[]

Konut kredisine bağlı sigortalar

Selam. Konut kredisinin saka maka ilk senesini dolduruyorum bu ay.

Simdi bu krediyi cekerken bankanin yaninda bana yaptirtttigi sigortalar sunlar

Dask bunda sorun yok bitse de yenilerim
Hayat sigortasi bunda da sorun yok zaten kredi suresi kadar yapmislar . Dolayisi ile yenileme gibi bi derdim yok.

Simdi;

Konut sigortasi diye bir sigorta
Hastalik sigortasi diye bir sigorta
Acik hesap kredisi diye bir kredi

Bunlari da yenilememi isteyecekler mi? Yoksa sormadan yenilerler mi?
Yenilemem icin zp
ZOrlarlar mi? Bunlar bir yillik sigortalar.

 
kredin devam ettiği sürece dask ve hayat sigortalarını sizden talep edecekler. banka kredi süresince bunları yeniler, krediniz bittiğinde de aramaz sormaz. siz yaptırmaya devam edersiniz isterseniz. normal şartlarda "bunları benden yaptırmak zorundasın" diye bir zorlamaya gidemezler ama gidiyorlar işte işin içinde kredi var diye. siz başka yerden yaptırabilirsiniz.


  • erty_ksk  (06.08.21 09:04:40) 
Tamam ama benim sorduklarim digerleriydi.


  • Filinta61  (06.08.21 09:16:38) 
Diğerleri pazarlama çakallığı, yaptırmak zorunda değilsiniz. Ama süresi dolunca otomatik yenileyip ek hesaptan ya da kredi kartından tahsil edebilirler.

Kesinlikle istemediğinizi belirtin şubeye, ben hayat sigortası bile yaptırmadım hiç bir kredim de.
  • John Bloor  (06.08.21 10:28:37) 
Bende dask ve yangın otomatik yenileniyordu. Banka sms ve mail ile bilgilendiriyordu her yıl. Hayat sigortasını zaten yazmışsınız. Diğer bir takım sigortalar (neydi hatırlamıyorum) otomatik yenilenmedi. Ben de yaptırmadım.

BankamAlbaraka idi, diğer bankalarda farklı çalışma sistemi olabilir bilemem. Dolayısıyla dask ve yangın sigortalarının dışındakiler zorunlu olmaması lazım.
  • epitaf  (06.08.21 16:37:14) 
hayat sigortanı peşin yaptılar kredi açılışında. eve yönelik dask ve konut sigortan her sene yenilenecek. sana illa o bankadan yapılacak diye bir şart sunamazlar. istediğin yerden konut ve dask yaptırabilirsin. bunlarda önemli olan, rehin/alacaklı kısmında kredi çektiğin bankanın adının geçmesi. zorlarlarsa şikayet edeceğini söyle. bunları zorlayamazlar sana. geri vites yapma, gidere gider yap.


  • silah taciri  (06.08.21 17:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.