[]

Kasiyerlikte dikkat etmem gerekenler nelerdir?

...




 
Marketlerde hırsızlıklara dikkat etmen gerekir. Açık çıkarsa maaştan kesilebiliyormuş. Sahte para da verilebilir. Dikkatli olmaya dikkat et.


  • dissendium  (09.08.21 21:24:11) 
Çok abartılı ve sürekli açık çıkmazsa bişey olmaz ikinci sınıf dandik marketler keser öyle hemen maaştan. Göze batmadan güzel güzel çalış, kasana giren çıkana iyi bak. Kasalar kullanıcı kodu ve şifresiyle açılan şekildeyse kendi şifrenle kimseye açtırma, molaya giderken kasadaki kullanıcı hesabını kapat. 50 tane kart kullanıp puan vs harcamaya çalışan delilere karşı sabırlı ol.

Benim kişisel ricam lütfen pos nasıl çalışır puan nasıl kullanılır vs iyi öğren. Örneğin promosyon kodlu bir alışverişte kodu nereye gireceğini iyi öğren. Müşteri olarak ben araştırıp öğretiyorum çoğu zaman. Çalıştığın yerin kampanyalarını filan takip et gelen yazışmaları vs oku. Yani elinin altındaki aletleri eksiksiz kullanabiliyor ol.
  • infernalcadre  (09.08.21 21:39:05) 
Güler yüzlü olmaya çalış, doğru tahsilat yap, ekipmanların çalışma mantığını öğren. Mantığını öğren ki en ufak hatasında çözüm için fikrin olsun.


  • Karmaşıklık  (09.08.21 21:48:19) 
Dissendium +1 sokağımda bulunan 3 harfli marketin deposundan kasanın çekmecesi çalınıyor 8000 tl varmış içinde, markette 2 personel var o anda ve kalabalık yüzünden 2 kasa aktif çalışıyor. Hırsızlar 3 kişi kadınlar kasaları meşgul ederken adam depoya giriyor çekmeceyi alıp gidiyor . 2 gün sonra yakalanıyorlar fakat para yok tabi ortada. Kasada ki çalışanlardan biri market sorumlusu olduğundan şirket merkeze çağırıp tüm parayı tam maaş kesintisiyle kendisinden tahsil esileceğini söylüyor. Söylediğine göre 3 ay maaşsız çalışacakmış.


  • delikedidilimiyedi  (09.08.21 21:50:37) 
Kameranin fps i yetmeyen hirsizlara denk geleceksin

www.instagram.com
  • müptezel dostoyevski  (09.08.21 21:55:31) 
açılın eski kasiyer geldi.

-sahte paraya çok dikkat edin. sahte para çok geliyor. 50,100,200'e dikkat ediliyor ama bana bir kere 20 tl yedirtmişlerdi.
-tırnakçılar çok oluyor o yüzden 50 tl'm var bozar mısın falan diyene para falan bozmayın.
-manavdan ürünler tartılmış gelirse kodları doğru mu diye bakın. mesela patates diye elma falan giriyorlar 2 liralık şey 30 tl geçiyor, sonra toplu alışverişlerde sonradan geri dönüyor müşteri, iade kesmeyle uğraşıyorsun.
-yoğurt, peynir gibi ürünlerin son kullanma tarihini geçirip geçirmediğine çaktırmadan bakabilirsin, bu senin görevin değil aslında ama son kullanma tarihi geçen şeyin iadesini kesecek ve azarı yiyecek olan sensin.
-insortleri iyi takip edip indirimdeki ürünleri bilmek işine yarar.
-şifreni kimseye verme ve başka kasiyerleri kasana oturtma ufacık bir hatasında açığın çıkabilir.
  • matilda  (09.08.21 23:42:40) 
Ben öğrenciyken yapmıştım. Yavaş olduğum ve meyve/sebzelerin kodlarını ezbere bilmediğim için müşteriler yüzünden ağlamıştım. Duygusal bir yapınız varsa psikolojik olarak kendinizi hazırlayın.


  • ruhen hastayim ben  (10.08.21 00:59:28 ~ 00:59:54) 
"niye başka kasa açık değil çok kalabalık" vb ortalığı geren, ödemeyi kart ile yapıp ve anında toz olan kadınlara dikkat et, zira o karta banka red verecek, bu bir taktik. geçen ay bu numara gözümün önünde cereyan etti, kasiyer kız çıktı peşinden koştu ama bulamadı kadını.


  • rca  (10.08.21 10:54:10) 
ilk baslarda hata yapiliyor, endise edip gerilme :)
bir de yazarkasa ya da pos cihazinin kagidini degistirmeyi iyi ogren, en namusait zamanda biter sonra elin ayagina dolasir degistirecegim diye.

  • bay b  (10.08.21 12:10:30) 
çelik gibi sinirin olmalı. çok uyuz kişiler geliyor. hiç sinirlenmemeye çalış. ben 2 müşterinin üzerine yürümüştüm. biri defacto'da adam sırasını başkasına kaptırmış sinirini benden çıkarmaya çalıştı. pısırık sırasını kapana ses edemiyor bana niye sırayı düzenlemiyorsunuz diyor. neyse bu elindeki tişörtü kasaya fırlattı falan. ben de kasa bankosundan atlayıp adamın yakasına yapıştım. yani kurumsal duruşu bozmamak lazım ama zorlayıcı durumlar olabiliyor böyle :)


  • xrated  (10.08.21 12:50:57) 
Müşteriye sert çıkma, haklı olsan bile tmm abi/abla de geç, uzakta bile olsalar diğer müşteriler seni iyiliğinle kodlar zihnine.
Bir müşterinin hesabını bitirmeden diğerini girme, yeni başıma geldi öndeki adamın sigaranın parasını ödemişim, hesap yüksek geldi ama misafirim vardı farklı ürünler alındı onların fiyatı yüksek galiba diye ödemeyi yapıp geçtim. Sonradan fişte kontrol edince farkettim. Geçti artık, kasiyer acemiydi diye şikayete gitmedim ama artık daha dikkatliyim. Herkes benim gibi esnek olmaz, başın ağrır haklı olarak.

  • epitaf  (10.08.21 14:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.