[]

eczane nereye şikayet edilir?

bizim evin oradaki bi eczacı daha doğrusu kalfası 12 tane fazladan ilaç girmiş ve ben bu durumu sonradan farkettim. gittim yüzleştim itiraf etmek zorunda kaldı.fakat parayı cebe indirmedim.eczacılar odasına yolladım bu sayade hayvan barınaklarına yardım oluyor diye bişey dedi.neyse ben de farkındayım buna inanmak çok safça.mahalleden biri de zaten bişeyler çeviriyor o dedi.

neyse bu eczaneyi nereye şikayet etmek gerekli? cimer'e yazdım eczane ismi vermeden, ne yapmam gerekli diye cevap gelmedi.sanırım istanbul eczacılar odasına da şikayet edebilirim. bi eczane de 170 i ara dedi.

var mı buna benzer bi durum başına gelen?fikirleriniz nedir?

 
Sgk'dan basla saglik bakanligina dogru hepsine sikayet et.

Eczacilar odasinin umrunda olmaz zarar eden kurum sgk.
  • divit  (06.08.21 17:57:32) 
teb
titck
sgk
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.08.21 17:57:44 ~ 17:58:09) 
Fazladan ilaçtan kastınız sizin kendi rutin ilacınız mı yoksa öyle kafasına göre olan mı ?


  • fıytfıyt  (06.08.21 17:58:17) 
Sgk


  • westblack  (06.08.21 18:10:58) 
@divit aynen abi aradım da pek umarsamadılar.sgk çok mantıklı valla hiç düşünmemiştim.

@kitap arasında kalmış silgi tozu teb ile titck de mantıklı orayı da listeye aldım.

@fıytfıyt kronik hastalığın ilaçları bu pandemide hastaneye gitmeden yazdırılıyor.doktor fazladan al eczane ile çok uğraşma diye kullandığımdan fazlasını yazmıştı.bunu da eczane farkına varınca girmiş de girmiş ilacı olayın özeti bu.başka bi eczane söylemese sen şu ilacı almışsın diye hiç farketmezdim.aman çevremizi uyralım edevletten sgk 'ya tel no kaydedersek her ilaç alındığında vb. durumdalarda mesaj geliyor.özellikle yaşı büyük akrabalarımıza yapmak iyi olur.

@westblack teşekkürler
  • high hopes of the sozluk  (06.08.21 18:18:39) 
Sgk, sağlık bakanlığı.


  • neysene  (06.08.21 18:22:25) 
Eczaneleri ilce saglik mudurlugu denetliyor, sikayetinizi ordaki ilgili birime yazili olarak iletebilirsiniz.


  • anthemis nobilis  (06.08.21 19:09:35) 
Eczaneyi şikayet etmeniz sadece eczacıyı cezalandırmak olur. Kolay kolay hiçbir eczacı böyle bir işe girmez. Muhtemelen kalfa eczacının arkasından is ceviriyordur. Eczacıya söyleyin çıkartacaktır. Cikartmaz veya dikatte almazsa o zaman şikayetçi olmanızı öneririm. Bir cok eczacı bu kalfalar tarafından soyuluyor. Muhtemelen kasadan para da caliyordur.


  • Gaip  (06.08.21 20:59:32) 
@Gaip inan bunu ben de düşündüm hatta yüzleşmeye gittiğimde haber ver gelsin ve beni arasın dedim.zaten eczanede pek durmuyor zaten bu da bi kusur.
bugün de eski bi mahallelinin söylediğine göre zamanında (internetin pek yaygın olmadığı zamanlarda) o da iyi dolandırmış insanları.artık ne kadar doğru bilemem.
bunlara artı olarak şikayet etmezsem suça ben de ortak olurum hatta ilaç alamam ki bu ilaçlar çok pahalı tanesi 2600 tl bundan 12 tane yazmış.daha ne kadar geçirmiştir insanlara orasını sen düşün
edit: farketmemi sağlayan eczacı da haberi olmadan yapması zor dedi artı olarak
  • high hopes of the sozluk  (06.08.21 21:53:22 ~ 21:55:20) 
eczaneyi sikayet / cezalandirma olayini falan bir kenara birak (zaten yapilacak) - su anda o ilaclari sen almis gozukuyorsun ve almadigini ispatlaman gerekecek. pahali ilaclar da demissin. is mahkemelik olur davalik olur seneler surer bu arada ilacindan mahrum kalma durumun var.

direk polise falan giderdim ben olsam, en azindan kaydi olsun.

senden direk kutu kutu ilac calinmis durumda su anda cunku. 2600x12=31200 lira eder. almadigini ispatlayamazsan o da itiraf etmezse ugras dur, yazdiramayabilirsin yani buyuk problem. basit bir sikayetten daha ote yapman gereken seyler var bence.
  • robokot  (06.08.21 22:20:10 ~ 22:25:05) 
Esas eczaciyi cezalandirman lazim zaten, adam dolandirici istihdam ediyor.
%99 haberi de vardir pc sistemleri yokken yaslilarin karnesini alir milyonluk ilac yazarlardi kac kere ceteleri cokertildi.

Bu arada eczacilara ve doktorlara danisma, onlar birbirini korur kollar. Meslektaslarini melek zannediyorlar (sebebini bilmedigim bir sekilde).
Sikayetin bosa gider.

Sen su an eczaciyla birlikte sgk'yi dolandirmis pozisyondasin. Bir an once tokatla adami.
  • divit  (07.08.21 00:24:02) 
Kırmızı/yeşil reçeteli ilaçlar ise uyuşturucu ticareti suçunu oluşturabilir öncelikle sgk ya yazılı dilekçe ile şikayet edip sonrasında gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmanızı tavsiye ederim. Bu tip ilaçlar reçete edilenin sorumluluğundadır siz topu üzerinizden atmadığınız sürece bu ilaçların uyuşturucu gibi satılması sizi de riske sokar hiç ihmal etmeden şikayet edin.


  • apocalipy  (07.08.21 00:41:59) 
@robokot o paraya artı olarak yarısı kadar eczaenin aldığı para varmış devletten.50bin'e yakın oluyor yani.hıyar bi de ben cebe indirsem bu eczaneden aldığım paraları merter(bizim mahalle)den ev alırdım diyor.
@divit aynen zamanında bu ezcane sahibi de bu şekilde bişeyler yapmış diye duydum.balık baştan kokar yani.Sen bu eczane olaylarına baya hakimsin senin de mi başına geldi böyle bi olay? (bu arada farketmemi sağlayan eczacı olmasa belki benim ruhum duymayacaktı armut farketmemi sağlayan ilaç da 150 tl lik ilaç)
@apocalipy yok öyle bi ilaç değil.

Şu anda aradım sgk'yı arkadaşlar.şikayette bulundum polis, savcılık biraz ilginç geldi açıkçası.karakola gitsem polisler gülmesin sonra.
  • high hopes of the sozluk  (07.08.21 01:21:19 ~ 01:23:00) 
gulmezler, su anda senin de basin azcik belada panikletmek gibi olmasin.

yani aslinda kabullenirsen belada degil, ama sen su anda eczacinin caldigi ilaclari almis gibisin. yarin oburgun ilacin bitip yazdirmaya gittiginde "e sende ilac olmasi lazim bu kadar ilaci naaptin" diyecekler. o zaman cepten almak zorunda kalacaksin kronik bir hastaliksa. yani almis gozuktugun ilaclar sistemde bitene kadar yenisini alamayabilirsin bir asamada. buradaki tutarsizlik bir sekilde ortaya cikar yani.

veya boyle toplu aldigin icin alip sattigin da dusunulebilir, bu durumda sgkyi dolandirmis olursun. yine sana patlar.

yani eczaci "ben bu ilaclari high hopes of the sozluk'e verdim istedigi icin, recetesi de alabilir yaziyordu" derse ne olacak?

eczacinin sana 30000 liralik ilac verip cikista cantandan caldigini dusun, ayni sey burada olan, sadece cantana hic girmemis. oyle bir sey olsa kime giderdin?
  • robokot  (07.08.21 01:24:38 ~ 01:28:56) 
Kimsenin gülme gibi bir lüksü olamaz, sizin hakkınızı gasp etmiş ve ilaçlarınızı çalmış durumdalar. Siz sistemde 12 kutu ilaç almış olarak görünmektesiniz yani 12 kutunun bitenme süresine kadar ilaçlarınızı reçete ettirip alamazsınız dolayısıyla kullanmanız gereken ilaca erişemezsiniz halihazırda ücretsiz alacağınız ilaçları 31.200 tl verip almak zorunda kalabilirsiniz.


  • apocalipy  (07.08.21 01:28:49) 
@robokot tamamdır hocam yarın gidiyorum karakola.hatta şu anda bile gitmeyi düşündüm ne yalan söyleyeyim.tüm yerlere de şikayetimi gireyim gecikmeden.


  • high hopes of the sozluk  (07.08.21 01:36:01) 
Hocam zaten böyle bir dava açılırsa eczane hakkında yapan kişiler karakola ifadeye gidecekler ilk etapta. Yani polise gitseniz ifadenizi alıp savcılığa iletecek. Aslında süreci hızlandırmış olacaksınız. Siz açtığınızda olay kamu davasına döner zaten. Tabi suç teşkil eden deliller toplanabilirse…
Zamanında kimlik için polise falan gidiliyordu, aynı mantıkla kaybolan hakkınız için kabullenmediğinizi gösterir bir hareket olur. “Ben zaten kendim bildirdim işin içinde değilim” gibi bir savunma nedeniniz olur.

Son olarak şikayette bulunduğunuz kurumlara yaptığınız başvuruları kayıt altına alın.
  • neysene  (07.08.21 14:08:51) 
şimdi gittim karakola da arkadaşlar savcılığa gitmem gerektiğini söylediler.


  • high hopes of the sozluk  (07.08.21 20:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.