[]

Dişi kedi kızışma

merhaba,

kedim dişi ve 2 yaşına yaklaştı. daha önce hiç olmadığı şekilde gece yarısı zaman zaman yüksek sesle miyavlıyor koridorda. araştırdığımda kızışma döneminde olabileceğini gördüm ama normalden dah halsiz. eskiye oranla daha çok yatıyor ve enerjisiz gibi.

yemek yemesinde ve iştahında bir problem yok ama

kızışma döneminde halsizlik yerine daha coşkun olması gerekmez mi?

 
sıcaktan uyuyamıyor ve bu yüzden gergin olabilir


  • lapetite  (06.08.21 11:15:46) 
Hayır. Tam tersine sürekli uyuşuk gibi olur. Poposunu yukarı kaldırıp kuyruğunu da dikleştirir sizi görünce. Eğer çiftleştirmek gibi bir niyetiniz yoksa acilen kısırlaştırılması gerekir. Aksi halde memelerinde kist oluşumu yaşanabilir. Hiçbir şey olmasa bile kedi şu an psikolojik olarak acı çekiyor. 2 yaşına kadar hiç çiftleşmedi ise kısırlaştırmamak bence kediye yapılmış büyük bir kötülük.


  • himmet dayi  (06.08.21 11:17:10) 
@himmet dayi; %100 kısırlaştıracağız. zaten scottish ve çocuk doğurmasını istemiyoruz ırkın kemiksel durumundan dolayı. yalnızca şimdiye kadar hiç belirti vermediği için acele etmedik. en doğru yerde yapılsın istiyoruz bu nedenle araştıracağız.
uzmana sorduğumuzda kediler çiftleşmezse düşündüğünüz gibi bir acı ve üzüntü yaşamaz yanıtı alıştık

  • cocukadamin kuzeni  (06.08.21 11:23:02) 
acı ve üzüntü yaşamazlar mı? bize de tam tersi söylenmişti.


  • elorelia  (06.08.21 11:25:33) 
@elorelia evet öyle demişti. ama ne dendiğinden bağımsız zaten geciktirmeden kısırlaştırmak gerekli o şüphesiz.

internette de ilk aramada mesela şöyle bir açıklama buldum;

''En çok merak edilen bir soru ise, Kediler kızgınlıktayken acıdan mı bu kadar miyavlıyor?
Kediler kızgınlık süreçlerinde sizin düşündüğünüz gibi acı ve üzücü bir durum içinde değildir. Gebe kalabileceğini, buna uygun zaman olduğunu daha esprili anlatmak gerekirse ‘’ Çiftleşmek için ‘’ erkek kedilere haber etmeye çalışır. İletişim kurmak için demek daha doğrudur. Hasta yakınlarının üzülmesine gerek yok.''
  • cocukadamin kuzeni  (06.08.21 11:30:32) 
kediniz kızışma dönemine girmiş, geciktirmeden düzgün bir veteriner hekim bulup kısırlaştırın.

kısırlaştırılmayan dişi kedilerde himmet dayi'nin bahsettiği gibi kist oluşumu sıklıkla gözlenir, ayrıca piyometra denen iltihap birikimi riskini arttırmış olursunuz. piyometra kısırlaştırılan kedilerde de çeşitli sebeplerden dolayı oluşabildiği için gerçekten işinin ehli düzgün bir yerde kısırlaştırmanızın önemini tekrar belirtmek istedim.
  • evde liyakat kalmamis  (06.08.21 11:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.