[]

dikkat eksikliği

bende dikkat eksikliği mi var? sürekli bir acele etme halindeyim. işlerin yetişmeyeceğni düşündüğüm için sürekli hızlı hızlı yapıyorum birçok şeyi bundan dolayı yarım yamalak yaptığım çok iş var. son zamanlarda yavaşlamaya başladım ve zaman yine yetiyor ve işleri daha düzgün yapmaya başladım. ertelediğim çok şey var. telefonumda 200 civarı tarayıcı sekmesi açık. youtube'ta daha sonra izleye 5000 video eklemişim. o doldu ve yeni liste açtım. orada da 4000 video var. önemli olduğunu düşündüğüm ve daha sonra izlemeyi planladığım videolar. :d 9000 videoyu izleyemem haliyle. sürekli bir şeyleri erteliyorum. arada bazı şeyleri okumak, izlemek sıkıcı geliyor ama bu birçok insanda vardır diye düşünüyorum. aşağıdaki testi çözdüm 72 çıktı. tabi birkaç soruyu tam anlayamadım. net bir cevabı yoktu. 60-70 arası bir puan alabilirim. üşenmezseniz siz de çözüp sonucu paylaşır mısınız?

www.bilted.com

dikkat eksikliği böyle bir şey mi? devlet hastanesinde psikiyatriste gitsem çözer mi? tedavi süreci nasıl oluyor? pek terapi sürecine girecek durumum yok. ilaç verecekse alıp geçeyim diyorum. bunun için doktora giden var mı? süreç nasıl işliyor?

 
Merakımdan çözdüm, 63 çıktı ve "belirti görülmemektedir" dedi. Dikkat eksikliği nedeniyle ilaç kullanıyorum :)

Dikkat eksikliğinin bütün klinik belirtilerini bilmiyorum tabii ama sizin saydığınız şeyler bende yok. Aksine sürekli işleri son ana bırakıyorum çünkü iş yapmak için bilgisayara oturunca aklım dağılıyor, kendimi Peru mutfağı yemeklerine bakarken, Hint tarifleri ararken, "acaba şu aktör ötekisiyle hiç aynı filmde oynamış mı, ya bu Captain America'ya nolmuştu, acaba volkanik kayaçlar kaç tip, overlok dikiş nasıl yapılıyor" diye okurken, Ekşi Duyuru'da gördüğüm hiç bilgim olmayan bir soruyla ilgili araştırma yaparken buluyorum. Mesela az önce, üzerinde çalıştığım dosya için bir şeyi kontrol etmek üzere Google'a girdim, biraz aradım, "dur bakayım Ekşi Duyuru'da ne var ne yok" dedim ve şu an o ihtiyacım olan şeyi aramak yerine size cevap yazıyorum.

Devlet hastanesi psikiyatristi şans işi, ben 2 sene önce falan birine gittim, kadının kendine hayrı yok gibi geldi, kadına güvenmediğim için verdiği ilacı da kullanmadım. Sonra etrafımdaki özel hastanelerin doktorlarını araştırdım, biri dışarıdan bakınca içime sinecek gibi gözüküyordu. Cidden sevdim de adamı, derdimi anladı. Ayda bir, iki ayda bir gibi (kontrole ve reçete yazdırmaya) gittiğim için ekonomik olarak da sarsmıyor.
  • kobuzchu kiz  (08.08.21 17:02:04) 
28


  • synax  (08.08.21 17:04:36) 
psikolog vs değilim dostum ama yanlış anlama, "hiçbir boktan geri kalmayım sendromu"n var sanırım. 9k videoyu sadece bu açıklar. önemsiz o kadar çok şeye kafa yoruyor ve geri kalmayım diyorsun ki, bitirdiğin bir şey neredeyse yok. en azından öyle anladım.

mentaliteni değiştir bence, çerçöp izlemeyi, okumayı bırak. youtube u komple bırak. zaten içerik kalitesi TV'den beter oldu.
  • mambocan  (08.08.21 17:53:40) 
beyin statik değildir. bilinçli farkındalık gidilebilir.


  • aegina  (08.08.21 18:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.