[]

arap baharı da böyle mi başlamıştı?

ülkeye gelen afganlardan bahsediyorum.
mülteci değiller. abd ile rte'nin yaptığı anlaşma neticesinde talibandan kaçan afgan askerler bunlar. bi çok kişi bunların karışıklık çıkarmak ya da benzeri bir amaçla içeri alındığını düşünüyor.

peki arap baharı öncesinde böyle manasız göç hareketleri olmuş muydu?

 
hayır, arap baharı tunus'da bir seyyar satıcının kendini ateşe vermesi ile başladı. fazla nufus veya göç veya ekonomik sebeplerle başlamadı. demokrasi talebiyl başladı. kendini yakan satıcı 1. dünya savaşındaki veliaht'ın öldürülmesi gibi alakasız bir patlama noktası oldu.


  • my leave requests  (09.08.21 14:36:30) 
Arap baharından sonra özellikle Suriye'den göç hareketleri başladı.
Normal sosyopolitik bir bahar olsaydı Arabistan'da da olaylar olurdu ama ABD etkisi/korumacılığı nedeniyle orada olmadı.

Türkiye'ye çapulcu sürüsü gibi ailesiz, çocuksuz gelen bu afganlar hakkında söylenen Afganistan'da Abd'nin her türlü casusluk, uşaklığını ve diğer ayak işlerini yapan bir sürü bunlar.

1979 Kabe baskını ile oldukça paniğe kapılan Suud yönetimi yabancı (Fransız) askerlerin yardımıyla isyanı zor bastırdı.

Bu sözde ve kurmaca baharda başlarına böyle bir şey geleceğini bilseler herhalde durumu kurtarmak için 3-5 petrol kuyusunun ömürlük mülkiyetini ve diğer bazı ayrıcalıkları ABD'ye vermekten herhalde imtina etmezler.
Nitekim Trump söylemişti:
m.youtube.com

Gereksiz ve nedensiz yere ABD'den yüksek meblağlarla aldıkları silahlar da ayrı mesele.
Suud yönetimi, abd'yi memnun etmek için var.

Bir ülkede bu türlü bir olay çıktığında başkalarının işine ne derecede yarayabilir diyorsanız ABD gibi dış ülkelerdeki thing tank kuruluşlarının faaliyetlerine bakmak lazım. Düşünce kuruluşlarıdır bunlar ama kötü düşünürler her zaman.
  • Erva  (09.08.21 19:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.