[]

Köpeğin beni eşimden çok sevmesi

Selamlar
Şimdi bizim bir adet boradorumuz var (border collie+labrador).

Şöyle ki eleman beni eşimden cok seviyor. Eşim emir verdiğinde ben ortamdaysam bana bakiyor, esim severken falan ben hareket edersem beni takip ediyor, sürekli etrafimda/masamin altinda falan takiliyor.
Tabi eşimi en çok üzen esil 1 haftalik tatilden dönünce sanki markete gitmiş gibi tepki vermişti. Ben 1.5 saat spora gidiyorum dönünce sanki 1 aydir görmüyor gibi davraniyor.

Bu normal mi? Bu çözülebilir birşey mi?

Bu arada esim onu daha fazla dışarı çıkarıyor olsa da ben daha katiyim (misal yemeğini agzinin tam altina koyup beklemesini söylerim, suyunu doldurana kadar yemesine izin vermem ya da kapidan/asansorden/merdivenden kafasina göre cikarsa hemen geri döndürüp doğru yapana kadar tekrarlatirim vs) ama buna ek olarak ben kendisinden hiç korkmadim barinaktan alsak da. Ama esimin ilk köpeği olduğundan korkuyordu ilk başta; patilerini silerken, head halter vs takarken. Belki diyorum ondan mi oldu.

 
Aynı şey değil belki ama bizim kedi de böyle. Ona sevgi mi denir bilemiyorum ama beni daha çok seviyor, daha çok ilgi gösteriyor. Oyun arkadaşı benim. Çünkü eşime kıyasla daha çok vakit geçiriyorum onunla, herhalde o yüzden. Ama ben yokken eşime de aynı ilgiyi gösteriyor mesela.

Kuzende de poodle var, o da çok net biçimde kuzene bağlı. Eşi köpekle yalnızken gayet samimiler, komut dinliyor vesaire ama karı koca birlikteyken sizdeki gibi komutları hep kuzenden alıyor, eşi bir şey söylerse önce kuzene bakıyor falan. Sanırım doğaları böyle.

Ne yapılabilir derseniz iki kişiye tamamen eşit davranacağını sanmıyorum ama samimiyeti artırmak için daha çok vakit geçirilebilir, oyun oynanabilir belki.
  • orient blue  (11.08.21 12:42:23) 
köpekler, kediler öyle olur normaldir. örneğin bizim köpek hepimizden laf dinler ancak hep abimin odasında oturur, orada yatar, onu en çok beklerdi. halbuki annem ona sürekli peynir, et, tavuk yedirirdi abim hiç bunları vermezdi :) kedi de ben evdeysem benim yanımda yatar mutlaka.


  • bronz böcek  (11.08.21 12:47:00) 
Alfa erkek varken surudeki disiyi dinlemesi garip olurdu :)

Ozellikle boyle labrador cinsi gorev kopekleri lider haric kimseyi takmaz.
  • divit  (11.08.21 12:56:34) 
Normal. Cozemezsiniz. Kopek ikinizi de ayni ciddiyetle "eslik" edecegi insan yerine koyabilirdi, ama koymamis. Degistirmek mumkun degil.

Kopekler kendilerini oryante edecek insanlari bulup, bunu sonrasinda pek degistirmiyorlar. Benim kopegim de oyle. Ben posta kutusunu kontrol etmeye gidip gelince bile heyacanlanip cosuyor.

Onu tatillerde ve ara sira biraktigimiz bir cift var, onlarla tanistigi ilk gun gitti hemen adamin sandalyesinin altinda uyudu. 10 gün onlarda kaldi, kadin asla kopegimi tek basina disariya cikartamamis mesela, tasmasini hep adama goturmus, kapidan cikmak istememis. Bu secimi ilk günlerden yapip, kafada bitiriyorlar kisacasi.
  • buf-e kür  (11.08.21 13:04:08 ~ 13:05:54) 
Köpekler sürü hayvanlarıdır. ailelerini sürü olarak görürler. sizi sürünün Alfası lideri olarak benimsemiş. eşiniz ve varsa çocuklarımız ise sürünün diğer üyesi/üyeleri. bu saatten sonra değişebilmesi pek mümkün değil.


  • wendyangelamoiradarling  (11.08.21 13:44:39) 
sizi lider olarak bellemiş, bunda yanlış bir şey yok. eşinizi yanlış ya da eksik yaptığı bir şey yok.


  • not sure if serious  (11.08.21 13:59:51) 
Ben de esinizin durumundaydim, bir kere bir haftalik bir tatilden donmustuk, kopegimiz bana soyle bir merhaba deyip, erkek arkadasima cilgincasina sevgi gosterip ustune atlamisti, biraz moral bozucu oluyo itiraf edeyim. Normalde benden uzak kaldiginda bana da sevgi gösterirdi ama ikimizden birden ayri kalinca onu tercih etmisti ve genel olarak erkeklere daha cok ilgi gosteriyordu kadinlara gore, bu da sanirim daha once belirtildigi gibi lider olarak seçme durumu ile ilgili.


  •   (11.08.21 15:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.