[]

Avrupa (Erasmus Amaçlı) Üzerine Tavsiyeler

Selamlar, önümüzdeki dönem erasmusa Fransa'ya gideceğim. 5 ay oradayım. Yurt, operatör ve gıda gibi temel masrafları kenara ayırınca aylık 200 euro gibi bir mebla cebime kalacak. Yani oldukça düşük bütçeyle maksimum fayda sağlamak istiyorum. Hem ucuza alkol tüketeyim hem bolca avrupa gezeyim istiyorum. Sefil şekilde gezip gece yolculuklarında bile uyuyabilirim. (Not: avrupa için de ucuz alkol önerileriniz varsa alabilirim). Tavsiyelerinize açığım.




 
Soruyu tam net anlayamadim ama gezecek yer ariyorsan açıkçası Fransa çok güzel yer. Hangi şehirde olacaksin bilmiyorum tabi de gezecek yer çok. Ogrenciysen çoğu şeyde indirim/bedava falan olayları da oluyor.
Ucuz alkol olayını anlamadim tabi ama Fransa'da ucuz. En kötü alirsin 1664 icersin :)

Şehir verebilirsen daha iyi olur.
  • logisticsmanager  (06.08.21 12:43:23) 
İyi araştırma yapmak. Ucuza getirmenin tek yolu bu.

Erasmusa gittiğinizde, oradaki çoğu Avrupalı öğrenci zaten en ucuz ulaşım araçlarının ne olduğunu, hangi sitelerin kullanılması gerektiğini biliyor. Sorun, soruşturun, beraber turlara çıkın. Couchsurfing yapın.

Panik yapmanıza gerek yok. Oraya gidince en iyi ve ucuz alkol seçenekleri hangisi, deneye deneye öğrenirsiniz.
  • buf-e kür  (06.08.21 13:40:44) 
haftasonları grup biletleri indirimli olabilir. fransa genelinde geçerli. onlardan alabilirsin. flixbus varsa önceden rezerve edilebilir. blablacar pandemiden dolayı nasıldır bilmiyorum ama alternatif olarak aklında olsun.

ucuza alkol muhabbeti discount marketlerden alarak yapılabilir. bir de partiye vs gitmeden önce bu marketlerden ortaklaşa şişe alıp öncelikle evde takılıp, daha sonra mekanda minimum alkol satın alması yaparak save edilebilir.
  • xiii  (06.08.21 16:42:07) 
Tavsiye istedin madem:
Amacin insanlarla iliskiler kurmak olmali. Bence ucuz alkole odaklanma, alkol amac degil arac olsun. Arkadaslarin sana "haftasonu suraya gidiyoruz gelsene" dediginde zaman zaman katilabilecek bir butce birak kenara.

  • hot potato  (06.08.21 17:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.