[]

Ötv Muhafiyetli Araç Alanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sb. Biraz akbaba durumu, biraz beles mezar bulsa girecek hissi olusturuyor mu ? Bu dedigim engelli bireyin hicbir sekilde aractan istifade etmedigi, araci alanin bu avantaji suistimal ettigi senaryolar icin gecerli tabi.




 
Arabaların gereksiz yere, iki katı fiyata olduğu dönemde çok iyi yapıyorlar. Keşke herkesin imkanı olsa da ötv ödemeden araba alabilse. Ben saygı duyuyorum ve imreniyorum kendilerine.


  • hrvl  (10.08.21 23:05:28) 
bu aracları bu insalar keyiflerine almiyorlar. engelli (veya engelsiz) bir kisiye bakım vermenin hem ruhsal hem de maddi boyuları vardır. o nedenle "normal" insanların zor bir hayat sürdügü günümüzde islerini bir nebze olsun kolaylastırmaya calısiyorlar. engellinin illa ki aractan dogrudan istifade etmedigi durumlar da arac daha cok gerekli zaten. netice de o kisinin bakima daha cok ihtiyacı var demektir.


  • helenart  (10.08.21 23:23:28) 
suistimalden kasıt nedir? rapor hakkı olmadığı halde rüşvetle falan sahte rapor alan birinden bahsediyorsak bizim ne düşündüğümüzün de ötesinde ortada bir suç var demektir zaten.

onun dışında kronik hastalar, engelliler vb gruplar ve onların yakınları için başta hastaneye, rehabilitasyona vs gidip gelme işleri olmak üzere seyahat ciddi bir problem. bu insanların hayatlarını bir nebze kolaylaştırmak devletin vazifesi zaten. üstelik araç fiyatları kur nedeniyle ötvsiz bile uçmuş durumda, çoğu hak sahibi istese de faydalanamıyor.
  • hadsafhada  (10.08.21 23:48:28) 
uzaktan bakınca ben de öyle diyorum ama fırsatını bulsam yapıştırırım gibi ya. engelli kişinin taşınma vs durumu var ve araba alan kişi bunu görmezden geliyorsa bu ahlaksızlıktır ama çevremde 3-4 kişi aldı ötv'siz araç, üzerine aldıkları kişilerin hiç öyle problemi olmadığı için tın tın sürüyorlar


  • avatar is back  (10.08.21 23:50:16) 
Bazi luks markalar araba satabilsin diye bu avantajin oldugunu dusunuyorum.
Bazi modeller(premium) tamamen bu yontemle satiliyordu.

Daha yeni ust limit koydular simdi de baska marka/modeller bu isin kaymagini yiyor, fiyati tam orada tutarak kendi segmentinde rekor kiriyor.

Amac gercekten engelliye yardim olsa baska yontemler bulunabilirdi.
  • divit  (11.08.21 00:06:36) 
eksisozluk.com

Piyasa onların yüzü suyu hürmetine dönüyor.
  • neymis  (11.08.21 07:16:35) 
babam almak istememişti
ordan gelen kazanç bir şekilde onun için kullanılabilirdi

  • bir soru sorcam  (11.08.21 09:57:01) 
Sahte rapor olmadığı sürece, destekliyorum, benim de imkanım olsa öyle alırdım.
Senelik gelirimin %40ı direkt develete giderken, günlük harcamalarımın %20si, aldığım koladan, meyve suyundan ötv alınırken, araba alırken de develete de 1-2 araba almamak için ne imkan varsa yapılmasını savunuyorum.

  • atom karincanin torunu  (11.08.21 10:05:51) 
Türkiye usulü adaletsizliklerden biri. Epeydir matrah arttırılmıyor ama ondan önce Mercedes CLA, Audi A3, Passat falan alınabiliyordu ötv muafiyeti ile beraber, şu anda civic falan alınabiliyor bildiğim kadarıyla. Bu tarz giriş sınıf lüks araca binenlerin çoğu dedesinin üstüne falan almış oluyor. Bence büyük saçmalık. Amaç engellinin lojistik ihtiyaçlarını karşılamaksa dacia duster seviyesinde kalmış olması lazım. Tam da belirtildiği gibi kronik hastalar, engelliler, onların yakınları için hastaneye vs gidip gelme ihtiyacını fazlasıyla karşılar.


  • roket adam  (11.08.21 10:06:35) 
duster değil de en azından focus, megane konforu olsun


  • bir soru sorcam  (11.08.21 11:08:38) 
raporun sahte olmadığı vb. durumlar için, engelli olan kişinin böyle bir hakkı var ve hakkını kullanmış oluyor. bu aracı engellinin ihtiyacının olmadığı durumlarda yakınının kullanmasına engel olan durum nedir ki?

"keyiflerine almıyor", çok abes bir cümle, keyiflerine alsalar ne olacak? senin/benim cebimden eksilen ne? engellinin bu hakkı var, isterse arabayı alır, hiç kullanmadan otoparkında yatırır, bundan bize ne?

kaldı ki 1.6 litre ve ötv dahil fiyatı 330.000 tl'ye kadar olan otomobilleri alabiliyorlar, bu limit içerisinde alınabilecek araçlar da belli.
  • altinci nesil caylak  (11.08.21 12:05:53) 
Genelde yakini kullanmiyor ki abicim.

Adam babasinin gozu gormuyor diye aliyor, babasi 10milyon km uzakta koyde yasiyor bu istanbul'da geziyor.
Asiret falansan butun arabalari bu sekilde alabiliyorsun.

Ha simdi devlet gaza gelip bu denyolar yuzunden haklarini ellerinden alsin da istemem.

Gercekten kendi alip kullanan ya da ailesinin kullandiklari da cogunlukta.
  • divit  (11.08.21 13:29:46) 
Bizim halka özgü adına "pratik zeka" denilen ahlaksızlıktan başka bir şey değil. Bunu "engelli bireyin hicbir sekilde aractan istifade etmedigi" notuna göre yazdım.

Yoksa engelli için alınır araç. Araç sahibi de onun ihtiyaçları için kullanıyordur. Bu durumda engelli kişinin ihtiyacı olmayan zamanlarda kendisi ve kendi ihtiyaçları için de kullanıyorsa bunda bir sorun yok bence. O araç sadece engelli varken kullanılacak değil.
  • nawar  (11.08.21 13:46:09) 
aracı alandan kastınız engelli bireyin akrabaları ise, engelli birey araçtan faydalanmasa bile problem değil bence. engelli bireylerin bakımı için ciddi masraflar yapılıyor. devlet de bir yerde bu masrafları sübvanse etmiş oluyor.

öte yandan, alakasız bir tipin yan komşusu üzerinden araba alması ise zaten suç.
  • co2s2  (11.08.21 16:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.