[]

Çocukluğunuzda aileniz evde sigara içer miydi? Şimdiki sağlık durumunuz?

Ara sıra veya misafir gelince içilen sigaradan bahsetmiyorum.

Baya 12 ay, kışın camlar kapalıyken dahi, salonda sürekli içilen tiryakilik seviyesinde sigarayı kastediyorum.

İçildiyse kaç yıl boyunca pasif içici olarak yaşadınız ve yaşınız kaç?

Şu an astım, alerji, farenjit vb. bir sağlık sorununuz var mı?

 
Astım yok, farenjit var mı bilmiyorum, evet ailem çok uzun süre evde sigara içtiler, ben 17 yaşımda üniversite okumaya gittim anca o zaman kurtuldum o döngüden. Fakat 23 yaşımda sigaraya başladım ve yaklaşık 10 yıl sigara içtim. O kadar içmişim veya evveliyatının etkisi o kadar ciddiymiş ki, sigara günde 1.5 paketi geçince akciğerlerim fena ağrıyordu. Şarkı söyleyemez hale gelince (sesim kontrolümden çıkınca yani) bırakmaya karar verdim.

Bence sadece astım alerji farenjit değil asıl başka sorunlara da sebep oluyor. Mesela bağımlılık gelişiyor insanda. Duman da olsa etkiliyor çünkü, yoğun pasif içicilik oluyor. Bir de mesela yetişkinliğe doğru giderken (23 yaşımdan bahsediyorum) ciddi bir sorunla karşılaştığımda kendimi ispat etme derdine düşmüşüm bilinç dışı olarak. Ve yine bilinç dışı bir şekilde sigaraya yapıştım. Hatırlıyorum, o kadar salakça bir bahanem vardı ki içmek için. Halbuki asıl problem anne babaların sigara içmesinin, gençlerin gözünde güç veya yetişkinlik/özgürlük ifadesi olması. Yani manevi zararı bedensel zararından da büyük demeye çalışıyorum.
  • 1bir1bir1  (08.08.21 16:48:23) 
çocukluktan üniversiteye gitmek için evden ayrılana kadar, sağlık sorunu oluşturmadı ama oluşturabilirdi de o derece, gece dumandan uyuyamadığımı uyandığımı vs hatırlıyorum, sigara içenler ne kadar rahatsızlık verdiklerinin farkında değiller


  • freebird5406_2  (08.08.21 16:52:14 ~ 16:59:18) 
Kelimesinden noktasına verdiği sayılara kadar +1 @adse


  • fıytfıyt  (08.08.21 17:06:08) 
bebekken bile içilirmiş +1
80'lerin ikinci yarısı, 90'lar böyleydi. Hastane koridorları, şehirlerarası otobüsler falan her yer leş gibi sigara dumanıydı. Evde de balkona çıkayım, camı açıp mutfakta içeyim yoktu. Salondaki sehpada "misafir sigaraları" olurdu.
18 yaşıma kadar pasif içici olarak yaşadım, sonra ben de sigara içmeye başladım. 31-32 yaşımda bıraktım, 6-7 yıl oluyor.

Astımım yok, farenjitim yok, sigaraya bağlayabileceğim bir alerjim de yok.
  • kobuzchu kiz  (08.08.21 17:06:43) 
Evin içinde asla içilmedi. Babam hep balkona çıkıp içerdi. Başka bir evdeysek balkon yoksa dışarı çıkardı.

Şimdi bayağı azalttı umarım bitirecek komple ^^


Sağlık durumum fena değil. Parol'ün ne olduğunu bile 18 yaşında falan öğrendim o derece uzağım sağlık problemlerine.
  • aguen  (08.08.21 17:34:30) 
Ben 24 yasima gelene kadar aktif icicilerdi. Sonra biraktilar tekrar basladilar derken 1.5-2 senedir hic icmiyorlar.

Sağlık durumumda hiçbir sorun yok.
  • logisticsmanager  (08.08.21 17:43:30) 
herhangi bir saglik problemim yok, olsa haberim olurdu.

kendimi bildim bileli icerler. ben de anadan babadan gordugum icin lisede tek tuk baslayip 13 sene falan ictim yani. simdi arada bir 6 ay kadar tokezlememi saymazsan 7 senedir icmiyorum. babam da birakti, annem devam.
  • chezidek  (08.08.21 17:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.