[]

Hayat kısa, ayılar uçuyor. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Şöyle bir video gördüm internette.

twitter.com

Demişler ki, be adam kurtardın madem niye atıyorsun?

Ki benim de içim sızladı ilk görünce.

Ama başka biri de demiş ki ne yapsaydı ayıyla oturup çay mı içseydi, adam kurtarmak istiyor ama bir yandan korkuyor işte uzaklaştırmaya çalışmış.

Yorumu size bırakıyorum.

 
Ayı bile bu kadar takmamıştır 30sn sonra atıldığını unutmuştur bile. "Niye atıyorsun?" diye soranların en az %95'i hayatında ormana gitmemiş aynı ayıyı görse korkudan 5km yanına yaklaşamayacak dolayısıyla kafası sıkışan ayının kurtulamayıp açlıktan ölmesine sebep olacak insanlar. Toplumun ciddi bir kesiminin hayvan sevgisi anlayışı onları öpüp okşamaktan ibaret.


  • musculus sternocleidomastoideus  (05.08.21 00:39:24) 
Ayyy öldü sandım atınca, bi de yavru galiba ama pıtı pıtı gidince bi oh dedim.
Adam korkmuştur ya refleksle atmış. Orada onu kurtaran insan kötü davranmaz herhalde.

  • somethinginthewayshemoves  (05.08.21 01:05:36) 
Ben kurtaran insanlarda hiçbir art niyet görmedim. Kurtarmış, sonra da korku refleksiyle atmış yukarıdaki yazarın dediği gibi. Zaten hayvanın koştuğunu gördüklerinde seviniyorlar.


  • ozgurluk savascisi  (05.08.21 01:13:46) 
kurtardıktan sonra yarası beresi var mı diye bakmaya çalışsa hayvanın muhtemelen saldıracak. aslan kaplan ayı gibi orantısız güç kullanma potansiyeli olan vahşi hayvanlardan "adam bizi kurtardı ya la, dur iki teşekkür edek" yaklaşımı beklemek pek mantıklı değil.


  • Bruce  (05.08.21 01:18:53) 
Yasadigim yerde ayi saldirilari sikca yasaniyor, dag basina gideceksen ayi spreyi alman onerilir. Daha gecen gunlerde bir hatunu daha parcaladi.

Kucuk falan olduguna bakmayin ayinin sagi solu belli olmaz, kuvvetli hayvandir. Yetiskini insandan hizli kosar, . Video ho$ degil ama ayinin abimiz ayinin kapasitesini bildigi icin fazla elinde tutmak istememis. Neyse hayvan 4 ayak ustune dustu, sevindik.
  • cooperr  (05.08.21 01:26:08) 
öyle ayıdan çok anlamıyorum ama "bear cub" diye arattığımda bu arkadaşın en fazla 1 yaşında olacağını kestirebiliyorum. ayı yavruları da annesiyle en az 1.5 sene beraber yaşıyormuş. yani ben de olsam orda hayvanı kurtardıktan sonra annesinin gelme ihtimaline karşı en kısa sürede kendimden uzaklaştırmaya çalışırdım. insanın illaki içi bir fena oluyor düşerken görünce ama o kadar da yüksek bir yer değil gibi.


  • chezidek  (05.08.21 07:59:24) 
Valla ben de ilk gördüğümde "valla ülkemizde arama kurtarmalardaki genel yaklaşım" deyip güldüm ama adamın ayıyı kendinden uzaklaştırması mantıklı.


  • SiyamkedisiZorro  (05.08.21 09:44:44) 
uzaklaştırmaya çalışırken biraz abartmış ama tehlikeli bir havyan olduğu için doğal karşılıyorum. öte yandan öldürmektense kurtarmaya çalışmaları daha şaşırtıcı geldi bana, zira görülen o ki üzere köylü kişiler ve köylüler bu tür hayvanlara pek merhamet göstermezler.


  • rca  (05.08.21 11:53:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.