmayabilir. Ancak tabi bu hiçbir şey yapılamaz demek değil, sonuçta sınırın her yeri eşit derecede riske sahip olmuyor, geçişler genelde belli noktalardan yapılır. Devlet de buna uygun termal kamera, gözetleme kuleleri, fiziksel engel (Duvar, tel, vb.) ile güvenlik sağlayabilir, sağlıyordu da normalde belli bir noktaya kadar.


  • salihdt  (11.08.21 16:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.