[]

Remote çalışmak hk.

Merhaba,
Oldukça stres yükü fazla olan bir işte çalışıyorum. Yaklaşık 10 senelik şirketimden ayrıldıktan sonra 8 aydır bu yeni işimde çalışmaktayım. Önceden hep ofise giderdim, sabah gider akşam eve dönerdim. Fakat yeni çalışmaya başladığım firma ile başından beri remote çalışıyorum.

Evde durmak istemiyorum, evden çıkıyorum starbucksa gidiyorum orada çalışıyorum, toplantı vs oluyor çoğu zaman 2 saat sonra felan kalkmak durumunda kalıyorum.

Kısaca işe kendimi verebileceğim veya keyif alarak çalışabileceğim bir ortam yaratamadım. Ben de bir sorun mu var acaba?

Sorum benim gibi remote çalışanlara;
Siz ne yapıyorsunuz?
Teşekkürler.

 
Bende çalışamıyorum sırf o yüzde 30 km ötedeki işe gidiyorumdum şirket değiştirdim remote geçtim 2 ayda 2 iş değiştirdim psikolojim bozuldu resmen :(


  • abcd  (04.08.21 22:26:50) 
Ben 6 ayda alıştım remote'a. Şimdi de dönmek istemiyorum. Remote rahatlığı başkaymış. Şehir şehir geziyorum. Ama bizde sıkı denetim yok afk kalabiliyorsun gün içinde.


  • ananiyimioguz  (04.08.21 22:35:41 ~ 22:36:01) 
bana kalırsa evden çalışmanın verimi/verimsizliği işin tanımına (müşteri bazlı telefon yoğun, bilgisayar başı vb.) evin durumuna (evli, mutlu, çocuklu vb.) son olarak da çalışma koşullarına (çalışma odası, salon, mutfak vb.) bağlı.

evde ortak bir alanda, hele çocukla çalışmak zor elbette. ama evden yürütülebilecek bir iş, evde de uygun bir ortam varsa haftanın her günü işe gitmenin bomboş, hatta kara delik olduğunu düşünüyorum.

haftada 1-2 gün zaten ofise gidilebilir, ben gelmek isteyene gelme diyeni nadiren duydum.

bu geçiş sürecinde sabah uykusu da, öğlenin de, günde 2 defa ulaşım süresinin de insana kaldığı bir durum bu. ayrıca insan seven biri olsam da işimi de sevdiğim için her gün 100 kişiye günaydın/iyi akşamlar/afiyet olsun demek, öğlenleri bugün ne yiyelimler, kahve mi içsemler de azalıp iş konsantrem de artıyor. hatta çalışırken geyik yapacaksam bunu evden yapmak daha bile keyifli oluyor çünkü internet kavramı da muhabbete ekleniyor.
  • tempor  (04.08.21 22:53:28) 
Ben 2,5 yıldır remote çalışıyorum.

Evden çalışmak için bir çalışma odası yapmak şart. Yani televizyon izlediğin, uyuduğun odada konsantre olmak güç. Çoluk çocuk gürültü falan oluyorsa yine zor.

Starbucks çalışmak için kötü, ama lokal kahvecilerden çok iyi şeyler çıkabiliyor. Küçük, kahvesi iyi, içeride bangır bangır müzik çalmayan bir mekan arayın. Toplantı için airpods pro kullanıyorum ben, etraf gürültüsünü azaltarak gönderiyor en azından. Ya da bahçeye çıkıp konuşabiliyorum. Ayrıca etraftaki tüm sesleri kesiyor, odaklanmak için birebir.

İş yapmak için kendinizi biraz zorlamanız lazım. Benim genelde işe başladığım ilk 1 saat dikkat dağıtanlarla mücadele ederek geçiyor, ama arkasından 5-6 saat akıyorum. Ofiste bunu yapamıyorsun mesela çünkü illa biri gelip soru soruyor, yemeğe kahveye çıkıyorsun vs.

Toplantıları da ya bir güne yığ, ya da mesainin başına ya da sonuna koy. Aradaki 1 saatlik toplantı bile 2-3 saatlik productivity'i öldürüyor.
  • plutongezegendegilmi  (04.08.21 22:54:29 ~ 22:55:39) 
Remote mükemmel bir şey.

Çalışmak için ayrı bir odam ve masam var. Kocaman birkaç ekranım, düzgün bir sandalyem, güzel mouse touchpad mouse'um var. Ben de artık laptop kullanamaz oldum çünkü bu rahatlığa çok alıştım, ufacık ekrana bakmak artık çok zor geliyor.

Bu şekilde laptoptan daha rahat bir alan oluşturmadığın sürece evden keyifli çalışman imkansız. Eğer laptopu alıp salonda kanepede falan çalışmaya çalışıyorsan o iş olmuyor. İş için sabit bir alan yaratman lazım yani. Sürekli starbaks gezerek de productive çalışılacağına inanmıyorum.
  • roket adam  (04.08.21 23:20:01 ~ 23:21:01) 
4 yıldır home office çalışıyorum. Şirket neyseki esnek, işi yetiştirdiğim sürece gündüz sadece telefonlara yanıt vermemi, toplantı olursa katılmamı yada sadece acil mail falan yanıtlamamı kabul ediyorlar. Asıl işimi gece yapıyorum,çünkü 2 yaşında bir kızım var ve gündüz çalışmama imkan vermiyor. Yine de hayalim, düzenli bir bakıcı bulursam evin bir odasını ofis yapmak veya sanal ofislerde çalışmak. Çünkü bu hayat düzeni beni çok sarsıyor, sabah 4-6'lara kadar çalışıp 10'a kadar falan uyuyorum.


  • curukturpkokusu  (04.08.21 23:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.