[]

hobi önerileri

birkaç hobi edinmek istiyorum, ama aklıma klasik şeyler dışında pek fikir gelmiyor. yani enstrüman çalmak, dil öğrenmek, tenis oynamak vs. bu tarz şeyleri geçersek ne gibi aktivitelerle vaktimi daha keyifli geçiririm? mesela bir arkadaşım paten kursuna gidiyormuş. bunu duyana dek paten kursu olabileceğini bile düşünmezdim. paten fikri cepte. bu tarz pek akla gelmeyen ama eğlenceli olabilecek başka neler olabilir/var? lokasyon: istanbul.




 
3d yazıcı ve 3d tasarım öğren


  • basond  (10.08.21 21:32:46) 
İlüzyon
Kukla oynatma (el veya perde)
Dublaj
Su altı hokeyi,
Su voleybolu
Botanik.. çiçek veya sebze yetiştiriciliği. Evde veya kiralık hobi bahçelerinde
Şarap ekspertisizyenliği
İlgi alanına göre müzayede takibi.. kitap mezarlarından başlanabilir
Çevrecilik veya hayvanlarla ilgili bişey olabilir.. sokak hayvanlarına gönüllü mama/bakım sağlayan ekiplere katılabilirsiniz
Kürek, kano, yelken
Koro. Boğaziçi cazın alt koroları var paralı
  • rewlack  (10.08.21 21:40:20) 
Burada bence öğrendikçe yeni katmanlarına ulaşılabilenlerinden seçilmesi mantıklı olacaktır. Ama mantıklı olmasından ziyade sevilmesi lazım bence, o da subjektif konu. Klişelerden amatör fotoğrafçılık veya hifi ses sistemleri ile ilgilenme gibi şeyler bu katmanlı hobi tanımına uyar. Başka bir şeyler söylemek gerekirse de bence orienteering tarzı sporlar, herhangi bir şeyin koleksiyonculuğu, Lego technic, knex gibi çocuklar için olmayan puzzle oyuncaklar, hani ben de nereden nasıl yapılır bilmiyorum ama planörcülük gibi şeyler olabilir.


  • eksisozlukokuryazari  (10.08.21 22:16:42) 
çok çeşitli hobiler var ama TR diye bir gerçek var maalesef. ben dikişe merak sardım kolay malzeme buluyorum ama denemek istediğim diğer hobiler için maalesef bütçe ayırmak çok zor.
eğer öyle bir sıkntınız yoksa aklıma gelenler;
- stil yüzme
- dans ( bir arkadaşım irlanda step dansı kursuna başlamıştı hatta irlandaya gidip etkinliklere falan da katılmıştı. ayakkabılar çok eğlenceli)
- aikido/ kendo ( 5.dan'dan sonra gerçek kılıç kullanılıyor sanırım )
- eskirim
- ağaç ev/ ahşap atölye
- çikolata/pasta yapımı
- dikiş ( deri vb. malzemelerle aksesuar-ayakkabı yapımı)
  • windymimas  (11.08.21 09:28:53) 
paten kursu olduğunu bilmiyordum dediğiniz için, gerçi bu düzenli bir hobiye dönüşmeyebilir daha çok etkinlik gibi, boğazda kano gezileri var, özellikle sabah güzel görünüyor suyun sakinliği havanın berraklığı, nette youtube da aratınca çıkar fikir olsun diye


  • freebird5406_2  (11.08.21 09:33:59) 
Dalış olabilir,
Doğa yürüyüşü, kanyoning,
yelken, su sporlarının tamamı hatta,
Arama kurtarma takımlarına katılıp eğitim alabilirsiniz. Bu yangın döneminde önemleri bir kez daha anlaşıldı.
  • zimbirik  (11.08.21 10:29:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.