[]

ambilight özelliği neden sadece philips'te var?

1- patentini mi almışlar neden hiçbir marka bunu üretmiyor?

2- ps oynarken ufak tefek kasma sorunları oluyormuş arkadaşım öyle diyor. philips kullanan arkadaşlar memnun musunuz genel olarak? ayrıca ps özelinde yorum yaparsanız çok sevinirim.


 
Çok matah bir şey olmadığı için uğraşmamışlardır belki. Bir heves kullanıp sonra kapatılıyor genelde. Kasma derken ne kastedilmiş anlamadım ama zaten Philips tv almazdım ben olsam PlayStation oynamak için. Muhakkak 100hz panelli, input lag’i düşük bir tv alırdım. Ambilight istiyorsanız Philips hue’nin çok daha iyi bir seti var bu arada.


  • orient blue  (06.08.21 13:34:58) 
biz baya araştırdık bunu sırf o özellik için almaya gerek yok bence. bitek philipslerde var maalesef ama aynı fiyatlara samsungun çok daha iyi bir tv sini alabilirsin. philips çok sıkıntı çıkarabiliyormuş ayrca servisi garantisi vs d sıkıntılıymış.


  • hobarey  (06.08.21 13:38:01) 
Çünkü ambilight tek başına geliştirilen bir teknoloji değil bunun devamında philips hue ürünlerini geliştiriyor satıyor, yani ambilight'a tek başına yatırım yapmıyor, diğer firmaların aynı teknolojiyi sunması için tv arkası aydınlatma teknolojisine yatırım yapıp sadece o modellerden para kazanması gerekecek ama philips yaptığı yatırımlarla farklı yerlerden para kazanıyor, yani mevzu yatırım ve yatırımın dönüşü, ha bence de o kadar aman aman bir teknoloji ve maliyet yoktur ama işte mevzu philips ile sınırlı.


  • atom karincanin torunu  (06.08.21 13:43:09) 
@orient blue, amacım komple philips hue kurmak zaten ama bunun için öncelikle ambilight tv almam gerekiyor diye biliyorum. yoksa bir anlamı yok zaten.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.08.21 13:51:31) 
illa tv'ye sahip olmak zorunda değilsin. philips hue ürünlerinin gamı baya geniş. yıllardır kullanıyorum. hue sync box aldım, televizyona giden tüm aletleri bağladım. playstation oynarken dahi odadaki hue ürünlerini ekrana göre ışıklandırabiliyorum. televizyonun arkasında şerit var, eski model benimki tek renk veriyor tüm şeridi aynı anda ama yeni modeli var, televizyona göre uyarlayıp ambilight gibi kullanabiliyorsunuz.

bir kaç ay sonra yurtdışına taşınma durumum olursa bendeki tüm ürünleri satmayı düşünüyorum. uygun fiyat için haberleşebiliriz :)
  • do you remember me  (06.08.21 13:59:04 ~ 13:59:22) 
@do you remember me, "yeni modeli var, televizyona göre uyarlayıp ambilight gibi kullanabiliyorsunuz."

bunun linki var mı? eldeki mevcut samsungu ambilight yapabilsem philipsle işim olmaz zaten:)

ürün satışı için de o zaman görüşebiliriz tv arkasını halledebilirsem diğer ürünleri kesin alırım zaten.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.08.21 14:10:37) 
Tvleri dandik oldugu icin oradan para kazanmaya calisiyorlar.
Tv aldim 2 senede çöp oldu.

Cok gereksiz bir ozellik, hue de gereksiz pahali.
  • divit  (06.08.21 14:11:36) 
film izlerken gayet güzel oluyor heves diyenlere bakma bence. Fakat eski fullhd tv'mizde var bu, sonradan 4k LG oled alınca film işi LG'ye geçti o yüzden artık pek kullanmıyoruz evet. Son yıllarda paneli kime ürettiriyorlar bilmiyorum ama 2010'larda alınan tv'si (hem de 3d vs. ve zamanında çok 3d film izledik bence o da keyifliydi) gayet güzel çalışıyor. Yani millet genelde uğraşmayıp dümdüz izlediği için yeni şeylere kötü bakıyor ama torrentten 3d half sbs indirip özellikle Pixar animasyonu izlemişliğim çok var mesela.

TV'siz de hub'ına mı ne bağlayıp yapabiliyorsun biraz pahalı olsa da zevk için yapılabilir. @do you remember me anlatmış zaten

ek olarak, artık yüksek hz de değil direkt freesync'li tv'ler çıktı diye biliyorum. Oyun için onu alıp ek hue seti ile ambilight'ı da kazandırabilirsin.
  • nhk ni youkosu  (06.08.21 14:16:12 ~ 14:19:56) 
şimdi baktım da Philips Hue HDMI Sync Box fiyatı 2300 lira.

ayrıca netflix, youtube için chromecast almak lazımmış vs. yani ambilightsız tv yi ambilightlı yapmak o kadar basit ve ucuz değil. el mahkum philips ambilight alınacak. diğer türlüsü hiç mantıklı değil çünkü.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.08.21 14:44:22) 
gradient lightstrip diye geçiyor. tr'ye geldi mi bilmiyorum: www.philips-hue.com bunu box olmadan kullanmak mümkün mü emin değilim.

edit: illa chromecast almak gerekmiyor. her turlu hdmi bağlayabiliyorsunuz. mi box olur, digiturk olur vs artık neyiniz varsa.
  • do you remember me  (06.08.21 14:50:38 ~ 14:52:56) 
Hue seti için ambilight almak şart değil, opsiyonel. Bence daha düzgün bir tv, hue başlangıç seti ve hue play ışıklarından alabilirsiniz, Philips’in tvleri pek iyi değil (en azından Türkiye’de bulunanlar). Yalnız bahsettiğim hue play setini alınca tvdeki içeriğe göre ışıklar yanmıyor. Yanması için görüntüyü bir bilgisayardan aktarmanız ve o bilgisayarda hue sync uygulaması çalışmalı, tam olarak ambilight olmuyor yani ama yine de sırf ambilight için Philips tv alınmaz, yine de siz bilirsiniz, baya problemli olduklarını duydum, arkadaşım da aldı, daha ikinci yılında servis gördü paneli yüzünden, şimdi ne yaptı bilmiyorum.

Dediğim gibi pek matah bir şey değil, benim hue play alma sebebim içeriğe göre aydınlatma değil, sadece tvyi arkadan aydınlatıp film izlerken hoş ve loş bir aydınlatma sağlamaktı, fazlasıyla işini yapıyor. Hue bridge şart bu arada.
  • orient blue  (06.08.21 15:13:23) 
Arkadaşlar anlatıyorsunuz çok güzel de kafam çorba gibi oldu herkes farklı bir yöntem söylüyor:)

şimdi bende 50" samsung tv var, ps4 var, soundbar var, digiturk var.
benim bu tv üzerinden normal tv yayını izlerken, ps4 oynarken, tv üzerindeki uygulamadan netflix/youtube izlerken ambilight alabilmem için gerekli cihazlar nelerdir? bunun cevabını verin ben ordan yürüyeyim bari. böyle çok karışık oldu. teşekkür ederim:)
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.08.21 15:33:21) 
Abi ben onu 2 sene once deli gibi arastirdim. Yani philips olmayan tvyi ambilight yapma olayini. Hayvan gibi zor bosver. Ambilight istiyorsan philips al gec ben aldim asiri memnunum aletten ambilighti kaptiyorum bazen denemek icin bok gibi oluyor.

Ha bu arada 5k'ya alacagin philips ile samsung lg vs ayni asagi yukari. Hatta kisisel zevkine gore birini daha iyi veya daha kotu bulabilirsin
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.08.21 16:36:26) 
Tv alacağım zaman gidip özellikle Philips almıştım ben sırf ambilight için. Gayet mükemmel özellik.

Bir kere şunu söyleyeyim, tv paneli üreten sadece lg, sony ve samsung var. Hangi marka alırsanız alın. Philipsler lg oluyor.

Tv 55" inç ise renkler odayı kapladığı için aslında daha büyük geliyor vs ve görsel olarak da çok iyi.


Hue ile ambilight da combolanabiliyor tatilden dönünce lambader alıp pc'nin rgb ışıkları + tv + iki lambader senkronize edeceğim
  • aguen  (06.08.21 16:41:15) 
senin duyurunu görünce aşağıdaki ürünü almaya karar verdim. Sonradan oluyor gibi.

www.aliexpress.com
  • kaiserr76  (06.08.21 16:49:33) 
Bende var ambilightli TV, 1.5 sene oldu 4 kere falan servise gitti. En son panel değişti ama yine memnun değilim. Ambilight güzel ama TV çok kötü. Ben tavsiye etmiyorum.

Ayrıca interneti aratırsanız çok şikayet var. Bende 3 TV var hepsi de yaklaşık 6 yıllık. 1 kere bile servise gitmediler.
  • nucleon  (06.08.21 20:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.