[]

bir subdomainin başka bir domaini point etmesi.

xyz.adomain.com alt alan adının bdomain.com'u point etmesi nasıl mümkün oluyor? xyz.adomain.com subdomaini oluşturup bdomain.com değerli CNAME kaydı oluşturuldu ama Plesk giriş sayfası görünüyor. bdomain.com üzerinde bir işlem yapmak mı gerekiyor, yoksa işlemi baştan yanlış mı yaptık?




 
Domain panelinde Domain ya da Subdomain ayarlarında name server tanımlama yerine 'redirect' vardır. Direkt onla yönlendirme yapılabiliyor.


  • himmet dayi  (05.08.21 17:43:44) 
@himmet dayi istediğim yönlendirme değil de point etme dedikleri şey. yani adres satırı değişmesin istiyorum.


  • ensar  (05.08.21 17:53:20) 
CNAME kaydi olusturman dogru. DNS propagate etmiyor olabilir mi? Biraz bekleyince duzelecek bir sey olabilir. CNAME hanesine tam olarak ne yaziyorsun? bazi yerlerde sona bir . eklemen gerekiyor. basinda http falan da olmamali.

yani su sekilde:

bdomain.com.

bdomain.com'a girdiginde calistigini varsayiyorum normal. plesk nereden cikiyor? bdomain.com'da plesk var mi?

bdomain.com uzerindeki herhangi bir yazilim (reverse proxy veya server kodu vs.) kullanilan domainin bdomain.com oldugunu varsayiyor da olabilir. xyz.adomain.com gorunce host olarak afalliyor olabilir.
  • robokot  (05.08.21 18:14:15 ~ 18:17:16) 
nginx falan kullaniyorsan belki server ayarlarindan o server name'i guncellemedigin icin plesk sayfasi aciliyor olabilir.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.08.21 18:15:34) 
@robokot: DNS leri kontrol ettim işle dün yapılmıştı zaten ve CNAME kaydı bdomain.com'u gösteriyor. zaten domain Natro'daydı desteğe yazdım onlar güncelledi, sanmıyorum orada bir problem olsun. bdomain.com ise IHS üzerinde, IHS destekle uzun uzun yazıştık, en son bu mümkün değil dedi :)

@esea bilemiyorum ki, işte nasıl güncelleyeceğim, sormak istediğim de buydu zaten :)
  • ensar  (05.08.21 18:26:27) 
iframe tekniği işinize yarayabilir.

xyz.adomain.com da aşağıdaki gibi bir index.html dosyası oluşturun.

blog.uzmantescil.com.tr
  • faithless  (05.08.21 19:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.