[]

İş seçim sorusu

Mevcut is: kendime zaman yaratabildigim, is yogunlugu cok az olan, stressiz, yukselme imkaninin zayif oldugu (hatta olmadigi) sektorunde lider, kamu kaynagi olan bir firma. Calisma ortamim sıkıcı, fazla burokratik. Ve kafadengi insan yok cevremde. Maas acinasi bir duzeyde, temmuzda yapilan zam ile birlikte 5.5k ortalama net. (Sektör lisans mezuniyetimle alakasiz)

Teklif gelen is: yeni kurulmus 3 yillik bir startup yatirimi. bu yuzden gelecegi guvensiz. Ingiltere merkezli ve ordan yonetiliyor. Sektor eglenceli. İş hata kabul etmeyen asiri stresli, surekli zaman baskisi olan bir iş. Bir eksi yön olarak da calisma saati sabah 11-aksam 8 neredeyse. Genellikle fazla mesai yapilir ve bunun yaninda fazla mesai odemesi yoktur. Maas: net iki basamakli tl. (Sektor lisans mezuniyetimle alakali)

Siz 28 yasinda bekar erkek olsaniz hangisini secerdiniz?

 
Tabii ki ikinciyi seçerim. Tartışmaya bile gerek yok. 50 yaşında iş garantisi arayan biri olsaydın 1'e git tabii. 28 yaşında bekar adamın yeri kesinlikle riskli ama çok çalışacağı ve kazanacağı yerdir.


  • roket adam  (04.08.21 16:40:26) 
Maas artisi cok fazla. Ikinciyi sec.


  • hot potato  (04.08.21 16:52:14) 
2.ye geçip 2. işin daha rahat versiyonunu arardım. en azından mesai olmayan belli saatleri olan ve hata kabul edebilen bi iş.


  • jelly bear  (04.08.21 16:59:30) 
Iki.
Kendi isiniz.
Yukselme firsati var.
Maas artisi cok cok fazla.
Calisma saati bekarsaniz güzel; ben sabah kalkar spora gider, sonra ise giderdim.
  • logisticsmanager  (04.08.21 17:05:00) 
Valla benim için de ikinci tabi ama bu karakter meselesi hocam. Yani ben risk seven bi insan olduğum için, "3 yıllık" startup bile bana fazla stabil geliyor.

Ama strese gelemeyen, fazla para aramayan, "önemli olan kafa rahatlığı" diyen biriysen birincisi tabi. Şimdi sana "tabi ki 2" dememin ne anlamı var, eğer stres yönetmeyi bilmiyorsan gitsen bile başarısız ve mutsuz olursun.

Bi de gelişmiş bir ülke olmadığımız için, ortalama bir hayat için bile 5.5k'dan fazla para gerekiyor. Yani stres sevmesen bile, mevcut işinin az parası ileride belki diğer işe göre daha fazla stres yaratacak hayatının diğer noktalarında. Bunu da bilemeyiz. Senin ölçüp biçip karar vermen lazım.

Ama ikiye gitsen ve biraz kendini geliştirsen, sıkıldığında bire dönmen mümkün olur muhtemelen. O yüzden bence bu risk alınabilir şimdilik. Genelde denemeden bilemiyorsun ne kadar stres-tolerant olduğunu.
  • plutongezegendegilmi  (04.08.21 18:35:04) 
arada bu kadar fark varken net 2.

biri seçmenin tek ihtimali gelecekte ciddi yükselme ve maaş artışı ihtimali varsa.
  • nuisance  (04.08.21 23:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.