[]

Müşteri hizmetlerinin sahtekarlığı

Kısa özet: müşteriye yalan beyanda bulunarak iş yapmak.

Arayan, tarife ve tahattüt süremin sonuna geldiğimi söyledi ve yeni teklifini iletti. Verdiği bilgiyi doğrulamasını istedim, "evet sonuna geldiniz" cevabı sonrası teklifi kabul edip kapattım. İlk yaptığım iş, operatör firması uygulamasından tarife detaylarımı kontrol etmek oldu; henüz tarifede 6. Ayımda idim.

Resmen ve hiç abartısız söylüyorum bunun adı sahtekarlıktır! Çağrı görevlisi, satış yapmak adına müşterisine yalan beyanda bulunmuştur!

Hayır ben tarifemden memnundum ki zaten, süre sonu denmeseydi halihazırda kullandığım ve "teklifteki tutardan fazlasını veriyor olduğum" tarifeme devam ediyor olacaktım. şu aldatmacaya ne gerek vardı ki?

 
Benim de başıma geldi benzer olay. Arayıp sözleşmemin bitmesine 6 ay varken 'sözleşmeniz bitiyor' deyip yeni bir tarife önerdiler. Ben o tarifeye geçecek bile olsam "beni yarın şu saatte arayabilir misiniz?" diyerek kendi incelemelerimi yapıyorum, daha iyi bir tarife var mı ya da sözleşmem ne zaman bitiyor gibi bilgilere bakıyorum. Söz konusu aramada da "beni daha sonra arayın araştırma yapayım" dememe rağmen o tarifeye geçişimi yaptılar. Hatta detaylar şurada: eksiduyu.ru

ne yaptıysam eski tarifeye geçişimi yapmadılar "o tarife sistemde yok o yüzden geçiş mümkün değil" dediler. ben de konuyu hukuken çözerim gibi bir şey deyince eski fiyata düşürdüler yeni tarifeyi. internet paketim azalmış oldu ama ben de 1 GB için daha fazla uğraşmak istemedim.

Bu arada beni arayan Superonline değil, SO'nun sıradan bir bayisiydi. Sizi de arayan onlardır muhtemelen.
  • himmet dayi  (04.08.21 14:09:08) 
Ben sadece kafadaki fantastik soruya cevap vereyim. Muhtemelen yeni tarife satmak, daha çok harcama yapacağınız bir sisteme sokmak için belli alışkanlıkları filtreleyip bir grup insanı bilgisini alıyorlar. Bunu da alt işverenlere yani çağrı merkezlerine veriyorlar. Belli başarı oranları ödüllendiriliyor.

Çağrı merkezi çalışanı Vodafone, turkcell, turk telekomy nedir görmüyor bile. Diyorlar ki bu aramaları yüzde 80 oranla istenilen yere taşı. Firmanın yararı, zararı konusunda fikri bile olmuyor.

Sözün özü, kendi işinizi bayiden kendiniz görün. Hatta siz ararsanız inbound arama olacağı için gerçek bir firma personeli ile konuşma şansımız daha yüksek.
  • baal  (04.08.21 14:16:56) 
Normalde asla çağrı merkezindekilerle tartışmam veya bağırmam ama geçen gün beni de aradılar tarife değişikliğiyle ilgili yeni teklif sundular, öyle bir konusuluyorli tarifem bitti sandım ne zaman biticek suanki tarifem diyorum 3. Sorusumda cevap alabildim ki taa seneye martta. İndirimli fiyat diye bir şey dolandırmış ağzına şuanki kullandığımdan daha pahalı, inatla size daha uyguna gelicek diyor ve inanılmaz sert konuştu bayagı baskı yaptı en sonunda tartışmak zorunda kaldım.


  • esinikaybetmiscorap.  (04.08.21 16:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.