[]

antik tarih açısından ne bulunursa yer yerinden oynar?

atlantis de olabilir yani illa bilinen bir şey olmayabilir, örneğin kanatlı insan fosili bulsalar yer yerinden oynar gibi :)




 
Göbeklitepe bulundu işte, dinlerle ilgili bilinen her şeyin yalan olduğunun ispatı ama yer yerinden oynamadı.


  • Zaman Tamircisi  (07.08.21 20:47:11) 
Antarktika buzullarının altında insan fosili bulunsa bayağı bir gündem olur.


  • dissendium  (07.08.21 20:53:36) 
Öyle bir soru sormuşsun ki herşey yazılabilir, mesela ışın kılıcı bulunsa yer yerinden oynar :)


  • mikro patlama  (07.08.21 21:49:36) 
Atlantis zaten biliniyor. Hiç bir özelliği de yok, öyle Atlantik’te de değil. Platonun bronz çağı medeniyetlerinden olan Akrotiri şehrinden esinlenip yarattığı bir ütopya.

Truva hikayesinin şaşalı anlatılması gibi bir şey, Atlantis..Misal esasında Truva, Arzava federasyonuna bağlı sıradan bir şehir devletiydi. Arzava da Hititlilerin bir nevi üç beyliği. Bu uç beyliğine yakılan ağıda değmez. Yunan edebiyatı işte.

Göbeklitepeden daha büyük bir keşif yok. Buna antik çağlardaki yapılan piramitler de dahil. Göbeklitepe insanın yerleşik hayata geçmesindeki sebebi tarımdan dolayı değil inançtan dolayı olduğunu kanıtladı şu ana kadar. İhtiyaçtan değil canı istedi diye yaptılar o 10-20 tonluk sütunları o insanlar.
  • rm  (07.08.21 22:10:14) 
Klişe olarak, bir yüksek insan medeniyeti reddedilemez kalıntısı bulunması herhalde şaşırtır. Hani uçaklar , bilgisayarlar falan gibi ama antik çağdan bile önce kullanılmış.

Yani böyle uzaylı muzaylı mistik sebeplere dayanarak değil de, aynen şimdiki gibi birikimli gelişmiş ve sonra bir anda yok olmuş. Ardından insanlar sıfırdan başlamışlar falan.
  • eksisozlukokuryazari  (07.08.21 22:25:17) 
Zaman makinesi diyorum. Geçmiş gelecek falan hep birbirine karışır.


  • beetlejuice  (07.08.21 23:15:48) 
Bilim her ne kadar objektif dense de bazı bilimsel yönüyle otorite sayılan kesim/kurumlar tarafından yönlendirildiği ortada. Özellikle belli bir ideolojiye göre ilerlemesi söz konusu. Ayrıca sanki üniversiteler bilimsel bilgi veya proje ürün değil mezun yetiştirme derdindeler.
İsim marka olduktan sonra kayıt ücretleri oldukça büyük gelir halini alıyor. Amaç öğrenci için sadece ve sadece diploma olduğundan öğrenim konsepti ve müfredatının pek bir önemi yok
Neyse konuya dönersek..

Bir zamanlar söyle bir şey okumuştum.
Birbiriyle tarih boyunca hiç alakası yakınlığı iletişimi olmamış toplumlardan kalan belge çizim vb. tarihi eserlerde "aynı " dini semboller ve işaretlerin bulunduğundan bahsediliyordu.

Sadece bu veriye bakarsak bile yer yerinden oynayabilir. Toplumların kültürel ya da dini kendi kendilerine aynı semboller ve kavramlar üretebilmesi zaten mümkün değil. Aralarında yakınlık olsa belki taklit veya aktarım söz konusu olacak ama o da yok.

Bu tür gerçekler üzeirnde hareket edikeceği yerde kayıp kıtalar, Bermuda şeytan üçgeni (bu isim ergenlik zamnlarımızda aklımızdan çıkmazdı malum gençlerin ilgisini çekiyor gizemli hâliyle) ve gelişmiş teleskopların bilmem kaç ışık yılı uzaktaki galaksileri görüntülediği ama bir türlü bir uzaylıyı net haliyle görüntüleyemediği sözde uzaylılarla meşgulüz. Çizerler de bu tür hayalleri içeren yayınlar ile bir boşluğu dolduruyorlar.
Çin'deki salgında yere pat diye düşen insanlar bile uzaktan ve siyah beyaz görüntülere gösterildi. niÇİN?

O kadar safsata ve yanlış bilgi var ki sadece adının önünde prof. olanların sözleriyle gündem oluşuyor ve gelişiyor böyle konularda.
  • Erva  (08.08.21 09:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.