[]

İşletme YL mülakat soruları neler olur?

Merhabalar,

Bilgisayar Müh. İşletme üzerine YL başvuruları yaptım. Mülakat sorularında neler olur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak mülakatta neye dikkat etmem gerekir?

Teşekkürler,

 
hangi üni?

ben kendi yl mülakatıma business giyinerek gitmiştim, casual giyinenler klasik giyinenleri görünce kendilerini pek rahat hissetmemişlerdi. fazla abartmaya da gerek yok ama, mba hocalarının önemsediği şey, mezuniyet sonrası okulu ve bölümü iş hayatında temsil edebilecek muhterisleren birisi olup olmadığınız oluyor. yani mba'de sünepe tipleri görmek istemezler. (ama yine de alırlar, ayrı konu.)

klasik neden bu bölümü istediğini soracaklardır, kendi alanınla ilgili bir şeyi, yönetmek veya kendi uzmanlığındaki kişi ve ekiplerin yöneticisi olmak için vizyon kazanmak istediğini falan söylersin. mülakattaki hocaların hepsi aynı anda soru sorabilirler, bu çok bilinen bir tezgah, sakinlikle hepsine cevap vermeye çalış. bir de, şunu unutma sen her ne söylersen senden onu tanımlamanı isteyebilirler, mesela ben bilgisayar mühendisiyim dersin, bize bilgisayarı tanımlar mısın derler, ya da mühendisliği tanımlar mısın derler. yani kullanacağın kelimelere dikkat et, açıklayamayacağın havalı kelimeler seçme, o noktadan hep sokalıyorlar. mesela, ben bir bilgisayar teknokenti kurmak istiyorum dersin, bilgisayar teknokenti açıklatırlar falan falan.
  • fucking machine in my head  (04.08.21 10:32:00) 
bir ekleme daha yapayım,

iibf dışından gelenleri de ayrıca severler. kendi alanımda uzmanım, ancak yöneticilik ve finans tarafında gelişmem gerekiyor, bu konuda kendimi yetiştirmek ve gelecekte finans bilen, yöneticilik yapabilen bir kariyer hedefliyorum diyebilirsin. yani sana, bize keynesyen teoriyi anlat demeyecekler, sakın öyle triplere girme.
  • fucking machine in my head  (04.08.21 10:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.