[]

israil ile şavaş

şimdi bu alçak saldırıyı yaptı ya israil.
soru-1: Bunların arkalarında abd olduğu için bu kadar şımarıklar değil mi?

soru-2 : Böyle bir gerginlik için tabi savaş çıkarmak doğru olmaz ama diyelim ki tbmm savaş kararı aldı.sizce ne olur durum?

google earth'den baktım biraz hem karadan,hem havadan hem denizden rahatça vurabiliriz israili gibime geldi.yani teknolojileri bizden gelişmiş olabilir ama tsk 72 saat içinde onların tüm nüfusuna yakın sayıda silahlı hazır askeri temin edebiliyor.sonuçta bizimde savaş tecrübelerimiz ve hava kuvvetlerimiz avrupanın en vurucu gücü sayılır.göt kadar israil bizimle baş edemez değil mi?

 
bence sana oyle geliyor.
israil turkiyeyi bildigin yer

  • little miss sunshinee  (01.06.10 17:43:29) 
ülkelerin şu an içinde bulunduğu durumları enine boyuna analiz etmeden. israil türkiye'yi yer. yok türkiye israil'i kazır gibi laflar saçma. bugün türkiye'nin başında pkk derdi varsa israil'in de hamas gibi bir belası var.


  • pointer  (01.06.10 17:50:05) 
nasıl vuracaksın, füzeyle mi? uçakla mı, zaten israil armut topluyor, uçaklarıda gösteri sanıyor değil mi?bildiğim kadarıyla türk uçakları israil menzillerine hedeflenemiyor ve uçakların kaynak kodları bizde olmadığından vuramayız.


  • hoot  (01.06.10 17:52:34) 
az önce facebook ta duvar da gördüm bak ayette ne diyor: "Zalimler, nasıl bir inkılapla devrileceklerini yakında öğrenecekler!"

Yani lanetlenmiş toplum olan yahudilerin allah belasını verecek.

Ayrıca Prof.Dr. Necmettin erbakanında bir sözü şöyle :" "Bir milletin asıl gücü ne parası ne de tankıdır. Asıl gücü imanlı evlatlarıdır. Biz Malazgirt'i tankla topla değil imanla kazandık. Biz İstiklal Savaşını tankla topla değil imanla yaptık. Çanakkale'yi imanla koruduk. Bugüne kadar tarihimizin bütün altın sayfalarını imanla yazdık. Bu sebepten iman bir ülkenin gerçekten en kıymetli varlığıdır"

Bu sebepten israil değil kim gelirse gelsiz :"Zafer inanlarındır ve zafer yakındır."
  • yasin273  (01.06.10 17:53:03) 
çok ciddi bir yaptırım olacağını sanmıyorum.
iki tarafa da "şşşt rahat dur bi depreşme iki dakka ya" diycekler. sonra mesela iyice ortak olucaz israille, onlar gazze'deki ipleri biraz gevşeticek, biz de müthiş bir müttefik kazanmış olacağız. hem de müslümanlar üzülmiycek filan.
korkulacak bir durum yok sanıyorum. :)
  • kediebesi  (01.06.10 17:58:39) 
ajdsfk yea allah madem lanetlemıs nasıl lanetmıs ki adamlar colde cennet kuracak kadar medenıyeti ilerletmısler nası llanet anlayısı la o. yanında filsitinliler aclıktan sefaletten surunurken. bıraın bunları ya. cocuk mu kandırıyorsunuz. iman bi tek seye yetiyor o da intihar bombacısı olmaya. al imanlı araplari imanlı filistinliler, ne elde etti bunca zaman ? cenazeden baska ? saka mısınız abicim.

savas mevzuna gelince, ortacagda bile savaslar daha ciddi temelleri olan savaslardı. bu kadar vahim bir hayalgucu olmamalı.

adamların sımarıklıgına gelince, amerka var ya da yok, adam teknolojı uretiyor is yapıyor. tarlada okuzle tarla islemıyor. tbmm nın değil ayık kafa, oroyın ceksin yıne savas kararı alamaz.
  • bryan fury  (01.06.10 18:00:34) 
1- şımarıktan ziyade paranoyaklar. düşün türkiye neredeyse 90 senedir komşularıyla gibi savaşa girmemişken (kıbrıs hariç) etrafımız düşmanlarla çevrili diye sayıklıyor. bu adamlarda ise arayı fazla soğutmayalım diyerek sürekli savaş var. hamas, hizbullah, iran öbür taraftan bağırıp çağırdıkça da halkın bu militarist yapıya itirazı pek olmuyor.

2- savaş çıkmaz ama çıkarsa sadece israil türkiye arasında olmaz hadi diyelimki sadece iki devlet arasında kaldı israil çok pis sikertir. hadi biz önce davrandık işgal ettik. karşındaki halkın kadın erkek her bireyi 3 sene boyunca hayvani askeri eğitim alıyor. gerilla savaşına girerlerse bi süre sonra topuklarımız götümüze vura vura kaçarız. türkiyenin yapacağı en mantıklı davranış şu sırada israili yalnız bırakma, ticari ve diplomatik ilişkileri sonlandırma ile tehdit etmek olur ki onu da yapmayacakları belli oldu.
  • lpgli tosbaga  (01.06.10 18:11:03) 
bence kafalarına füze atarsak yeneriz. üstünede taramalı bağlarız taraya taraya gider füze. arada bonba da atarız.


  • s e ff a f  (01.06.10 18:13:07) 
boşver ya, nasıl olsa yakın zamanda bir milli maç olur he unutursun gider..


  • thehole  (01.06.10 18:19:19) 
@bryan fury sen yahudilerin tarihini önce oku sonra da bizim tarihimizi bi oku.Çanakkalede niye bi bok yiyemedi o zaman o güçül ülkeler.Bırakın bunları ya israil güçlü bi bok yiyemeyiz falan.Bak filistine zulmeden ariel Sharonun haline herif gebermekten beter oldu.Sürüm sürüm süründü altına sıçtı kaldı.

Ayrıca islamiyet deyince neden arap ülkeleri aklınıza geliyo ki.türkiyenin %90 müslüman bi kere.Biz islam dünyasının liderliğini üstlenmiş durumdayız osmanlı torunu olarak.Ancak Tayyip gibi dönmeler hükümette oldugundan O ne derse Türkiyenin insanı politikası da öyle gibi görünüyo dünyaya.

Tarih tekerrüren ibarettir.teknoloji uçaklar bombalar vs bunlar yalan.Tabii müslüman olanlar için söylüyorum bunu.Müslüman olmayan inanmayanlar iman gücünü değil paranın silahın gücünü sevenler sözüm de size o zaman: 2 gün sonra israil höyt derse türkiyeye girer kadınlarımıza kızlarımıza saldırırsa sakın sesinizi çıkarmayın emi nede olsa bu herifler bizi her türlü s.ker feyip götünüzü kurtarmaya bakın!
  • yasin273  (01.06.10 18:27:14) 
@yasin 6 gün savaşı diyorum hacım 6 günde senin o islam alemini kütür kütür inletti "lanetli" yahudiler. Bi de allahın eli yavaş zaar Sharon ortalığın mına koyarken bişey yapmadı da uzaklaşınca belasını verdi dshadfgsdaxsad


  • lpgli tosbaga  (01.06.10 18:35:29) 
adamlar lanetlenmiş siz ahrette ödül alma peşinde olun adamlar burda dünyayı öttüryor kardeşim. biri demiş amerika arkasında, asıl israil ne derse amerika onu yapar olmert değilmiydi bush u fırçaladı 1 saat içinde bush a yaptığı açıklamanın tam zıttı bir açıklama yaptırttı. israil hamas la uğraşıyormuş bizde pkk olmasa dakkada yermişiz israili lafa bak adamlar nükleer bomba sahibi oturduğu yerden burayı vurabiliyor ama nasıl oluyorsa biz hemen dalıp alıyoruz. israil bizi süpürür. ızgara yapar. adam kalabalığı ile olmuyor bu işler. bryan fruy lttle miss ve pointer çok güzel yazmış. bi de alçakça saldırı değil bence adam bağıra bağıra dedi gelmeyin dalarım diye peki sen nereye nasıl gidiyon. ahanda böyle yaparlar işte. senin kampanyanı yapan adamlar hamasla kontak kurmuş o zaman israil de pkk ile kontak kurup güneydoğuya yardım amaçlı helikopter filosu gönderirse zoruna gitmeyecek kardeşim. sen devletsin devletin gerektirdiği şekilde davranacaksın. hamastan sana ne arapların bu güne kadar ne faydasını gördün de şimdi bir arap sempatisi almış başını gidiyor. hatay da altı vatan evladı gitti onlar için neden böyle bir başlık açmadınız da bu konuya başlık açma ihtiyacı duydun. 6 genç gitti ama araya gitti. millet filistin derdinde. umrumda bile değil yesinler birbirlerini. biz önce kendi ülke çıkarlarımıza bakmalıyız. senin tanklarını bile israil firması modernize ediyor. 1950 den kalma israil firması tarafından modernize edilmiş tanklarla savaş naraları atanlara iyi yolculuklar dilerim. askerlik yapmadınız ya hiç mi ordunun halini görmediniz. askere alınan toplam askerin %20 sinin askeri orduevi ve lojmanlarda garsonluk ve kapı bekçiliği yaptığını biliyormusunuz.


  • seyduna6687  (01.06.10 18:51:03 ~ 18:55:44) 
soykırımlar haricinde her donemde yahudiler ticarettir ilimdir sanattır yardırmıslar, olsa olsa kutsanmıs olur bu haliyle.

canakkale kısmını da bence sen ac tekrar oku, oyle askeri taktikleri vs oku. kim hangi cephede nasıl taktik yapmıs onu oku. duayla kazanılan tek bir savas goster bana tek bir tane. duayla savas kazanılsa halid bin velid e peygamber yenılmezdi en bastan yahu ? ne anlatıyor abi canakkale savasıyla ilgili size artık.

ve sn olarak am ustunden haysiyet tanımlama kısmını gecelim, am islama/sreiata/sunnete/farza gore savas ganımetidir bi tek. iyi ki o devirleri astık.
  • bryan fury  (01.06.10 19:04:31) 
adamlar daha geçenlerde 3 nükleer denizaltıyı iran'ın dibine getirdi, tankmış, füzeymiş, askermiş bunlar boş işler artık. 3. dünya savaşı bence aynı strateji oyunlarında oynadığımız gibi para, yiyecek, yeraltı kaynakları gibi hayati unsurların kıtlaşmasından çıkacak ve hayvani ölçüde de nükleer silahlar kullanılacak. Avrupa Birliği ve Amerika para konusunda ilk işareti verdi, du bakalım önümüzdeki 5-10 yıl neler gösterir.


  • stephen dedalus  (01.06.10 19:08:01) 
savaşlar artık cephe savaşı şeklinde olmadığı için çanakkale savaşı ile bunu karşılaştırmamız mantıklı olmaz. F-4 2020 uçaklarımızı kim modernize etmiş ? İnsansız hava uçağı Heronları hangi ülkeden satın almışız ? Çeşitli silah sistemlerimizi hangi orta doğu ülkesinden satın almışız ? Bu soruların cevapları aynı.


  • antidote  (01.06.10 19:58:42) 
itikatım sarsıldı.şimdi buradaki biçok kişinin israilin bi savaş halinde bizi yeneceğini söylediğini okudum sanki :) bizde nükleer silah yokmu hiç? dünyadaki biçok ülkede var bizde yok yani öylemi?


  • demirr  (01.06.10 21:14:42) 
@lpgli tosbaga: nasıl her bireyi 3 sene askeri eğitim alıyo ya.hemde hayvanii.bana mantıksız geldi.yani 2-3 milyon hazır askerin suriye üstünden hür yaaa ettiğini düşününce hangi gerilla arkasına bakar bilmiyorum :)
@hoot : bizim uçaklar neden hedeflenemesin israile.bunlar bana saçma sapan şeyler gibi geliyor ya.kktc ye bi üs kurarsın sen onları vurursun onlar seni.

  • demirr  (01.06.10 21:21:23) 
@demirr israilde askerlik hem kadın hem de erkek için zorunludur ve 3 yıl sürer. bizdeki gibi ot toplamayla geçtiğini de sanmıyorum askerliğin. ayrıca (bkz: krav maga)

gerilla savaşına gelince; olası bir işgal durumundan bahsediyoruz. yani adamların kaçacak yerleri kalmamış, ki nereye kaçacaklar lübanana mı, mısıra mı, ürdüne mi yoksa akdenize mi? böyle bir durumda şehir savaşı başlar (bkz: ırak). böyle bir durumda da coğrafya konusunda 0 bilgisi olan türk askeri mi yoksa oranın yerlisi israil askeri mi daha avantajlıdır? Tabi bir de israil askerine göre acemi sayılacak eğitimli askerden bahsediyoruz.

daha da gerçekçi olursak aynı boku daha önce araplar da yemeye çalıştılar. adam gibi strateji olmadan, teknolojik ve istihbarat desteği olmadan nasıl madara oldukları ise ortada. olası bir durumda 6 gün savaşında uçak kaldıramayan mısırın düştüğü duruma düşmek de var.

şunun farkına varmak lazım artık savaşlar cephede olmuyor. cepheye gelene kadar önce ekonomik olarak sikiyorsun, sonra basıyorsun bombayı, hatta nükleeri, hala pes etmemişse vatandaşlar ve işgal sana bir kar sağlayacaksa işgal ediyor kukla bir yönetim koyuyorsun.

şimdi sen şu anki duruma bak; israili işgal etmenin ya da israilin bizi işgal etmesinin kime ne karı olabilir? türkiye ya da israil yayılmacı devletler midir ve diğeri yayılmak istediği coğrafyada mıdır? ya da israil ya da türkiyede diğerinin ekonomisi için çok önemli yer altı kaynakları mı bulunmaktadır ki işgal etmeye değsin?

şu anda ortada savaş için hiçbir sebep yok, ve aklı başında hiç kimse 20, 50, 100 kişi öldü hadi birkaçbin kişi daha ölsün diyerek bir savaşa girmez.
  • lpgli tosbaga  (01.06.10 21:44:04) 
JERUSALEM – Pro-Palestinian activists sent another boat to challenge Israel's blockade of the Gaza Strip on Tuesday and Egypt declared it was temporarily opening a crossing into the Palestinian territory after a raid on an aid flotilla that ended with Israeli soldiers killing nine activists.
....
There were signs, however, that the long-term strategic partnership between Israel and its most important Muslim ally (Turkey) would endure: Turkey canceled three joint land and sea exercises, but appeared to be otherwise maintaining deep military ties that include the planned delivery of $183 million in Israeli drones this summer.

Israeli Defense Minister Ehud Barak spoke to his Turkish counterpart as well as their chief of staff Monday, and they agreed that the raid wouldn't affect weapons deals, defense officials said. The officials spoke on condition of anonymity because they were discussing sensitive military ties.

bir saat kadar önce yayınlanmış bir ap haberinden kısa bölümler... tinyurl.com
yine dediğime geliyorlar vay be :)
ayrıca savaş naraları atanlara şunu demek istiyorum. ister milliyetçi ister dini duygularla olsun, halkların birbiri ile savaşmayı reddetmemesi durumunda yine kaybeden bizler olacağız. kazananlar bugün bile belli zaten. o yüzden bence çok gaza gelmeyin. hepimiz aynı dünyanın çocuklarıyız. anca beraber, kanca beraber. birbirimize değil bizi bu oyunlarla kündeye getirenlere karşı direnç göstermeli, hakkımızı korumalıyız.
  • kediebesi  (01.06.10 22:00:56 ~ 22:06:35) 
@lpgli tosbaga: tabi yani arapların mantığıyla yaklaşmayacaktır tsk olaya.ekonomik olarak halletmek mutlaka çok etkili tabi.ama 7 milyon insanın hepsi gerilla olsa ne olur.göt kadar alan sonuçta seninde söylediğin gibi.bence bizim özel kuvvetler keklik gibi avlar. :D ya şu konuştuğumuz şeylere bak ya çocuk gibi :) görüşlerinede tabi ki saygı duyuyorum
@kediebesi: tabi ki savaş yanlısı falan değilim.çığırtkanlığını falan da yapmıyorum.bu olayın bi savaşa sebep olması gerektiğini de düşünmüyorum.ama her savaşa sebep olacak küçük olaylar vardır demi.daha büyük olayları ateşler daha büyük olaylar hede hödö :)

  • demirr  (01.06.10 22:18:19) 
ahah abicim 7 milyon gerilla 5-10 binlik PKKlıyı 30 senede bitiremeyen orduyu kevgire çevirir.


  • lpgli tosbaga  (01.06.10 22:26:31) 
@ bryan fury ne askeri taktiği ya ingilizler bile biz çanakkale de türklerle değil allahla savaştık diyor sen ne diyosun.Bedir savaşı kapak olsun bu arada 300 kişi ile kazanıldı.Ayrıca sen galiba inanmıyosun uhud savaşı neden kaybedildi bilgin yok peygamber zaten biliyodu istişareden alınan karardan dolayı savaşa girildi.Ayrıca inanmayan arkadaşlar kendilerini bi bok bildiğini zannederek pkk ile olayı karşılaştırmasınlar.Müslümanlar bu dünyada sınav halinde oldugundan allah bazen zafer le bazen de hüsranla sınav eder kulunu.Yoksa Hz.Eyyüp dertler babası Hz.süleyman Krallar kralı olmazdı.

Bu arada abiler filan diye de bilmeden bok atma.Senden daha iyi bilirim ben tarihimi.ben milli görüşçü adamım O siyonistlerin ağzına sıçan Erbakan Hocamın talebesi.
  • yasin273  (01.06.10 22:51:03) 
@yasin273 şaka gibisin sdasdfdshahg

erbakan da ne sıçtı ne sıçtı ağızlarına di mi? ya bi dakka o erbakan şimdi çok sağlıklı diil di mi? lan yoksa allah ona da mı bela sardırdı dsafggafsfs
  • lpgli tosbaga  (01.06.10 22:57:02) 
Daha Duyuruda inançsızlık almış başını yürümüş israil bizi yener diye.Eminim savaş olsa israil girse Türkiye ye ilk siz kıçınızı dönersiniz o dölsüzlere.


  • yasin273  (01.06.10 22:57:14) 
@ tosbaaa sen şaka bile olamıyosun ya sen kaç yaşındasın bu arada şu ateist geçinen liseli ergenlerden misin yoksa adamslşafşkasfşasfa

Ulan herif 40 senedir siyonizm diyor başka bişey demiyor.84 yaşında ama senden mantıklı konuşur ve sapasağlam ayakta daha bu pazar 25000 kişi önünde inönü stadyumunda konustu.

Ama sen anlamazsın boşver zaten ölünce yok olucan dadalkfkajaa
  • yasin273  (01.06.10 23:03:28) 
işte 40 senedir sadece diyor yavrucum. o 40 senedir siyonizm diyor. senin gibiler de 1500 yıldır yahudiler lanetli diyor. sadece söyleniyorsunuz işte. siz söylenirken de atı alan üsküdarı geçiyor. adamlar füzeyi tepenize çakarken de bekliyorsunuz birisi gelsin kurtarsın diye.


  • lpgli tosbaga  (01.06.10 23:13:30) 
@ tosbaaa sen yahudimisin ya ne bu sempatizanlık sende merak ettim valla.Yoksa sırf ibnelik olsn diye mi burda o gavatları savunuyosun.


  • yasin273  (01.06.10 23:17:14) 
yavrum ben köküne kadar kefereyim yahudi felan değil. bi de kimi savunuyorum lan? adamlarda nükleer silah var diyoruz sen daha yallah demeden en büyük şehirlerine yağdırırlar füzeleri. sen de beklersin artık nato savunma füzesi göndersin diye.

hayır sen nükleer silahlara kılıç kalkanla karşı koyabileceğini düşünüyorsan tutmayalım biz seni şimdi çıkarsan kuşluk vakti kudüste olursun. bütün yahudileri de yatsıya kadar temizlersin artık.
  • lpgli tosbaga  (01.06.10 23:20:49) 
Söle de dindaşlarına atsın füzede görelim o zaman ama dikkat et te götlerinde patlamasın o füzzeler


  • yasin273  (01.06.10 23:22:38) 
yavrum bi kere benim dinim yok ki dindaşım olsun. ikincisi ben sana gözünü kan bürümüş bir manyak gibi mi gözüküyorum ki masum insanların öldürülmesi için füze atılmasını talep edeyim?


  • lpgli tosbaga  (01.06.10 23:25:04) 
Dinsizin de bi dini vardır merak etme gardaş. Ama öle bi duruşun var ki diyosn ki şu israil bi gelsede götümüze o füzeleri sokup gitse rahatlıcaz havan var.


  • yasin273  (01.06.10 23:28:54) 
dinsizliği bir din kabul ettiğine ve yazdıklarımdan gelse de sikseler bizi anlamını çıkardığına göre sana laf anlatmanın pek bi alemi yok. sen yine bildiğin duaları oku tamam mı yavrum. cihada giderken kalın giyin terli terli soğuk su içme kib pls t$k bye


  • lpgli tosbaga  (01.06.10 23:31:58) 
ahjskdjfsdl islamcı/musluman kadar basarılı bir troll olamamak bu iste abi. bu kafaya hastayım.

allahla savastık diyen tek bir yazılı kaynak getir abi bana. oficial uk royal army amblemli olsun lutfen.

ve 300 kisiyle kazanılmıs(?) mahalle kavgasına da savas demeyelım artık bu cagda ?

soros bana zam yapsın la, o kadar savunduk ettik. ajksfksdls
  • bryan fury  (01.06.10 23:35:26) 
lpgli tosbaa sen neden buna bu kadar çene yordun adamın derdi başka.
lpgli tosbaa hafız yarın sohbet var beklerim :))))
dursun ali erzincanlı gelecek olum koparız lan adam yeni mix almış.
  • seyduna6687  (01.06.10 23:52:03) 
@seyduna6687 hacım gece gece can sıkıntısı naparsın :/

o kim lan aydınlatın beni cahilim mına koyiim :(
  • lpgli tosbaga  (01.06.10 23:54:32) 
tosbaa seni aydınlatanın ben mına koyiyim cahil kal öle yok ol.Cenabet herifler her yerin içine sıçıp batırdınız dinsiz şerefsizler


  • yasin273  (02.06.10 00:04:04) 
@lpgli tosbaa hafız bu adam kapalı spor salonlarını doldurup doldurup taşırıyo. benim görmüşlüğüm dinlemişliğim yok ama cemaat tarafından tutulan bi adam.
bana bak lpgli ben öyle sıradan adam değilim ben elvis presleyin arkasında bateri çalmış adamım lan benimle düzgün konuşacaksın abi ağa paşa diyeceksin :)))


ektir:hafız şu terbiyesize bi ceza verelim ya
  • seyduna6687  (02.06.10 00:05:14 ~ 00:08:29) 
@seyduna6687 şakir desem olmaz mı? Tamam hafiz organizasyonu yap şöyle bir sohbete katılalım, çıkışta maklube de yeriz belki off off. 2 rekat da namaz eda ettik mi daha ne olsun.

@yasin sen çıkmadın mı lan yola bak geç kalcan yetişemiycen zamanında kudüse.

edit: bence tek ayak üstünde dursun hababam usulü.
  • lpgli tosbaga  (02.06.10 00:10:49 ~ 00:11:52) 
yasin273 bi bak bakalım kim küfür ediyo kim senin gibi terbiyesizlik yapıyor. bi bak sonra konuş senin yazdıkların bizim çok mu hoşumuza gidiyo. ama sanane küfür ediyoruz ne de terbiyesizlik ediyoruz. imanın paranın kimde olduğu bilinmez.


  • seyduna6687  (02.06.10 00:11:38) 
@lpgli tosbaa tamam şıh ayıpsın ben yer ve mekanı özelden sana sms ile atarım. epey oldu ha şöyle 2 rekat kılmayalı. şeyhim bırak maklube yi biz makbule falan denk getirelim.


  • seyduna6687  (02.06.10 00:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.