[]

Sokakta müzik yapamıyoruz

Benim normalde İstanbul'da gördüğüm, eğer metroda falan çalmıyorsan bir izin almadan yere oturup, küçük bir hoparlörünü amfini bağlayıp çalarsın gayet etrafı çok rahatsız etmeyecek şekilde.

Fakat 1 ay önce Didim'e taşındım, sahilde çalalım diyoruz arkadaşlarla, zabıtalar yakamızı bırakmıyor. Neymiş cihaz kullanmak yasakmış. Yahu ben keyfimden cihaz getirmiyorum ki cadde kenarında yol gürültüsünden gitarın ve benim sesim duyulmuyor, duyulacak kıvama getiriyorum sadece. Cihaz olmasa sorun yokmuş.

Ses seviyesi olarak baktığımızda, yan tarafta başka bir grup keman getirmiş saksafon getirmiş darbuka getirmiş onlar ortalığı inletiyor, sorun yok. Biz ufak bir hoparlör koyunca wowowo.

Bu arada belediye ile arası iyi olan dernekler falan kendi yerini kurup bangır bangır çalıyor türküler deyişler falan onda hiç bir sıkıntı yok yine..

Zabıtaya dik gidemedim. Alet kullanılamayağına dair bir yazılı kural olabilir mi sizce yoksa kafalarına göre mi takılıyorlar?

Biri dedi ki belediyeden izin alın o zaman çalarsınız. Ama başka bir vatandaş da onu duyunca ben gittim, sana verirsek herkes ister deyip geri çevirdiler dedi.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz vatandaş olarak bir hakkım varsa kullanayım, yoksa da nerelere yazı yazabilirim? Daha önce çözmüş olan var mı? Burada çok canım sıkılıyor bir aktive yapmam ve ek gelir elde etmem lazım. Zabıtalar kızmasa güzel bir kazanç kapısı aslında.

Bu arada sahil kenarında yolda değil de kumsalda denizin dibinde yaptık dün akşam. Hatta sesi de açtık orada baya. Gelen giden olmadı. Oraya da insanlar toplandı, dinlediler. Ama bir tezgah açmadık. Bunların derdi para kazanmamız mı acaba? Oraya da açsak, bir sirkülasyon olmadığı için anlamlı olmuyor.

 
yasal olarak haksiz oldugun icin vatandas olarak hicbir hakkin yok. kural belli,

sokak muziginden gelir elde etmek istiyorsan belediye'den izin alacaksin.
  • buenosdias  (09.08.21 16:37:32) 
@buenosdias, "Ses seviyesi olarak baktığımızda, yan tarafta başka bir grup keman getirmiş saksafon getirmiş darbuka getirmiş onlar ortalığı inletiyor, sorun yok. Biz ufak bir hoparlör koyunca wowowo"

Ben şu kısma takıldım biraz. Saçma değil mi?

Bir de ne izin gerekiyorsa alalım tabii ki ama belediyenin, sana verirsek herkes ister gibi bir tavrı varsa yine çıkmaza giriyoruz.
  • ananiyimioguz  (09.08.21 16:47:48) 
ya tabi orasi sacma; ama oradaki zabitanin, belediyenin adam kayirmasiyla is bilmezligiyle alakali. soyledigin sey her ne kadar sacma, anlamsiz, esitlikten uzak olsa da, resmin genelinde iznin yoksa vatandas olarak hic bir hakkin olmuyor. zabita, belediye ile iyi iliski kurmaya yada yasal zemin bulmanin yollarina bakin. yoksa boyle devam eder.


  • buenosdias  (09.08.21 17:03:46) 
Didim belediye konusunda sıkıntılı bir yer. Laf anlatamazsın kolay kolay. İş yaptırmak için tanıdık araya sokman gerek.

Ayrıca İzmir belediyesinin bu konudaki yönetmeligi belli. Buyurun haklarınız okuyun.

www.izmir.bel.tr


Bu yönetmelik dışında aykırı bir şey yapamazlar. Ayrıca didim yılın 9 ayı ölü bir yer. Bu aylarda müzik yapıp para kazanacagın kalabalık bir yer bulamazsın haberin olsun
  • limonlu eksi  (09.08.21 18:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.