[]

bu sol çamurluk neden boyandı?

geçenlerde ufak bir kaza yaptım. ıvır zıvır detayları geçiyorum, kaza sonucunda sol çamurlukta belki 1 cm kadar bir boya kalkması olmuş. kaskom var, yetkili servise götürdüm çok vaktim de yoktu ne gerekiyorsa yapın dedim.

adamlar sol çamurluğu baştan sona boyamışlar. resmi ekteki gibi iletiyorum. bu çamurluğun tamamını boyamayı gerektiren hasar tam olarak nerede ben anlayamadım.

şimdi hadi ben bakmadım, sigorta eksperi buna nasıl onay verdi anlayamıyorum. Sizler de bakıp fikir verirseniz sevinirim. bu fotoğraftaki çamurluğun boydan boya boyanmasının mantığı nedir?

 
Mantık şu;

Müşteri "Ne gerekiyorsanız yapın" derse, servis şunu yapar "ne fatura edebilirsek edelim de şişirelim hasarı, nasılsa sigorta ödüyor"

Yazık olmuş, Kaporta boya hasarlarında yetkili servise gitmemek, özel serviste de sigorta anlaşmalı yere değil de en az işle hasarı onaracak bir ustaya gitmek lazım.
  • John Bloor  (09.08.21 10:42:23) 
Burada kaçırdığın nokta şu, evet sigorta ödüyor da eksper gelip bakıyor hayırdır bunlar bize ne kitliyor diye. Bizim eksper buna nasıl onay vermiş onu anlamaya çalışıyorum.


  • roket adam  (09.08.21 10:48:31) 
Parçanın bir ucunda minik de olsa bir hasar varsa, eksper bunu boyamayın diyemez, kanunen servis ve siz (mal sahibi) o parçanın komple boyanmasını isteyebilir.

Ama bizim piyasamızda boya değer kaybı demek, küçük hasarlarda boyatmıyoruz.

Yani eksper "hayır boyamayın böyle kalsın, rötuş yapın" diyemez. Sen yine iyi yırtmışsın, sadece boyanmış. Az bi hasar olsa değiştirebilirlerdi de.

Boyasız göçük düzeltme yöntemleri ile boyanmadan bile düzelebilen parçaları değiştirenler var.
  • John Bloor  (09.08.21 10:50:47) 
olay şu mesela x kasko firması vw o bayiyle anlaşıyor. ben sana yılda bin araç kaskolarım sende benim hasar tespitime onay verirsin mantığı var. aynı olayı ben citroenimde yaşadım. sol çamurluk değişir far değişecek dediler. 5 bine yakın masraf çıkardılar, kabul etmedim sanayide 550 tlye yaptırdım. sol çamurluk çekilip düzeltilir, tamponda plastik kaynakçısına yapıştırtabilinirdi. yetkili servisler faturayı şişirip bu işten para kazanıyor.


  • mikahakkinen  (09.08.21 11:04:25 ~ 14:01:32) 
En ufak bir hasar bile parçanın 3/4'ünün boyanmasına sebep oluyor. Zımpara-astar-boya-vernik uygulamalarının her biri bir öncekinden daha geniş alana yapılır. En sonunda neredeyse komple işlem uygulanmış olur. Daha az alana işlem yapayım diye de uğraşmıyor yetkili servisler. Aynısı başıma geldiği için söylüyorum..


  • ssiradanbirigibi  (09.08.21 11:06:44 ~ 11:06:59) 
Sen yine dua et renk uysun diye kapiyi boyamamislar. Yetkili servis acimaz arka kapiya kadar boyar.

Hatta kaskoyla sanayiye gir onlar da boyar.
  • divit  (09.08.21 11:36:46) 
Eski aracımı kiracımız olan özel servise vermiştim ön-arka tamponları boyasın diye. Adam kapıdır çamurluktur çizik gördüğü parçayı komple boyamış.

Tabii bu ebatta bir çizik için komple çamurluğun boyalı olması can sıkıcı. Ben bu tarz çiziklere artık hiç dokundurtmuyorum. Geçenlerde bir minibüs arkadan gümm diye çarptı, dedim arka pert, indim baktım 1 cm'lik çizik. Ne polis ne tutanak geçmiş olsun dedim gittim. Çizik hala duruyor, yetkili ya da özel hiçbir ustanın eline düşmek istemiyorum.
  • msb  (09.08.21 11:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.