[]

İstanbul anadolu yakası poligon önerisi

Daha önce elime silah almadım, sahilde balon bile vurmadım. Ama çok istiyorum gerçek silahla atış denemek. Gittiğiniz, memnun kaldığınız bir poligon var mıdır?




 
bi arkadaşım Poligon Atmaca'ya gidiyor, çok memnun.


  • matilda  (07.08.21 14:13:45) 
Poligonlar emniyet denetiminde haliyle standartları belli hemen hemen aynı özelliklerde. Önemli olan tabanca çesitleri.

Yanlız poligonlarda atış yapmak hiçde öyle ucuz degil en son 15 mermi 100 lira civarinda haliyle pahalı bir hobi.

15 mermi 3 dakikada biter şayet hesaplı olarak atıcılık deneyimi istiyorsanız havali tabanca alın 10 metreden soda sişesi kırabilirsiniz ( sonradan kırıkları toplamak çevre icin elzem )


Bu sekilde hedef aticiligi hobisi edinebilir sonraki asama havalı tüfek ile 80-90 hatta parana göre 200 metre atislari yapabilirsiz oldukca makul fiyatlara eglenceli olur. Sahildeki balon vurma en eski bozuk tüfekler hatsan havalı tüfeklere dürbun takilip hedef aticiligi harika olur.

Poligon aticiligi ve atesli silahlar ulkemizin silaha bakis acisi ve ekonomik acisindan surdurebilir degil.

Atesli silahlardan keyif alman icin senin silahin olacak tetik hassasiyetinden gez ayarina kadar sana özel olacakki güzel grupmanlar çikarabilirsin poligonda herkesin kullandigi sabit gez ayarlı silahtan o kadar da keyif alinmaz hele hele her seferinde silah degisecek.

Esastan keyif almak istersen en az 5-6 sarjor atman lazim oda 1 saati 600 liraya mal olur yazik gercekten elin abd lisi tek bir hafta sonunda 300-500 mermi atıyor.
  • zanutsas  (07.08.21 14:29:28) 
Çekilin ben kompedanıyım :)

Poligon fiyatları istanbul için ortalama 5-6 tl mermi başına, silah ve mermi poligondan.

Ben kendi silahımla giddiyorum, o zaman fiyatlar ortalama 4-5 tl silah benden mermi poligondan.

Silahımı da mermimi de kendim götürünce ortalama 2,5-3 tl atış başı fiyatlandırma.

Fakat bayrampaşa otogar kaşısında geçen sene açılan poligonda kampanya vardı, silah mermi bizden atış başı 1 tl idi. Ben de anadolu yakasında olmama rağmen kalkıp üşenmeden gittim oraya kadar. Ortam ferah ve idare eder.

1 tl olunca 115 tane fişek yaktım, 115 tl birşey değil bu zevk için (fişek maliyeti ayrı, çok önceden almıştım)

tane başı 2,5 tl olan yerde atsam 285 tl yapar, büyük para.

Son zamanlarda peş peşe poligonlar açılmaya başladı, eskiden anadolu yakasında sadece MNE poligon vardı Ümraniye'de, yandaki sauna yüzünden içerisi hamam gibi oluyordu.

Avrupa yakasında da avcılara, küçükçekmeceye, ikitelliye giderdik.

Şimdi sayısını unutacak kadar var, anadolu yakasında bile 4-5 tane oldu, konu dağıldı. Soruyu tekrar okuyayım :)

Daha önce hiç tecrübe yoksa bilen birileriyle gitmek de fayda var, bu bilen biri de apaçi biri değil de bilinçli ve bu konuları okumuş/izlemiş kendini geliştirmiş biri olsa iyi olur. Tek başına acemi olarak giderseniz, peş peşe atıp bir an önce parkuru terketmeniz beklenir

Zira bazı polis memuru arkadaşlarda bile güvenlik ihlali yapanları görüyoruz.

Anadolu yakasında Ataşehir'dekine gitmiştim en son, adı değişti sanırım, 216 idi önceki adı. Şimdi maltepede ve sancaktepede açılmış, instagramda reklamlarını görüyorum.

Uzun süredir ben de gitmedim, gitmeye karar verirsen yanında refakat edebilirim.


Edit: Önemli güvenlik bilgilerini ve ipuçlarını vermemişiz;

En önemlisi 4 büyük kuralı internetten oku, oldukça basit. İkisi çok önemli, tetik disiplini ve namlu disiplini. Bunları iyi ezberle.

En önemli ipucunu veriyorum, olur da yanlız giderseniz görevliye şunu söyleyin;

"silaha sadece bir mermi koyun lütfen, ilk defa atış yapacağım ve silahta ve şarjörde birden fazla mermi olmasın"

Ben acemi atıcılara her zaman başlangıçta bir tane fişek koyarım silahlara, olur da silah patladıktan sonra namlu yönü değişir, atıcı panik yapar yana arkaya döner tetik parmaktayken, silahı düşürür vs. Her ihtimale karşı her seferinde tek tek fişek koymalı silaha.

Silaha ve patlamaya alıştıktan sonra 3'er mermi takılıp hedef atılabilir.
  • John Bloor  (07.08.21 14:44:42 ~ 14:49:23) 
Kazasker minibüs yolunda da var. Kadıköy yönünde sağ tarafta, Yeni açılan migrosun orada.


  • since1907  (07.08.21 17:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.