[]

Acil: hisseli arsaya hissedarların rızası olmadan inşaat yapılır mı?

Ahmak babam köye gitti ve köydeki ahmakların gazına gelerek, babadan kalan ve kardeşlerinin de hissedar olduğu arsaya ev yapmaya karar vermiş. Her an ustalarla anlaşıp ödeme yapabilir.


Bir de, hissedarlar izin vermese bile güya oraya inşaat yapabilirmiş ve en fazla 10-15k tl ceza ödeyip, yaşamaya devam edermiş. Hissedarlar şikayet etse bile İnşaatı/evi yıkamazlarmış, yahu böyle bir şey olabilir mi? Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bu, cezayı ödeyerek hissedarların razı gelmediği arsaya ev yapabilmek diye bir şey var mı gerçekten?


Varsa, bana ilgili yönetmeliği verebilir misiniz? Çok teşekkürler.

 
olamaz, yapmasın.


  • jelly bear  (10.08.21 21:03:43) 
@jellybear, soyle bir karar buldum. Buna gore, hissedarlardan izin alınmasa bile yapilabiliyormus. Dogru mudur?


" Dava, … İli, … İlçesi, … Köyü, … Mahallesi, … Mevkii, 395 ve 397 sayılı parseller üzerinde yapılan inşaatın ruhsatsız olduğundan bahisle 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca yıktırılmasına ilişkin 15.01.2004 günlü, 2004/06 sayılı il idare kurulu kararının iptali istemiyle açılmış; İdare Mahkemesince, davacının köy nüfusuna kayıtlı olduğu, köyde oturduğu ve uyuşmazlık konusu yapının da hayvancılık amaçlı olduğu anlaşıldığından, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca ruhsat alınmasına gerek bulunmadığı ayrıca taşınmazın hisseli olmasının ve diğer hissedarların izninin alınmamış olmasının da 32. maddenin uygulanmasını gerektirmediği, bu durumda dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle iptaline karar verilmiş, bu karar davalı idarece temyiz edilmiştir. "


www.idarehukuku.net
  • summerof69  (10.08.21 21:18:04) 
hocam kararı tam okumamışsınız. karar davalı idare tarafından temyiz ediliyor. hissedarların onayı olmadığı için yıktırılmasının hukuka uygun olduğuna karar verilmiş.

yarım hekim candan, yarım hoca dinden eder. yarım hukukçu da maldan eder herhalde :))
  • jangbogo  (10.08.21 21:45:23 ~ 21:46:12) 
Idare mahkemesi kararını referans almışsınız yüzde 100 işinize yarasa bile aranızdaki sorun kamu ile değil ki.

Paylı mülkiyet dediğiniz, dediğiniz şey ya oy ve pay çokluğu ile ya da oy birliği ile yapılabilmesi lazım
  • fistikthecat  (11.08.21 08:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.