[]

işten ayrılmalı mıyım, ne yapayım sizce?

merhabalar, kısa keseceğim.
2018'in mart ayından beri kurumsal olmayan bir yerde çalışıyorum; patron, tamamen babasının gölgesinde bir firma kurmuş ve onu işletiyor. babası gümrük müşaviri, oğlu (patronum) ise lojistik ayağında. babası, müşterilerin lojistik işi olunca bize paslıyor. biz lojistik firmasında sadece 2 kişiyiz: patron ve ben. haliyle her boka benim koştuğumu tahmin edebilirsiniz: yurt içi/dışı yükler için fiyat toplama, yurt dışı ile görüşme, operasyon takibi, fatura kesimi, gider faturalarını işleme vs gibi durumları ben hallediyorum. bir de bunca iş arasında yurt dışı partnerler araması konusunda patronun aptal aptal tercümanlığını yapıyorum; milyonlarca yabancı firmaya mail atıyorum. (uluslararası nakliye komisyonculuğu yapıyoruz bu arada, kendimizin hiç öz mal aracı yok.)

ben artık çok ama çok sıkıldım, üç senedir de doğru düzgün tatil yapmadım, hiçbir şekilde yıllık izin de kullanmadım, motivasyonum da sıfır; aldığım maaş 3500 tl; yemek ve yol firmadan.

herhangi bir yerden iş bakmadım, aramadım da. yani güvendiğim bir şey de yok.
sizce işten çıkmalı mıyım? sizce 3 senelik kıytırık bir yerdeki deneyim + ingilizce iş ararken bana fayda sağlar mı?

not: uluslararası ilişkiler mezunuyum, ingilizcem var ve istanbul'da yaşıyorum.
30 yaşındayım, bekarım ama aileme ev kredisinde destek oluyorum.

 
Ben bu işleri 7.500 liradan aşağı yapmam.
İyi bir zam iste, vermezse o zaman ayrılıyorum dersin.

  • etna  (11.08.21 15:23:41) 
bence arkadan arkaya yeni iş ayarlamalısın kendine. Sonrasında zam istersin, vermezlerse ayrılırsın.


  • zimbirik  (11.08.21 15:26:04) 
Anladığım forwardersiniz (bir kasa bir masa).
Bence tam ayrilip baska yere geçme zamani. Yeterli deneyim de var ve cok farkli şeyler yapmissiniz. Eğer parsiyel yük yapan bir yere girerseniz satis olarak çok cok ciddi paralar kazanirsiniz çalışan bile olarak (bundan 6 sene once İzmir'de deniz yolu parsiyel organize eden bir arkadaş aylık 10 aliyordu komisyonla).

Ben sizin gibi cok insanla çalıştım (kiytirik firmada çalışıp oradan aldığı deneyimle düzgün yere geçen) lojistikte kiytirik yerde calismanin katkisi cok fazla sey ogreniyor insan. Deneyiminiz tam ayrilip baska yere geçmelik deneyim.
  • logisticsmanager  (11.08.21 15:31:44) 
önce zam talebi.
talep karşılanmazsa çıkmayı düşünün.
ama yine de alternatif bir yer bulmadan bu planı işleme koymayın derim.
  • secoone  (11.08.21 15:35:07) 
Ek: iki dk linkedin baktım İstanbul'da baya import/export specialist ilani var. Misal decathlon ilani size göre olabilir.

Onun dışında nakliye firmasi ilanlari da var (ceva gördüm). İzmir'de olsa daha cok yardimci olabilirdim
  • logisticsmanager  (11.08.21 15:35:25) 
Sen, başvurulara başla. Yaptığın işi cilalayıp anlatırsan az buz değil orda, edindiğin tecrübe. Tek başına operasyon çevirmişsin üç senedir. İngilizce de varsa bulursun bir iki görüşmede güzel bi yer.

Görüş, teklifini al sonra bana sorarsan çık git. Dersen ki zam da isteyeyim gelen teklif var rahatlığıyla gelen teklifin 1500 lira üstünü verin ya da kabul ediyorum de.

Orda 3500den 5500 yapsa bile, burnundan fitil fitil getirir o patronun ama haberin olsun.
  • nickimin hakkini veremedim  (11.08.21 15:37:50) 
buraya yazdıklarınızı biraz cilalayıp güzel bir cv haline getirirseniz 3500 liranın çok üzerinde iş bulursunuz. ama uzun uzun , geniş geniş yazmanız lazım. yaptığınız işler az buz değil ama daha da abarta abarta yazın.

örneğin ampul değiştirmek için "mekan aydınlatmasının devamlılığını sağlamak için gerekli yedek parçaların temini ve iş yerindeki çalışmayı bozmadan gerekli düzenlemenin yapılması" yazılması gibisinden bir meme vardı. o şekil yazın
  • co2s2  (11.08.21 16:38:30) 
Bu komisyonculuk isini kendi yapma sansiniz yok mu ?


  • oscar  (11.08.21 18:00:16) 
Yazdıklarınızı en baştan okurken dedim herhalde en helalinden bi 8 bin üzerinden alıyordur dedim. Sonra 3500 lirayı görünce yüzüm ekşidi. Ben ögrenciyken sizden daha az işi yaparak garsonluk yapıp daha fazla para kazanıyorum. Hele bir de istanbul gibi bir lokasyon yazmışsınız. Acilen yeni bir iş bulup terkedin orayı


  • limonlu eksi  (11.08.21 18:51:23) 
öncelikle izin yapın, bir kendinize gelmekte fayda var. kendinizi tüketmeye değecek bir şey yok.

zam konusuna katılıyorum. zam isteyin.

her şeyin ötesinde yeni iş aramınızı engelleyen bir durum yok. mutlaka yeni iş arayın. ilerleyebileceğiniz, yeni şeyler öğrenebileceğiniz başka bir iş bakmanızı öneririm.

evet birçok dış ticaret operasyon çalışanı aranıyor. bunlara rahatlıkla başvurabilirsiniz. 6 yıl kadar ithalat operasyonu yapmış biri olarak bunu söylüyorum.

iş bulmadan işten çıkmanızı önermiyorum.
  • EasyTiger  (11.08.21 20:11:22) 
senin yerini tutacak birini bulana dek bu adamlar sana muhtaç. al karşına konuş. geçinemiyorum izin bile kullanmadım zam istiyorum de.
vermezlerse o arada kendine iş ara ve çık

  • photo85  (11.08.21 20:29:08) 
@oscar: şirket kurmak, bir sisteme oturtmak ve daha önemlisi nakit akışı sağlayacak firmalar gerekecek. bunların altından tek başıma kalkamam ki.


  • m e b  (13.08.21 00:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.