[]

Mobil cihazdan görüntülü görüşmenin ücretlendirilebildiği bir uygulama

Bir uygulama tarif edeceğim. Üzerine konuşup beyin fırtınası yapmak istediğim bazı hususlar var. Aklımdaki konularla ilgili kısaca sohbet edebilirsek sevinirim.

1. Kayıt olup haftanın hangi saatleri müsaitseniz seçiyorsunuz.
2. Görüşme ücreti belirliyorsunuz.
3. Bir kullanıcı gelip müsait olduğunuz bir zaman dilimini seçiyor. Hesap bilgilerini giriyor.
4. Belirlenen saatte görüşme gerçekleştiriliyor. Para hesabınıza yatıyor.

a. Böyle bir uygulama olsa kullanır mısınız? İşe yarar buldunuz mu fikri?
b. Kimler hizmet verir?
c. Bildiğiniz benzer platformlar mevcut mu?
d. Böyle bir uygulamanın her tür hizmete açık olması mı daha uygun olur yoksa belirli bir sınırlandırma getirmek gerekli midir?

 
görüşme ücreti belirlemek derken, mesela online terapi veya avukatlık gibi herhangi bir konuda danışmanlık falan mı yapıyorum talep edene? ya da ingilizce dersi mi?


  • chezidek  (07.08.21 15:44:17) 
boyle uygulamalar var zaten: superpeer.com sinif gibi de yapilabiliyor, birebir gorusme de yapilabiliyor. ornek: superpeer.com


  • do you remember me  (07.08.21 16:02:56 ~ 16:04:01) 
@chezidek
Örnek olarak terapistler ve avukatların aklıma geldiğini yazmıştım ama yönlendirmemek için sizi sildim sonradan. Ders de vermek mümkün tabii bu sistemle, evet. Ne bileyim, isteyen fal bile bakıp baktırabilir. Ben de kimlerin kullanacağından çok emin değilim. Kapsamı daraltmak mı gerekli diye düşünme aşamasındayım.

@do you remember me
Superpeer'ı biliyorum. Ama o daha ziyade link üzerinden görüşme ayarlanan, konudan peer'a gidilen değil de doğrudan peer'a gidilen bir platform.
  • jack of hearts  (07.08.21 18:10:08 ~ 18:18:40) 
Hocam ortada bir fikir yok, ortada bir teknoloji var. O yüzden "işe yarar buldunuz mu fikri?" sorusunun bir cevabı yok. Startup yapmayı düşünüyorsanız "hangi problemi çözüyorum" sorusuyla başlayın. Ama illa bu sorulara cevap istiyorsanız:

a- Kullanmam, çünkü striptizci değilim, yazılımcıyım maalesef.
b- Striptizciler
c- Cambly ve (adını bilmiyorum ama bu işi yapan striptizci uygulaması olduğundan eminim)
d- Her türlü hizmete açık olursa striptizciler basar orayı. Çok fazla hiçbir işe yaramayan güzel kız var dünyada.
  • plutongezegendegilmi  (07.08.21 18:14:38) 
@plutongezegendegilmi
Güzel. OnlyFans gibi bir şeye dönüşmesini istemem ben de. Ama buna nasıl engel olabileceğime dair bir strateji yok aklımda. Superpeer da bu amaçla kullanılıyor olabilir sonuçta. Kapsam daraltmak için de bir çabası yok. Arayüz ciddi diye striptizciler uğramıyorsa bilemem.

Stripriz konsepti için başka uygulamalar kullanılıyor bu arada. Ödemeyi önden ya da en son toplu yapıp da 1 saat boyunca aktif aksiyon olmasından ziyade açaççı usulü para değeri olan sanal hediyeler gönderiyorlar bildiğim kadarıyla. Twitch'deki bağış özelliğine benzer.

Görüşme ücretlendirme fikri üzerinden işleyen başka ürünler de var. Terapistler ile görüşebileceğiniz BetterHelp'i örnek verebilirim fikir oluşturması açısından.
  • jack of hearts  (07.08.21 18:18:30 ~ 18:26:25) 
@jack of hearts, spesifik olarak modere edilmeyen her uygulama onlyfans'a dönüyor. Tumblr bu yüzden battı mesela. Twitch bu yüzden baya sıkıntı yaşadı.

Başta siz yetişirsiniz tabi de sonra bu iş için birilerini tutmak, sonrasında da ai/ml yatırımı yapmak gerekiyor.

Betterhelp çok spesifik bi use-case'i olduğu için güzel. Ama mesela "birlikte oyun oynayın" sitesi vardı bi tane, ne hale geldi açıp kendiniz bakın: www.epal.gg
  • plutongezegendegilmi  (07.08.21 22:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.