[]

Güneş panelleri hakkında bilgi?

Alttaki duyuruyu görünce aklıma geldi. Bu güneş paneli meselesi ile ilgili bilgilere nereden ulaşabilirim. Video izlemekten nefret ediyorum. Okunacak bir sey olursa süper olur.

Fiyat, kurulum, dikkat edilmesi gerekenler, Akü, aküsüz çalıştırma olanakları (sadece gündüz tabi), bahçeli evimiz var mesela burasi için düşünüyorum.

Sayısal meslektw olmadığım için pek anlamıyorum ac/dc elektrik falan. Mesela evde sadece gündüzleri çalıştırabilecegim bir sistem olamaz mi? Saat 18 sonrası sebeke elektriğine geçsin mesela. Ya da daha çok gündüz kullanılan klima tarzı bir cihazı kullanabileyim sadece bununla.

Gibi gibi bu sorulara cevap arıyorum. Detaylı okuyabileceğim bir makale, akademik olur başka bir sey olur. Varsa harika olur. Tecrübeli kullanıcılardan da yorumlar duymak isterim. Arazi sorun değil. Sorun olmuyorsa çatıyı da kaplariz panelle.

Teşekkürler

 
yani depolayamadiktan sonra pek bir manasi yok aslinda. gunes panelleri cok asiri pahali veya ulasilamayan urunler degil. olay akude bitiyor. jel akuler var, agm dedikleri var. pahali olan kisim o.

9000 btu bir klima asagi yukari 1 kw guc harciyormus. e bunun icin en az 1 kwattlik bir panel lazim. 150 wattlik olanlardan 6-7 tane alip koymak lazim. catiya kurulur, araziye de olur.

sarj kontrol unitesi almak lazim. 220 volt ac'ye cevirmek icin inverter lazim. sehir sebekesi veya off-grid sistemi beraber kullanmak icin de grid-tied hybrid sistemler var.

www.cleanenergyreviews.info

siteyi cok incelemedim ama faydali seyler anlatmislar gibi.
  • chezidek  (08.08.21 15:27:00) 
"1 kw guc harciyormus. e bunun icin en az 1 kwattlik bir panel lazim" ifadesi doğru değil. Paneller kurulu güçleri kadar elektrik üretmez. Işınım, panel performansı vs. gibi parametrelere bağlı...


  • piotr  (09.08.21 10:33:55) 
www.literoflightusa.org

"Now, To Determine The Number Of Panels" başlıklı kısımda,

"On average, if you install a central AC, it will use between 3kW and 5kW of electricity. Your solar panels, therefore, have to generate at least 3kW of energy for effective cooling." demişler. sayısal değerlere takılmadan anladığımız şu; taktığımız panelin ihtiyaç duyulan enerji kadar üretmesi gerekiyor. zaten arkadaşın akü kullanmadan, üretilen enerjiyi depolamadan böyle bir işe girmesi boşa kürek çekmek olur.

klimayı 1 saat boyunca çalıştıracak kadar enerji aküde birikmişse bunu 100 wattlık panelle de şarj edebilirsin sonuçta. ama 10 saat şarj edip 1 saat kullanmak şeklinde olur bu.

olay bir günlük ortalama kullanımı hesaplayıp ona göre akü ve panel seçimi yapmaktan geçiyor. bunun için de how to size solar panels diyerek arama yapılabilir. ilk bulduğum sonucu atayım.

unboundsolar.com

birkaç hesabı var ama o kadar da beyin ameliyatı değil.
  • chezidek  (09.08.21 18:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.