[]

Seyahat acentası kurmak kaç papele patlar?

Merhaba arkadaşlar,

Hayalperestliğin suyunu çıkaran bir çulsuz olarak seyahat acentası kurmak gibi olmayacak, lüks bir hayalim var sürekli. "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış." hesabı. Aşağı yukarı hesap tahmini için geçenlerde internete baktım. Daha en başta Aidatı ve TURSAB üyeliği ile 75 Bin TL'ye yakın bir masraf çıkıyor ilk siftah olarak. Bunun A sınıfı B sınıfı olmasına göre tabi başka masraflar da çıkıyordur izinler falan derken. Bayi olmak isterseniz onun komisyonu da vardır. Peki sizce ortalama tüm masraflar hesaplandığında cepten kaç para çıkar?

Bir de kredi çekmeyle falan olacak bir iş midir bu? Kağıt üzerinde hiçbir geliri olmayan ve kredi notu da olmayan (kredi kartım falan yok, hiç kredi çekmedim) birine "Girişimci mi olcan sen? Sen ne tatlış şeysin öyle ha! Al sana 200K, benim hayalperest çocuğum!" diye para verirler mi? Ben de "Çalışıp para kazanınca öderim!" diyebilir miyim? Bunu şunun için soruyorum, her ne kadar klişe gelse de "Öğretmenliği bıraktı, köyüne dönüp çiftlik kurdu.", "Genç ev hanımı atölye kurdu." gibi haberleri görünce "Acaba?" demeden edemiyorum.

Bir de bir sürü insanın ağzında "Kendi işini kur! Napıcan maaşlı işi!" lafı var. Gerçekten iş kurmak bu kadar kolay mı? En önemli şey parayken paranın esamesi bile okunmuyor böyle konularda. Zengin oldukları için mi paradan bahsetmiyorlar yoksa gerçekten de parası olmayan ama bir şeyler yapmak isteyenlere destek veren birileri var mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
diğer konulara hakim değilim ama kendi işini kur, ne yapıcan maaşlı işi muhabbeti tam boş adam muhabbeti onu diyebilirim. uzmanı olmadığın, çalışmadığın, bilmediğin, hazırlığının ve hazır müşteri kitlenin olmadığı bir alanda küçük sermayeyle kuracağın iş %99 batmaya mahkumdur.

böyle bir planın varsa git bir seyahat acentasında 1-2 sene düşük paraya çalış. çakallıklarnı öğrenmeden bu işe girme.
  • roket adam  (07.08.21 21:55:14) 
Abi herkes biletini, otelini, planını araya birini sokmadan internetten hallediyor. Bu devirde boş iş, bir de covidiydi kriziydi turizm en iyi günlerinde değil yani.


  • eksisozlukokuryazari  (08.08.21 00:46:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.