[]

Araç kiralamada, rezerve edilen aracın olmaması sorunu

yolcu360'tan kiraladığım araç, kiralama yapan firmanın ofisine gittiğimde yoktu. Birinde 'sistemde açık kalmış, bunun yerine şu arabayı verebiliyoruz' dediler, diğerinde ise komple rezervasyonu değiştirdim.

Aracı kiralarken bunun benzeri sorunlar olmaması için ne yapmak lazım?
Megane kiraladım diyelim, ne yaparsam 'tamama Megane kesin bende, sorun çıkmayacak' diyebilirim? yolcu360'tan kiralayıp, sonra firmayı arayıp teyit mi etmem lazım?

 
Bu imkansız bir istek abd ve türkiye’de 10’a yakın araç kiraladım, 1 kez dahi seçtiğim araba verilmedi. Araç sınıfları var her firmanın onlara bakabilirsiniz fikir edinmek açısından. Daha alt sınıf bir araba veremezler.


  • but that was just a dream  (10.08.21 02:11:12) 
Enterprise ile kiraladım, gittiğimde araç yoktu. Global bir firma ama işte yapacak bir şey yok. Çünkü sistem önceki kiralayanların, kiralama günlerini uzatacaklarını kestiremiyor. 1 hafta önce bakıyorsun, aslında boşa çıkabilir 3 araç ama herkes 1 gün uzatsa sana o aracı veremiyorlar.

Aynı veya bir üst segmenti ücretsiz veriyorlardı. Onlar işimi görmediği için (ben doblo tarzı kiralamıştım) daha da üst segment büyük bir aracı güzel bir indirimle almıştım. Kesinlikle bana ayrılmalı diye bir seçenek sunduklarını görmedim ben hiç firmaların.
  • ananiyimioguz  (10.08.21 03:18:00) 
Kurumsal firmalar dahil marka garantisi kimse veremez, segment garantisi verilir. Bu yurtdisinda da boyle. Arac vermemezlik yapamazlar, yoksa ust model vermek zorundalar.

Misal benim disarida kiraladigim bir sube var, adamlarda D sinifi araca hic denk gelmedim, ama bilerek D sinifi kiraliyorum ve her seferinde daha ust model bir arac veriyorlar. Bir kere yarim saat beklettiler baska subeden arac geldi. Yine D sinifi ayirtmistim, $20'lik bir aracti bana gunlugu $100 olan ust seviye bir SUV verdiler, bir de ozur dilediler.
  • cooperr  (10.08.21 08:03:38 ~ 08:04:25) 
Arkadaşların dediği gibi öyle bir kesinlik yok maalesef, sınıf kiralıyorsunuz sitede gözüken de o sınıfa ait tek bir araç sadece.

He illa Megane kiralayacaksanız önceden rezervasyon değil de almadan birkaç saat önce yakınındaki kiralama ofislerini arayarak hangisinde varsa ona gidip aracı alabilirsin.

Ben bu durumu @cooperr'in yaptığı şekilde avantaja çeviriyordum sık kiraladığım dönemde. Clio kiraladım (b sınıfı), Astra aldım (c sınıfı). Hatta bir keresinde Polo kiraladım, elimizde yok Leon vereceğiz dediler, hay hay dedim. Leon'da da bir sorun vardı, bu arabayı bu şekilde alamam dedim, birkaç telefon açıldı Passat'la çıktım otoparktan ^^
  • chicha_v2  (10.08.21 09:33:56) 
segment kiralıyorsunuz. misal italya'dan araç kiralarken her zaman ey uygun olan model fiat 500L kiralarım. fakat bir kere bile fiat 500L'ye binemedim :) hep araç olmaz, üst segmentte ellerinde ne varsa onu verirler. zaten kiralama sayfasında yazar "x model veya benzeri" şeklinde.


  • delidir yakalayin  (10.08.21 10:56:51) 
Ben de kendi istediğim aracı hiç kiralayamadım desem yeridir. Hep bi üst modeli çıkıyor, ben de itiraz etmiyorum.


  • roket adam  (10.08.21 13:28:39) 
bir kaç kere yolcu360 kullandık, sonra sistemde bir sıkıntı olduğunu fark ettik. artık yolcu360'dan gideceğimiz tarihlerdeki müsaitlikleri kontrol ediyoruz, sonrasında doğrudan araç kiralama firmasını arayıp oradan kiralıyoruz.

eğer yolcu360 bu problemleri giderirse, tekrar kullanırız. ama her kiralamada firmayı arayıp kiralamayı teyit etmemiz gerekecekse, biz neden yolcu360 kullanıyoruz ki?
  • co2s2  (10.08.21 14:26:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.