[]

Sineklenen cicege ne yapmak lazim?

Evin icindeki kucuk bir saksidaki cicegim sineklendi. Benim gorebilgidim 15-20 kucuk sinek saksinin icinde dolaniyor, kimi odaya yayildi.

Balkona attim tabii saksiyi ama ne yapmak lazim bu sinekleri öldürmek icin? Belki topragin icinde 20-30 tane daha var.


 
tarçın falan diyorlar da ben çözüm göremedimo ondan. Bitkiyi çıkarıp iyice temizleyip kalan toprağı komple atmak ve saksıyı çok iyi yıkamak kesin çözüm. Sonrasında tabahtan sulama yapınca daha az oluyor diyorlar ama bilemiyorum. Bir de bitkinin dibine sigara izmariti koyma yöntemi var, biraz işe yaradı.


  • whoosie  (11.08.21 14:55:59) 
Ah ya aynı dertten bende muzdarip oldum.

Yani problemin kaynağı kalitesiz toprak, ortaya çıkış nedeni ise fazla sulanması.

Marketten alınan topraklar fazla gübreli olduğu için bu sinekler oluşabiliyor. Standart bir bahçe toprağı alabilirsen güzel bir bahçeden sonrasında toprak değişimi yaparsan bu problemin önüne geçersin.

Az sulama yaparak, toprağın kurumasını sağlayarak sineklerden kurtulabilirsiniz dediler. Ben denedim ama olmadı. benim saksımın altı delik değildi sanırım o yüzden.

Saksının altının delik olması gerekiyor. fazla suyun tahliye olması için.

Toz tarçın: ben denedim olmadı. Toprağın üzerine serptim ama etki göremedim. Yine de bitkiyi besliyormuş diyorlardı.
sigara izmaritli küllü su ile sulama: sanki biraz azalma oldu, ama bununla suladıktan sonra toprağı iyice kuruttum o yüzden emin değilim.
Asprinli su: denemedim. ama etki ettiğini söylüyorlar.
arap sabunu karıştırılmış su: ben sebze yetiştirdğim için denemedim ama etkili olduğunu söylüyorlar.
Tarım ilacı: ben sebze yetiştirdğim için denemedim, nereden alınır bilmiyorum.
  • zimbirik  (11.08.21 14:56:23) 
  • ananiyimioguz  (11.08.21 15:08:20) 
Marketten alınan saksı toprağı diye satılan torf'un kalitesizliğinden olur.

Torfun üzerinin torfun hava ile irtibatını kesecek şekilde 1 parmak kadar bahçe toprağı veya sıva kumu ile örtülmesiyle kesin çözüm elde edersiniz.
  • Mirket  (11.08.21 15:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.