[]

Alacak davası açma?

Bir gerizekalı tanıdığıma nisan sonu gibi gönderdiğim parayı beni her yerden engellemesi sonucu geri alamıyorum. Ulaşamıyorum da… eft yaptım ve açıklama kısmına “borç” yazmadım. (Aklıma geri ödemeyeceği gelmedi çünkü).

Ne yapabilirim? Bir şey yapabilir miyim? Biraz baktım da açıklama kısmına borç yazmak gerekirmiş ama benim bundan haberim yoktu.


 
ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz. bir takım şartları var, borçlu kişinin bulunduğu ilde icra dairesine başvurmak gibi. araştırabilirsiniz.

peşin not: yasal süre içerisinde itiraz ederse, sizin lehinize bir durum çıkmayacaktır.
  • pccopath  (05.08.21 22:26:24) 
Borç olarak açıklama yazmadınız ama karşı taraf bunu ne için aldığını nasıl anlatacak? Bir ticari ilişki, hizmet vs yoksa bir şey yazmadan da gönderdiğin parayı geri alabilmelisin mantıken. Duyuruda bir sürü hukukcu arkadaş var, illa ki biri fikir verir.


  • John Bloor  (06.08.21 10:39:46) 
parayı neye istinaden gönderdiğini sen ispat etmek zorundasın. yaptığın eft/havale işlemini sen yaptın. internet bankacılıından senin kontrolünde yada şubeden senin imzanla gitti. sebepsiz zenginleşme için senin bilgin olmadan senin hesabından gitmiş olmalı o para. bence bir şey çıkmaz. borç yazmış olsan bile bir şey değişmezdi.


  • silah taciri  (06.08.21 17:48:48) 
@John Bloor, Yargıtay, açıklama kısmında borç olarak gönderildiği açıkça yazmayan EFT2lerin, bir borcu ifa etmek için gönderildiğini kabul ediyor maalesef


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.08.21 17:51:54) 
Aramızda mesajlaşmalar filan var bu arada? Onlar işe yaramaz mı?


  • nefertarii  (07.08.21 13:37:10 ~ 13:37:29) 
@nefertarii aranızdaki mesajlaşmaların bağlayıcılığı yok. Mesela aranızda resmi olarak bir kağıt, sözleşme, anlaşma yok. Aranızda bir anlaşma olsa ister açıklamalı ister açıklamasız olsun. Nihayetinde o parayı borcuna istinaden göndermişsindir. Burda öyle bir şey yok. Borç olarak verdiğini sen ispat etmek zorundasın


  • silah taciri  (07.08.21 14:50:32) 
"Aramızda mesajlaşmalar filan var bu arada? Onlar işe yaramaz mı?"

alacağın miktarına göre değişir. Bir avukata danışın...
  • her giriste sifresini unutan adam  (07.08.21 15:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.