[]

Biyomedikal mühendisliği iş piyasası?

Merhaba,

Bu alandan mezun olanların iş bulma durumları nasıldır acaba? Bölüm içeriğini biliyorum yalnız Türkiye şartlarında iş bulunabiliyor mu bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Sayısalda 119binde olan bir öğrenci buraya gitmeli mi?

Bir de ek olarak Biyomühendislik hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler/

 
Bu alanda bir tanıdığım Türkiye'de 1 sene okuduktan sonra Almanya'ya geçti orada okuyor. Nasıl gecti hiç bilmiyorum.

Bunun dışında eğer birikim, para varsa ve kendin de şirket vs kurup işe girersen bu işin acayip piyasası var. Üniversite öğrencisi olduğun süre boyunca bu işi yapan farklı kişilerin yanında staj, çevre, iş öğrenip birikimle bu işe girilir. Ama akıllı davranmak lazım. Piyasayı iyi analiz etmek lazım. Öğrenci kafasından çıkmak lazım. Tamamen profesyonel bakılarak girisilmesi gerek. Belki esnaflık bilen bir aile büyüğü ön ayak olabilir.

İşin içinde değilim ama biyomedikal alanında çalışıp cok zengin olan uzaktan tanıdığım bir kac insan var. O yüzden dışarıdan bu sekilde yorumladım. Bu işler çevre ve parayla oluyor. Birinin yanında mühendis olarak çalışırım kafasıyla çok fazla ilerleyemez. Kendi iş kursun.
  • westblack  (05.08.21 18:45:45) 
ben linkedin'de bakinirken avrupa'da surekli biyoloji, saglik, medikal biyoloji, ilac kesfi (drug discovery) alaninda doktorali eleman ilanlarina rastliyorum. hatta ulan bu kadar biyolog ihtiyaci var miymis dedim. biyomedikal muhendislik gereksinimleri haydi haydi karsilar.

turkiye'deki durumlari pek bilemiyorum, ama yurtdisinda her turlu imkan var diyebilirim.

yani aslinda turkiye'de de ilac firmalarinda calisanlarin cogu biyoloji, genetik, kimya mezunu. ayni sekilde biyomedikal muhendisi bunlarin yaninda kendine pozisyon bulabilir.
  • chezidek  (05.08.21 19:13:55) 
Ben makine mühendisiyim. Biyomedikal mühendisliğinde yüksek lisansı araştırmıştım. Biyomedikal mühendisliği Türkiye'de pek parlak değil. Mezunlarının önemli bir kısmının tıbbi malzeme satışında çalıştığı söyleniyor. Yani bildiğiniz satış, satın alma işi.

Ekşi'den mezunlarına mesaj atıp onlara sormanız daha iyi olur.

Sayısalda 119 bin iyi sayılmaz. Fırsatı varsa tekrar girebilir sınava.
  • dissendium  (05.08.21 21:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.