[]

calisma odasi dekorasyonu

merhaba,

tasinacagimiz evde yaklasik 11m2lik bir odayi calisma odasi yapiyoruz. sadece suna benzer (bir boy uzunu ve ayaklari olan) baska bir ikea kitapligin disinda odaya koyabilecegimiz hic esyamiz yok:
www.ikea.com.tr

masa olarak sundan(140x60) iki tane aldik:
soz.lk

su anda duvarlar bembeyaz, odanin uzun kenari 3.60m, kisa kenari 3m yaklasik olarak. uzun kenarlarin birinde pencere, digerinde odanin kapisi var ve bunlar ayni hizada.

oda gerektiginde misafir odasi olarak kullanilacagi icin yatak olabilen bir koltuk almayi dusunuyoruz. bir tane de daha buyuk bir kitaplik (90cm genisliginde olanlardan muhtemelen).

ancak onun disinda hicbir fikrimiz yok, neyi nasil yapalim bilemedik. pinterestten bin tane fotografa bakmisizdir, insanlar cok guzel dayamis dosemis kucucuk yerleri bile ancak bizde ne yazik ki o yaraticilik yok :D


konu ile ilgili herhangi bir tavsiyeniz var mi? kitaplik almayin duvarlara raf yapin, bir duvari mora boyayin, calisma sandalyelerinizi su model alin gibi her turlu fikrinizi dinlemeye hazirim.

tesekkurler.

 
aydınlatmaya ve çalışma sandalyenize çok dikkat edin.
masa, monitör ve koltuk yüksekliği çok önemli.
duvarları boyayacaksanız veya tek duvarı; sarımtrak gibi sıcak ve çalışmaya odaklayan (bunu araştırın) renkler seçin.
odanın sade olması güzel, sade kalsın zaten.
  • rewlack  (05.08.21 22:06:27) 
Misafir için şunları da düşünebilirsiniz, ikisi de çift kişilik yatak oluyor.
www.ikea.com.tr


www.ikea.com.tr

Odanın köşesine rahat içine gömülen bir puf/berjer yanına da ayaklı abajur alabilirsiniz okuma köşesi gibi.
  • jacque  (06.08.21 10:13:17) 
bence bilgisayar başında otururken baktığınız taraftaki duvarı koyu bir renge boyayın, gözünüz daha az yorulsun. biz öyle yaptık çalışma odasında.

kitaplık yerine dediğiniz gibi raf kullanmak çok mantıklı, eğer odanın yerleşimini sabit tutacaksanız yani.

keson alabilirsiniz, ıvır zıvır şeyleri koymak için çok mantıklı oluyor.

masa üstü aydınlatmayı tercih etmenizi öneririm. eğer akşamları çalışmanız gerekiyorsa avizeden gelen ışık yerine, masa üstü aydınlatma daha iyi oluyor bence. hatta imkanı varsa masa üstü lambayı da duvara doğru yönlendirin, direkt ışıktan sakının.
  • dunga  (06.08.21 10:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.