[]

8K TV'leri Kim Alıyor?

8K TV'leri almak halihazırda 8K yayın olmadığı için bana pek mantıklı gelmiyor; aşırı pahalı olması dışında. Ancak satışta da epey 8K model var. Benim atladığım bir şey mi var? Online platformlar bile en fazla 4K yayın sunmuyor mu?

Teşekkürler


 
teknoloji markete gidip, satış danışmanına "ben tv almak istiyorum nasıl bişey önerirsin" diye soranlar alıyor genelde.
satış danışmanlarını anlatmama gerek yok sanırım.

  • etna  (06.08.21 07:34:08) 
4k televizyonlar yeni yeni çıkmaya başladıgı zaman piyasada hep full HD tvler varken ileriye dönük diye 4k tv aldım. Yıllar geçti ve Şuan netflixde filmlerimi 4k izliyorum


  • limonlu eksi  (06.08.21 07:54:44) 
zenginler alıyor işte. youtubeda ve başka sitelerde var 8k videolar ama tabi gereksiz. 4k bile bu kadar yaygınlaşmamışken.


  • jelly bear  (06.08.21 08:40:36) 
Gamerlar alıyor. Zaten çoğunun başka hobisi veya sosyal hayatı olmadığı için paralarını böyle şeylere harcıyorlar.

Bir noktadan sonra artış fark edilemez oluyor. 8k tv'nin 100" falan olması lazım ve yine aynı oturma mesafesinde olmamız lazım fark etmek için.
  • aguen  (06.08.21 08:55:34) 
8K yayın olmasına gerek yok ki, akıllı tv'ler sadece tv değil artık. Bu telefon alırken onu sadece telefonmuş gibi düşünmek gibi bir şey.

Ama kısmen de olsa haklısınız, 8k tv'lerin en büyük müşteri grubu yukarda dediğimle alakasız kişiler. Ellerinde parası olan ve teknolojiyle çok arası olmayan insanlar 2k, 4k, 8k seçeneklerine bakıp haliyle en son teknoloji olduğunu düşünerek 8k alıp fazla kafa yormak istemiyor.

Bunlar dışında da iki genel müşteri profili var;

Birisi "en ucuza ne varsa" kesimi. Bunlar da aynı şekilde çok düşünmüyorlar.

Diğeriyse meşhur fiyat/performans kesimi. Daha çok iş hayatına yeni başlayan kişiler, yeni evli çiftler ve anne babalarını bir şey almaya ikna etmiş gençlerden oluşuyorlar. Ellerindeki fiyata alabilecekleri en iyi ve en mantıklı ürünü arıyorlar.

İşte bu son kitle sizinle aynı düşünüp 8k için henüz bekleme taraftarı.
  • mentuhotep  (06.08.21 09:47:07 ~ 09:49:33) 
epey dedigin sadece samsung'da var. oyle aham saham bir model cesitliligi yok. param olsa ben de hem oled hem 8k alirdim. su an 8k yayin yok diye niye eski teknolojiyi alayim? 5g'de yok henuz ama yeni telefon alacaksam 5g ready alirim.


  • buenosdias  (06.08.21 10:49:44) 
valla televizyon işi sıkıntı, cep telefonunun bir üst versiyonu. nasıl ki insanlar ihtiyacı olmayan telefonu sırf prestij ürünü diye alıyorsa televizyonu da öyle alıyorlar. en büyüğü son teknolojisi hangisi gidip alıyorlar. büyük kısmı böyle.


  • not sure if serious  (06.08.21 15:09:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.