[]

Bana bir fitness programı hazırlayacak babayiğit var mı aramızda?

Merhabalar,

Uzun süredir ektomorf vücudumu geliştirmek istiyorum. Kol ve bacaklarımın zayıflığı görüntümü bozuyor biraz. Evimin karşısına spor salonu açılır açılmaz kaydoldum. Fakat tek antrenör var ve akşamları orada oluyor. Üç kez rutinimi bozup program yazdırmak için salona gittim. Beşer saniyeyle birkaç makineyi nasıl kullanacağımı öğretti, bench press yap falan dedi ve kayboldu. İlgisiz biri olsa da spora devam etmek istiyorum, zaten biraz hacim kazansam, yağ yaksam yeter.

Boy: 1.77
Kilo: 69
Omuz: 110
Göğüs: 96.5
Bel: 84.5
Kol: 28.5

Daha önce fitness tecrübem olmadı. 6 yıl futbol oynadım amatörde ama çok güçsüzüm, göbeğimde biraz yağlanma var. Boş barla bench press yaparken 3. sette barı üzerime düşürecektim, o kadar zayıfım yani :D Başlayalı sadece bir hafta oldu. Tecrübeli arkadaşlardan biri beni gelecek yaza fit girebileceğim bir programa yönlendirebilirse çok sevineceğim. Hoca yok zaten, youtube'dan izleye izleye uygulamayı planlıyorum. :)

Not: haftada dört gün gitmeyi planlıyorum.

 
instagram'da hakan boylan var bir ona bak istersen fena değil önerileri, antrenman programı da yazıyor.


  • anten  (10.08.21 18:56:57 ~ 18:57:08) 
hocam stronglifts 5x5'e baktın mı hiç?

hem çok basit, hem de kısa zamanda güçlenmeni sağlayacak bir program. ama fit yapmaz büyük ihtimal. powerlifting bir yerde. ben de sıfırdan başladım, yemeğime dikkat ederek şu an 60 kilo squat, 85 kilo deadliftteyim. bu aralar azıcık saldım, 10 gündür gitmiyorum ama çabuk toparlanıyor.

stronglifts.com
  • chezidek  (10.08.21 19:18:28) 
Ömrünüzde hiç fitness/bodybuilding yapmadıysanız size bilfiil yardımcı olacak kimse olmadan bench press, squat ve deadlift yapmanızı önermem. Başlangıç için makineleri kullanın derim. Makineler mobilitenizi hazırlamaya yardımcı olacaktır. Biraz güçlendikten sonra serbest ağorlıklara geçmek daha mantıklı. Ayrıca ilk aşamada boş barla değil de mobilite sonrası daha düşük kilo dummbell larla çalışabilşrsiniz. Bir 200 cm bar 18.5-20 kg. Bir nevi elinize 10+10 kg dummbell almış gibi oluyorsunuz. Halbuki sizin kilonuz 5+5 kg dummbelldır.

Programdan önce aletleri deneyerek mobilite ve asgari güç elde edin. Programı ilerleyen zamanlarda kendiniz dahi yazarsınız. Önemli olan her serbest ağırlıktaki hareketi yapabilecek duruma gelin.
  • neysene  (10.08.21 19:40:06 ~ 19:41:51) 
bir ay boyunca hocanın gösterdiği makinelerdeki hareketleri yap. vücudun anca alışır ve hamlıgı atarsın. sonra program yazılır
bu arada yaşını söyle ve haftada kaç gün gidebileceğini söyle belki yardımcı olmak isteyen olur ve buna göre program önerirler.
eğer zayıfsan sporun yanında düzgün beslenmelisin. o da ayrıca araştıracağın bir konu.
herkese bol şans.
  • dafuq  (10.08.21 19:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.