[]

Work and travel ücretini ödemeden gitmenin yolu var mı?

Şimdi work and travel hizmeti büyük ve inkar edilemez bir kolaylığı var. Fakat gelin görün ki 2000 eurom yok. Bu kurs hizmeti alıyor göstermek bir iş bulmak gibi hizmetleri internet üzerinden bir bağlantımız olmadan ve a2-b1 arası seviye İngilizceyle yapmanın bir yolu var mı? Esasen kendin kursa yazıl deseniz o daha pahalıya gelir. Tabi turist vizesi alıp kaçak çalışmak da bir yöntem ama son yıllarda bu da pek mümkün değil sanırım. Work and travel da pek yasal bir sektör olmasa da bir şekilde kılıfına uydurulup yapılıyor sanırım.

1. Soru: bu work and travel firmaları “yasal çalışma” hakkını müşteriye nasıl sağlıyor? Amerikada hayali kurs firmaları açıp ya da var olanlarla anlaşarak mı?
2. Bu firmaların alternatifi olacak kendi emeğimle bu ücreti vermeden halledebileceğim yol var mı?

 
wat firmalari sana amerikadaki sponsor firma araciligiyla ds2019 formu aliyor, bu formla IRS'e gidip SSN alabiliyorsun ki yasal olarak calisabilesin.

bu formu kendi basina alman cok zor zira sponsor firma sana "sen kimsin ben sana ds2019 formu basayim" diyebilir. zira bu form sponsor tarafinda saglansa da tamamen federal hukumet tarafindan verilmekte.

kursa gidersen de j1 vizesi veriyorlar diye biliyorum ama o vizeyle calisma saatin kisitli oluyor (eger degisiklik olmadiysa)

yani halledebilecegin bir yol yok, en iyi yol turist vizesi + seni orda kayitsiz calistiracak es, dost, tanidik.

ayrica sana dogrudan ds2019 formu verecek sponsor firma buldun diyelim, onun icin is de bulman gerekecek. yani araci firma olmadan hem is bulup hem de bak ben bu isi buldum diyip form alabilecek bir sponsor firma bulman lazim...
  • bay b  (10.08.21 11:59:40 ~ 12:06:24) 
Bizim zamanımızda şirketi kendin bulursan yarı fiyatına düşüyordu. Ben de kendim bulmuştum.


  • piotr  (10.08.21 13:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.