[]

Türkiyeden rusyaya kargo

Elimde havaalanında unutulduğu için rusyaya sahibine gönderilmesi gereken bir macbook air var. Ağırlığı 1.5 kg olan bu laptopu hasar görmeden nasıl en ucuza gönderebiliriz?

Pttye baktım 350 tl gibi bir ücreti var. (Bunlar gidene kadar hurdaya çevirirler diye güvenemiyorum, laptop diye ekstra ücret de çıkarabilirler)
Türkbox 450 tl gibi

Pegasusla giderken sabiha yer hizmetleri bulmuş. Bu yüzden pegasus oralı olmadı. Bu şekilde gönderme durumu barsa o da olur.

Bu arada en fazla 10 güne gitmesi lazım.

 
En fazla 10 güne gitmesi gerekiyorsa bir kere düz kargoya veremezsiniz. Onlar konsolide eder topluca yollar ve gün garantisi vermez (Fransa'ya ailemin yolladığı kargolar 20-25 günde anca geliyor).

Ucuza bitecegini sanmıyorum çünkü içinde batarya vardır hâliyle un3491'e düşer gibi. Bu da maliyeti artirir.

Ucuz/hizli/guvenli 3unu ayni anda bulamazsiniz.
  • logisticsmanager  (06.08.21 13:09:48) 
DHL UPS Fedex falan kullanılmayacaksa en iyi seçenek Turpex olur bildiğim kadarıyla. Turpex hızlıdır ama 10günde ulaştırır mı emin değilim.


  • atom karincanin torunu  (06.08.21 13:22:59) 
Gumrukte sıkıntı olabilir ama navlungo ve shipentegraya durumu bi söyle. Her firma taşımaz ayrıca laptop sıkıntı gerek tasıma gerek gümrük açısından


  • optimistbakunin  (06.08.21 13:32:03) 
elektronik / IT cihazlarının rusya gümrüğüne takılması kesin gibi bir şey. rusya'daki şubemize gönderdiğimiz router'ın içini açıp parçalarına ayırmışlardı :)

bence siz rusya'ya giden bir yolcu bulup onunla yollayın.
  • delidir yakalayin  (06.08.21 14:59:58 ~ 15:00:35) 
Facebook'ta Rusya'daki Turklerin uye oldugu gruplar var. Oralara yazin, muhakkak su gunlerde ucacak birileri vardir, yolcu beraberi alirlar. Ama aleti havaalanina goturup vermeniz gerekir. Bir de, saglam bi paket yapmayin, goturecek kisi icine bakmak isteyebilir. Ha, inince vermemezlik eder mi bilemm oyle de bi risk var tabi.


  • kartonpiyer  (06.08.21 16:58:08) 
@kartonpiyer
Ona güvenemem hocam. Mal benim değil, kaybeden arkadaşım ilk başta çalındı diye bunalıma girmişti, bu sefer kaldıramaz:)

  • filipis  (06.08.21 17:32:18) 
gumruk ile ugrasmak istemiyorsaniz kargo olmaz (10 gune hic olmaz). birinin yaninda goturmesi lazim.


  • robokot  (06.08.21 18:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.