[]

fiber internet için evdeki iç tesisatta ne değişiklik yapılması lazım?

vdsl'de telefon hattı kablosu modeme takılıyordu. fiberde telefon hattı kablosu kullanılmıyor diye biliyorum. o zaman ev içindeki tesisatta ne gibi bir değişiklik yapmak lazım?




 
Bildigim kadari ile anlatayim. Tasindigim evde internet adsl vdsl yoktu. Apartmanda telefon kutusu bile yoktu. Komsulara sordum. Telefon yok dediler internette yok hali ile. Ben evi alirken hic aklima gelmedi internet altyapisi var mi diye sormak, istanbulun gobegi.

Neyse altyapi yok denilince gittim telekoma basvurdum saolsunlar apartmana fiber hat getirdiler. Apartman icine bir kutu koydular. O kutuda daire sayisi kadar port var her daireye ait porttan her dairenin icine bildigin kablo giriyor, girmeye delik yok ise aciyorlar evin icinde de istwdigin yere o kabloyu getirip kucuk beyaz bir cihaza diber kablosunu giriyorlar , bu cihazdan da baska bir internet kablosunu cikip modeme giriyor ve artik fiber internet kullaniyorsun. Ev telefonununz vvarsa o telefonu da modeme giriyorlar ve telefonda internet uzerinde calisiyoe oluyor.

Ben evin icini kendim dosedim, biraz titizim bu konuda ama komsularin evlerin icine kadar cekiyorlar. Neyse ben kabloyu dosesim. Onlarda 2 tame cihazla yularida anlattigim gibi taktilar.
  • Filinta61  (06.08.21 22:33:00) 
fiber interneti kuracak ekip sizin evinize apartmandaki internet kutusundan WAN kablosu çekecek ya da GPON denilen aletle beraber interneti evinize ulaştıracak.

modemi kablolu olarak kullanıyorsanız kablolu kullandığınız cihaza doğru cat6 kablosu döşemeniz gerekebilir. cat5'de iş görür ama 100 mbit ve üzeri için cat6 daha iyi.

modeminiz büyük ihtimalle değiştirilecektir.
  • false pretension  (07.08.21 00:37:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.