[]

Anonim Şirket Ortaklıklarının Cezaya Karşı Sorumluluğu

Merhaba,

Yazılımcı ortak çalışan arkadaşlar olarak anonim firma kurma niyetimiz var bunun sebebi öngörülemez bir problem yaşadığımızda hukuki açıdan bir ceza çıkarsa finansal çöküntüye uğramamak.

Yaptığımız iş yazılım işi olduğu için, örneğin KVKK ile bir problem yaşadığımızda (hacklenmek vb. gibi) herhangi bir ceza çıkması durumunda şirketin kendisi yerine biz ortaklara ceza çıkabilir mi? Böyle bir cezaya karşı sorumluluğumuz olur mu?
(KVKK için problem yaşatır eder dediğimiz konu aslında hackleniriz vb. bir şey olur onun korkusu, ne kadar güvenli yazılım yaparsanız yapın hacklenebiliyorsunuz)

İnsanların borçlarını, maaşlarını ödememe gibi bir şey kesinlikle planlamıyoruz. (hem zaten ortaklar olarak kendimiz çalışacağız çalışanımız yok hem de niyet olarak insanları dolandıralım zarar verelim kafasında değiliz sadece elimizdeki koşullar haricinde bir problem yaşarsak - hacklenmek gibi - ölene kadar borca batmayalım diye uğraşıyoruz)

Konu hakkında deneyiminiz/tavsiyeniz var mıdır?

Çok teşekkür ederim

 
evet, şirket eğer borcu veya cezayı ödemez veya ödeyemez ise, o borcun veya cezanın işlediği tarihteki şirket ortaklarından tahsile gidiyorlar, fakat bu zaman alıyor. bunu da eskiden borç x şirket hisse oranında yapıyorlardı, fakat artık çok küçük hisseniz olsa bile borcun tamamından sorumluymuşsunuz gözüyle bakıyorlar.

böyle bir durumda şirketi pas geçip, direkt olarak bir ortağa tahsile gidebilmeleri için o ortağın veya ortakların şirketten ayrı olarak borca kefil olmaları gerekiyor ki, sizin durumunuzda böyle bir şey olmaz. (ama mesela çek verirsiniz veya kredi çekersiniz ve aval imzası atarsınız, o zaman 1. derecede sorumlu olursunuz)

size tavsiyem sadece şu olur, sembolik de olsa sırf ismi gözüksün diye şirketin işleriyle alakası olmayacak eşinizi falan ufak hisselerle de olsa şirkete dahil etmeyin. eskiden anomin şirket için 5 ortak şartı vardı artık, o kalktı.
  • malheiros  (07.08.21 14:22:16 ~ 14:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.