[]

Üniversite Bölüm Tercihi Hakk.

Arkadaşlar merhaba,
yakınım için soruyorum. Mükemmel bir kalemi olan, her duyguyu yazı ile hissettirebilen, ifade yeteneği olarak gayet olumlu işler çıkarabilen biri için, sizce gazetecilik bölümü mü yoksa radyo televizyon bölümü mü daha iyi olur?

İki bölümü de seçebilecek bir puan aldı YKS'den.
Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

 
ikisi de onu daha iyi bir yazar yapmaz. iyi yaziyorsa kimse hangisinden mezun olduguna bakmaz. cevre kazanmak, ortamlara girmek, giren arkadaslar edinmek harici profesyonel hayatina pek faydasi olacak bolumler degil. ne yapmak istiyor? kendini ne olarak hayal ediyor?

baska ne secenekleri var?
  • robokot  (05.08.21 04:24:29) 
Ağzı çok iyi laf yapar mı, her ortama şak diye girip uyum sağlar mı, insanları etkileyecek kadar güzel/yakışıklı mı? bunlar olmadıkça ikisine de ayak uyduramaz. ülkemizde hangi gazeteci gazetecilik okumuş baktınız mı?

başka ne seçenekler var +1
  • Hallegadola  (05.08.21 10:49:43) 
Hiç önermiyorum.
Ortalık iletişim fakültesi mezunundan geçilmiyor hepsi de işsiz.

Okullarda da pek bir şey öğretilmiyor. Bu bölümler için söylüyorum. Özel üniversiteleri ama cidden ‘özel’ olan mahalle arası olmayan üniversiteleri ayrı tutuyorum.

Daha önce başka bir arkadaşa da belirtmiştim. Ben özelden mezunum. İletişim fakültesi. Benimle aynı dönem İstanbul’da bir devlet üniversitesinde okuyan arkadaşım benden daha bilgisizde meslekte. Bana sağlanan pratik eğitim imkanlarını alamamıştı.

Önerim, üniversiteyi daha akıllıca bir bölümde okuyup, yetenekleri doğrultusunda dışarıdan bir kurs, eğitim alması.

Çevre yapmaya eş dost tanışıklığına geleceksem de onlar maalesef çok da bir işe yaramıyor. Çok çok üstlerden birilerini tanıyacaksın ki işe girişte garanti olsun.

Çok önemli bir gazetenin genel yayın yönetmeni özgeçmişime bayılmış olsa bile hükümete karşı duruşum yüzünden ik beni eledi mesela. Açık açık da gerekçelerinin bu olduğunu söylediler.

Akademisyenlik düşünürse okusun tabi. İletişim fakültesi akademisyeni olmak da bence çok eğlenceli ve severek yapılabilecek bir meslek. Ben düşünüyorum şimdi. ALES denesem de zorlasam mı diye.

Ülkenin medya konusundaki halini açıklamama gerek yok sanırım. Hepimiz görüyoruz bunu.
  • makarnacanavari  (05.08.21 11:06:34) 
Dramatik yazarlik sinavlarina girebilir.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (05.08.21 13:40:15) 
kesinlikle önermiyorum gazeteciliği. sektörde muhabirler için dönen paralar da komik paralar. asla tatmin etmez. zaten tek sesli bir mecra, akape karşıtı yayınların verebileceği maaş da kuş kadar. ha olabiliyorsa PR denenebilir iletişim fakültesiyse maksat. halkla ilişkilerde en azından daha iyi bir maaş durumu söz konusu.

akademisyenlik denmiş, doğrudur. en azından interaktif bir ortam. gazetecilik de öyle ama, ekonomi gazetecisi olmazsa, bin türlü baskı görebilir. diğer türlüsü bu ülkede çekilecek çile değil.
  • mermize  (05.08.21 13:44:44) 
Arkadaşım @mermize ekonomi gazetecilerinde de büyük bir baskı var. Kendimden biliyorum :))


  • makarnacanavari  (05.08.21 14:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.