[]

Belirsiz süreli sözleşmeli kiracıyı bu durumda evden çıkarabilirler mi?

Yaklaşık 4 senedir kiracısı olduğum bir ev var. İlk 2 sene sözleşmem vardı, sonrasında her sene +1 belirsiz süreli sözleşme işlemeye başladı diye biliyorum. 2017 Kasım ayı oturmaya başlamıştım. Ev sahibim yurt dışında mesleğini icra etmekte olan birisi. Geçen gün emlakçı arayıp ev sahibinin Kasım, Aralık gibi evden çıkmamı istediğini belirtti. Tüm senelik kira güncellemelerini emlakçı ile görüşüyorum normalde. Ev sahibi ile hiçbir diyaloğa girmedim şimdiye kadar. Emlakçı gerekçe olarak ev sahibimin ülkeye geldiği zamanlar Covid sebebiyle, çocuğu ile beraber otelde kalmak istemeyip kendi evinde oturmak istediğini söyledi.

Gerçekten bahsettiğim konuları düşünüyor olabilir ev sahibi ama ben emlakçının işin içinde parmağı olduğunu düşünüyorum. Ben sessizce çıkayım da yeni kiracı bağlayıp bir kira bedelini cebe indireyim istiyordur herhalde. Şu an verdiğim kira piyasanın %35 altında. Yani kiramı şu anki bedelini yaklaşık %50 artırmalıyım ki güncele geleyim. Geçen sene tefe tüfe oranında artış yapmış olmama rağmen bu sene İstanbul'daki anormal artışlarla beraber bu durum oluştu. Yine tefe tüfe oranında artış yapmaya ve hatta bunun da üstüne çıkıp güncel piyasaya yaklaşmaya kapım açık. Fakat yeni ev arama ve taşınma işleriyle durduk yere uğraşmayı tabii ki istemiyorum.

Ev sahibi kira bedelinde artış yapsam da talebinden vazgeçmedi diyelim. Merak ettiğim, yurt dışında oturan ev sahibim kendinin aktif olarak oturmayacağı bu evde kalmak istediği için beni çıkarabilir mi? Sözlü uyarıyı sözleşme yenilenme tarihi olan Kasım ayının 3 ay öncesi Ağustos'ta emlakçı üzerinden yaptığının altını çizmek istiyorum. Bu konularda bilgi sahibi olan kiracı, ev sahibi, emlakçı, hukukçu vb. arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

 
bilgi sahibi olan kiracı, ev sahibi, emlakçı, hukukçu vb. değilim. ama bildiğim kadarıyla, en kötü ihtimalde dahi 6 ay evden çıkmıyorsunuz. mahkeme süreci, tebliğ felan.


  • pccopath  (10.08.21 20:53:41) 
Kendisi veya çocukları oturmak için seni çıkartabilir. Ancak bunu gerekçe olarak belirttiği durumda gerçekten de bu dediği kişilerin oturması gerekli. Başka birine kiraya verdiğini tespit ederseniz (sanırım bir yıllık kiraya denk) tazminat talep etme hakkınız var dava edip.
Tabii çıkış gerekçesinin de bu olduğunu belirten yazılı belgeye ihtiyacınız olacaktır.
Ancak çıkmanızı noter yoluyla isterken sebep belirtmesi gerekli.
  • burfak  (11.08.21 14:40:55) 
ev sahibinin iletişim bilgilerini isteyin, doğrudan siz kendiniz konuşun.

+ bunu noterden yazılı olarak isteyin.
  • co2s2  (11.08.21 16:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.