[]

koşunun aslında zararlı olduğu muhabbeti

ne kadar doğru? dize çok yük biniyormuş her adımda vs. gibi laflar döner arada, bu aralar duruldu sanki gerçi. belki çok şişman kişiler için geçerlidir ama standart bi insan için bir zararı yoktur düşünüyorum. ben ne şişman ne de zayıfım ama spor filan da yapmıyorum, 1.5 senedir de evden çalışıyorum. arada bi koşayım diyorum, bunun bi zararı olmaz herhalde? en azından hiçbi şey yapmamaktan iyidir.

ayrıca bonus olarak pahalı olmayan, tipi önemsiz, koşmak için kullanılacak ayakkabı tavsiyesi de alabilirim.


 
şimdi evrimsel olarak biz insanlar koşmaktan ziyade uzun mesafeleri yavaş ama etkili bir biçimde kat edecek şekilde gelişmişiz. o yüzden zararlı olması olası belirli şartlarda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.08.21 23:47:09) 
Her spor zararlıdır ama spor yapmamak daha zararlıdır. Koşunun da kendine özgü zararları vardır; misal attığın her deperda yerden gelen stres dizine biner bu bir zarardır ama kardiyo kapasiten artar bu bir kardır. Yerden gelen enerjiyi absorbe eden bi ayakkabı kullanırsan bu zarar aza iner ama kardiyo kapasiten yine yüksek olur, gördüğün gibi karlılık bir adım önde hep doğru adımları atarsan.


  • Zaman Tamircisi  (08.08.21 23:55:01) 
Ben şahsen spor yaparken müsabık bir sporcu olmaya niyetim olmadığı için riskli olduğu tartışma konusu olan her hareketten uzak duruyorum (deadlift, lat pulldown, vs).

Kondisyon ve yağ yakımı için benim tecrübem en güzeli uzay bisikleti.Ancak sporu evde yaptığın için ben olsam koşu yerine hit cardio yaparım, yada koşmak istiyorsam yine hit cardio şeklinde yapıp maks 15-20 dk koşarım.

Ben koşacağım diyorsanda yıllardır decathlon belediyesinin dağıttı gri koşu ayakkabısı var. Fiyat performansı daha iyi ayakkabı bulamazsın.
  • srjkvon  (09.08.21 00:26:06) 
Boş iş. Koşmak "günde 500 mekik çekin, 10 litre su için" gibi saçma sapan bir öneri değil ki, insanlar binlerce yıldır koşuyor.

Ben 25 yıldır koşuyorum, koşmaya devam edeceğim. Kimin ne dediği umrumda değil.
  • hayirsiz  (09.08.21 00:55:33 ~ 03:45:41) 
Koşudan bir şey olmaz ama zıplama dizleri mahvediyor. NBA oyuncularının çoğunda diz sorunu var.


  • OrangeYellow  (09.08.21 01:09:34) 
journals.lww.com

Bilimsel olarak tam tersi söylenmiş.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Yalnız kilolu insanın koşması sıkıntı. Hatta yürümesi bile eklemlere ciddi yukken koşması tehlikeli. Bu sebepten kilo vermeye çalışan birisi kosmamali, max yürümeli hatta aksine agirlik antrenmani yapmali.
www.functionalaf.com.au

Ama normal fizikte biri doğru koşarsa (yanlış koşmak zararlı olan şeylerden biri) aksine yararı var.
  • logisticsmanager  (09.08.21 02:05:11) 
Futbolcular hep kalp sorunu yasiyor.
Kosunun da bir limiti yok ki, 160km kosan da var 3km kosan da kostum sayiyor.

Askerde sona dogru agzimiza kan tadi gelirdi, vucut kosmaya cok da bayilmiyor bence.
  • divit  (09.08.21 02:39:40) 
koşaracak kazanacaklarınız, koşmayarak kaybedeceklerinizden daha büyük. mümkün olduğunca yumuşak zeminlerde koşun, dizinize de bir şey olmaz.


  • co2s2  (09.08.21 11:48:39) 
Her türlü aktivite vücudu bir şekilde yıpratır. Vücudu toparlayacak rehab programına azami dikkat edersen en az maliyetle en fazla faydayı sağlayabilirsin. Ama koşu tek başına biraz tek düze kalacaktır. Kuvvet antrenmanları da eklemekte fayda var. Bu hem sakatlık riskini hem de aktivite kaynaklı yıpranmayı azaltabilir.


  • arnold schwarzeneger  (09.08.21 13:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.