[]

Apartmanin su deposuna yapilmasi gereken bakim

Bizim apartmanda su deposu var... duruyor oyle. yonetici falan bir sey yapmiyor yani. sular kesilince kullaniyoruz, sular gelince doluyor...

ama bunun ic temizligi ilaclamasi, suya katilmasi gereken bir sey falan yok mu? aylarca su kesilmedi diyelim, o su orada oylece duruyorsa basina bir sey gelmiyor mu (bakteri uremesi vs)? sonra kullanmasi guvenli degildir diye dusunuyorum?


 
Evet temizlik yapılmadığı zaman yosunlanma problemleri ortaya çıkıyor. Kontrol edebileceğiniz bir yerdeyse gidip bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Kısa vadede bir soruna yol açmıyor sanırım çünkü leş gibi parmak kalınlığında yosun bağlamış tankları kullanan insanlar var, ama zannetmiyorum ki uzun vadede sağlıklı bir şey olsun bu.

İnsanlar çoğunlukla böyle şeylerle ilgilenmiyor. Aşağılamak için söylemiyorum, ancak hala dayakçı hocalara kendini tedavi ettirmek isteyen insan görüyoruz haberlerde. Kimsenin umrunda değil, birisi söyleyince de çıkıntılık gibi görüyorlar genelde.

Eğer yosunlandıysa kapağı açıp fotoğrafını çekip göstererek bakın bunu kullanıyorsunuz işte demek daha etkili oluyor.
  • mentuhotep  (05.08.21 15:34:12 ~ 15:35:22) 
Şöyle bir haber var

www.akdenizbulten.com

Şöyle de bir yönetmelik var

www.ilan.gov.tr

7. Maddede güzel anlatmış
  • Mirket  (05.08.21 16:18:15) 
2 ay önce bu konuyla epey uğraştık. ilk olarak deponun kapağının sağlamlaştırılması toz-pislik girmeyecek şekilde yapılması gerekiyor. bizimkini pimapen tarzı sağlam bişey yaptılar. depo içi şamandıra-hidrofor ve vana sisteminde bakım yapılacak işler varsa onları hallediyorsunuz. bizde kapağı yapan tesisatçı bunları da halletti.

ardından depodaki suyu belli bir oranda bitimeniz gerekiyor. zaten sıfıra indiremezsiniz ama olabildiğince kullanın.

daha sonra belediyenin önerdiği temizlik firmaları var. iki kişi geliyorlar ve deponun içindeki suyu boşaltıp birkaç defa ilaçlı suyla yıkıyor ve temizliyorlar. bizimkinden ciddi pislik-çamur çıktı. kapak ve tesisat için 700-800 lira gibi harcadık. temizlik işlemleri de yanılmıyorsam 500-600tl gibi tuttu ve yarım gün sürdü.
  • orpheus  (05.08.21 17:54:14 ~ 17:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.