[]

Belli bir hastanede çalışmayan doktora güvenememek ?

Selam
Tüp mide ameliyatı olmayı düşünüyorum. Annem de işyerinden bu ameliyatı olmuş, çok memnun olan birisiyle tanışmış bu doktoru tavsiye ettiler. Doktor kendi muayenehanesinde hastayla görüşme yapıyor, ameliyatta anlaşılırsa kendi anlaşmalı olduğu 4-5 hastaneden o an uygun olan birine gidiyorsun ameliyatını oluyorsun. baya freelance cerrah yani. ben bunları okuyunca bi kıllandım açıkçası. belli bir hastanede, yeri yurdu belli, kendi ekibiyle çalışan biriyle görüşmek daha güvenilir geldi bana. ama aileden de tepki gördüm sanane doktor iyiymiş işte, ne fark eder hani hastane oldugu şeklinde.
sizce de belli bir hastaneye başlı olmadan çalışan bir cerrahla, sabit yerde çalışan doktor arasında fark yokmudur? (not:hastaneler özel hastane)


 
özel muayenehanesi olan kadın doğum doktorları da aynı şeyi yapıyor. bence normal bir durum.


  • elorelia  (10.08.21 11:14:29) 
plastik cerrahlar da boyle calisiyor, hastaneye gore fiyat degisiyor.
hastanin riskine, ameliyatin komplike olmasina gore hastane seciyorlar.cok normal

  • cairo  (10.08.21 11:22:12) 
Benim de böyle konularda tereddütlerim vardı hem doktorun yanında çalışan asistan, hem hemşire tanıdığım oldu.
Hem de kardeşim burun estetiğini bu yöntemle çalışan bir doktora yaptırdı.
Doktor özel bir hastanenin ameliyathanesini kiralıyor kendi ekibiyle gidip ameliyatı yapıyor.
Yaygın bir durum sanırım.
Bu doktorun nasıl bir doktor olduğundan daha önemsiz bir konu bence.
  • mutekebbir  (10.08.21 12:10:29) 
saglikta her seyden iskillenirim nerdeyse ama bu aklima gelmemisti. cok yaygin bir sey. hic dusunmemistim bu sekilde. hala da normal diyorum. cogu iyi doktor ozel muayenehaneden calisiyor. e kucuk bir yerse de ameliyatlar icin tabi ki bi hastane buluyorlar. ve benim rastladigim pahali yerlerle calisiyorlar, hastane de bir sorun olsa neden kabul etsin sonucta.


  • Kittie  (10.08.21 12:13:42) 
Genel cerrahlar da böyle çalışıyor diye ekleyim. Branşın önemi var mı bilmiyorum ama bu tarz çalışma sistemi yaygın sanırım. Bu şekilde çalışan bir doktora, seçilen bir hastanede ameliyat olan tanıdığım var, bir sorun olmadı.


  • epitaf  (10.08.21 13:41:06) 
bende de tam tersine bir kanı oluşuyor. adam "benim ismim yeter, gelen benim ismime gelsin" demiş.


  • co2s2  (10.08.21 14:11:21) 
Genelleme yapacak olursak, top class doktorlar serbest calisip ameliyathane kiralar, sonrakiler en iyi hastanelerde calisir ve asagi dogru gider. Sizinki o grupta mi bilemeyiz tabi


  • pofudukayi  (10.08.21 22:37:38) 
içiniz rahat olsun. hekimler belli bir hastanede uzun süreli çalışıp belli sayıda hasta edindiyse veya prof- doç gibi ünvan edindiyse her çalışanın hayalini kurduğu gibi kendi işyerini açar artık. çünkü hasta çekmek için artık hastane adına ihtiyacı yoktur.

ameliyatı hastanede yapmaya gelince, ameliyathane kurmanın birçok şartı var. bir apartman dairesinde ameliyathane kuramazsınız. o nedenle hastanelerle anlaşıp onlara ameliyathane ücreti ödeniyor. bu ödeme de hastanın ameliyat için verdiği paraya dahil zaten.
sonuç olarak doktor kendi yaptığı muayene ve ameliyat parasını hastane işe paylaşmamak, kendi koyduğu kurallarla çalışmak için kendi yerini açıyor. işkillenecek bir durum yok. tüm muayenehane sahibi cerrahi branş hekimleri böyle çalışır.
  • sumuklu asilzade  (11.08.21 01:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.