[]

Amazon.com.tr'den aldığım telefon hk.

Hiç birini okumak istemiyorum diyenler için özet soru " telefonun sıfır bile olsa alındığı yer migros delta servis garantili ya da amazon.com.tr'den olması telefonun kalitesini etkiliyor mu ? Ayrı bi yerden ya da şekilde mi geliyor bu telefonlar bu satıcılara ? "

2 sene önce migros teknoloji market kısmından Delta servis garantili samsung A50 aldım.(Tamamen fiyatı daha ucuz diye.) Telefonun neredeyse aldığım ilk günden beri geniş açı kamerası donma problemi verdi onun haricinde de pek bir şey yoktu. Delta servis asla yapmadığı halde sorunu çözdük vs vs diyip 2 kere gönderdiğim telefonumu 2 kere hiç bir şey yapmadan geri gönderdi.

> Delta servis ya da migrostan telefon almama kararı aldım.

Şimdi de Aşırı araştırma ve fiyat/p telefonu olarak gördüğüm OPPO RENO 4 aldım ama bunu da aşırı fiyat farkı var diye amazon.com.tr 'den aldım. Yine kamerada donma fotorğafta patlama slow motionda donarak çekme gibi.. sorunlarla karşılaşıp geri KVK 'ya gittim verdim garantiye. Şuanda beklemedeyim bakalım ne diyecekler.

Buraya kadar okumuş canım okuyucu Sorum ise şu " telefonun sıfır bile olsa alındığı yer migros delta servis garantili ya da amazon.com.tr'den olması telefonun kalitesini etkiliyor mu ? Ayrı bi yerden ya da şekilde mi geliyor bu telefonlar bu satıcılara ? "

tişkirler.

 
amazon'da eğer bir kullanıcıdan değil de satıcının Amazon.com.tr olarak yazdığı ürünlerden aldıysanız ve ürün yeniyse amazon arkasında durur geri de alır. garantiden istediğiniz sonucu alamazsanız da iade alabiliyor. amazon.com.tr kendi sattıklarında pek paralel ithalat görmedim. yani genelde distribütör ürünü.


  • prodeq  (11.08.21 11:45:09) 
telefon sıfır ise nereden alırsanız alın aynıdır. üretici amazona iyi telefon, migorsa kötü telefon göndermez. sizin yaşadığınız problem servisle alakalı, bir de şanssızlıktan ötürü iki seferde de bozuk telefon dek gelmiş.

@ben o şekilde düşünmedim açıkçası. ama yine de sizin şanssızlığınız bence.

ama prodeq'in dediği gibi amazon.com.tr ürününün arkasında durur. süpürge almıştık mesela, diğer yerlerden pahalıydı hatta. 2 aya yakın kullandık ama problemleri vardı. direkt iade ettik, aldık paramızı. başka yerden almış olsaydık servise göndermemiz gerekecekti.
  • elorelia  (11.08.21 11:54:51 ~ 12:01:00) 
Bir kaç kişi telefonun üretildiği geldiği ülke vs önemli olabilir demişti kalitesi açısından. Tayland ayrı çin ayrı vs.. gibi.. Ben de anlamadım ki ikisini de direkt yerinden alsam da aynı olacak mıydı bilemedim. Beni düşündüren konulardan biri de fiyatının düşük olma sebebi. Bu yüzden kaliteden yana sorularım var..


  • denizmaniaherif  (11.08.21 11:57:59) 
teorik olarak fark etmez. ancak delta resmi olarak yenilenmis-sıfırlanmıs telefon da satiyordu(guncel durumunu bilmiyorum) deltadan alacaksan cok net ogrenmen gerek durumunu.


  • unabomber  (11.08.21 12:15:58) 
ucuzluk aletin kalitesinden değil.

Mesela Samsung'un Türkiye distribütörü X şirket diyelim, ben de Ekşi bilişim olarak ithal edeyim dedim hem daha ucuza buldum getirdim üstüne Türkiye'de 2 yıl garanti verme zorunluluğu var, garantisini bizim mahalledeki Denizmaniaherif tamircisine yaptırırız diyorum.

Örneğin Delta mıydı o hatırlamıyorum ama Doğubank tarafında bi servis vardı, o tür garantili olanı oraya gönderip tamir ettiriyorlardı. Yani servisten kısıyor ve servis kısmında problem çıkma olasılığı artıyor işte.
  • nhk ni youkosu  (11.08.21 13:04:40) 
@nhk temiz açıklama oldu saol. O zaman telefondan ziyade servisten yana değerlendirmek lazım alırken.


  • denizmaniaherif  (11.08.21 15:30:50) 
Oncelikle belirteyim, cevaplari okumadim.
Benzer bir durum basima geldi. Garmin saat aldim,15 ay sonra saat birden kapandi ve acilmadi. Garmin int. TR distribütörune yonlendirdi. Okudugum şikayetler sonrasinda oraya gondermekten vazgecip durumu amazona bildirdim. Amazon 15 aylik ürününü geri aldi, iadesini yapti.

  • 65 derece  (11.08.21 15:32:07) 
@65 derece
Bunu duymuştum bir kaç kişiden daha. Amazonun bu geri alma durumu müthiş. Bu arada KVK Dün verdiğim telefon için şimdi mesaj attı gelip alabilirsiniz diye. Bu da baya mütiş bir hız aslında.. bakalım umarım çözmüşlerdir.. Format atıp bana geri verecek olurlarsa da amazon.com.tr ile görüşebilirim muhtemelen..

  • denizmaniaherif  (11.08.21 15:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.