[]

İşteki yabancılara Türk kültürü sunumu yapacağım

Selamlar, yurt dışında hemen hemen her milletten insanın çalıştığı bir şirkette çalışıyorum. Herkes kültürünü anlatan sunum yapıyormuş, benden de rica ettiler. Yarın akşama kadar bir şeyler hazırlamam gerekiyor. Şundan kesin bahset dediğiniz ne var?
Her fikre açığım, beynim yanmış durumda şu an benim çünkü :)
Şimdiden teşekkürler!


 
Yemeklerden gir.


  • j r r tolkien hayrani  (09.08.21 19:52:14) 
Aile bağlarından, misafirperverlikten, temizlik takıntımızdan, müziğimizi nerelerde nasıl kullandığımızdan, ülkenin her anlamda çok çeşitlilik barındırdığından... bahsedebilirsin. Diğer sunumlardan kopya çekebilirsin...


  • 1bir1bir1  (09.08.21 19:52:42) 
Kedi, köpek sevgisinden bahsedebilirsin. İlgi çeker.


  • chavezding  (09.08.21 20:01:50) 
Arkadaşlık, yardımlaşma yakın akraba ilişkilerinden, diğer gamlılıktan gir Antep mutfağına geç.
oradan da biz olmazsak göçmenler sizi ezip geçmişti diyerek sunumu kapat.
Bu şaka bir yana bizden olumlu manada öğrenecek şeyler olduklarını anlatmaya çalışabilirsin .
  • Erva  (09.08.21 20:04:19) 
Yemekten bahsetme hepimiz biliyoruz zaten dediler :)

Bir de güzel orijinal fotoğrafları bulabileceğim bir site tavsiyeniz olur mu?
  • bfm  (09.08.21 20:05:31) 
Hem milliyetci olup hem irkcilik olmamasindan bahset. Ilk zenci pilot osmanlida miydi neydi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.08.21 20:30:12) 
Bence çok genel anlatım yapıp, hiç kimsenin aklinda kalmayacak bir sunum hazırlamaktansa, tek bir noktaya odaklanin. Hatta tek bir hikayeye.

Anadolu kültürü çeşitlilik, çok kültürlülük demek. Bunu isterseniz tek bir yemek tarifiyle anlatırsınız, isterseniz kökeni Bizans müziğine dayanan Türk Sanat Müziği ile.

Ya hu bıraksınlar... Ne biliyormuş yemek kültüründen? Biz bile bilmiyoruz, araştırmıyoruz. Bu gün bir tarifle karşılaştım. Yunanistan kökenli arkadaşım 'Constantinople Cake'i sordu, nenesi yapıyormuş. Bizde yapılmayan bir tatlı. Tarifin İzmir'den geldiği yazılı bazı yerlerde. İçinde badem sütü (İran kökenli tatlı tariflerinin favorisi), gül suyu ve Anadolu'da şu an pek de kullanılmayan baharatlar var. Kek değil, Osmanlı İmparatorluğu mübarek.

'30 dakikada Türkçe' gibi çok mini bir sunum yapabilirsiniz. Dili, kendi yaşadığınız ülkenin dil öğeleriyle karşılaştırırsınız, birkaç çevrilmesi mümkün olmayan kelimeden bahsedersiniz. Oldu bitti. Bu tür sunumlar uluslararası eğitimlerde yapılır, genelde çok sevilir.
  • buf-e kür  (09.08.21 20:41:39 ~ 20:45:34) 
Süper fikirler geliyor :)

Bu akrabaların adlarının olduğu bir şema görmüştüm çok eskilerden bir yerlerde, fikri olan olur mu, nereden bulabilirim?
  • bfm  (09.08.21 21:00:23) 
Kahvenin yanında verilen su: misafir önce suyu içerse aç olduğu anlaşılıp yemek verilir:)


  • Kahir ekseriyet  (09.08.21 21:24:24) 
yabancıların bizim kültürle ilgili çok sevdiği ve vurgu yapınca ilgilerini arttırdığı olay Türk kültürünün bir "batı ve Doğu karması" olması. buraya bir vurgu ve birkaç örnek ilginç durabilir.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (09.08.21 21:50:01) 
İlgiyle takip ediyorum, ama cevaplardan da gördüğüm kadarıyla Türk kültürü adına spesifik örnekler çok yok galiba. Benim de aklıma gelmedi.
Eskiden kahve yanı suyun anlamı varmış bu +1 ama günümüzde bu tarz bir karşılığı yok.

Aklıma gelen tek şey Anadoluda genel olarak misafirperverlik olayı. Tanrı misafiri kategorisinden alıp Allah ne verdiyse evinde o an ne varsa sunar.

Yazarken şu da aklıma geldi, bir olay olduğunda anında yardıma koşulur. Mesela bir araba yolda kaldıysa hemen birileri koşar omuz atar gibi. Bence bu diğer milletlerde bu oranda olmayan bişey. Burdan da örnekleme yapabilirsiniz belki.
  • epitaf  (10.08.21 14:34:20) 
türkiye'nin hem coğrafi hem de kültürel olarak tam bir doğu-batı sentezi bir ülke olduğunu hissettirmen güzel olur.


  • makarnavodka  (10.08.21 14:41:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.