[]

büyük delinmiş dübel deliği için çözüm

köy evinde korniş montajı için dübel deliğini büyük delmisler. farklı korniş dubelleriyle denedim olmadı. en temizi deliği kapatıp yeniden delmek.

nasıl kapatabilirim? alçı, çimento veya silikon vb bir şey mi olur veya bilmediğim başka bir malzeme varsa o da olabilir..


 
Alçı yeterli olur, kuruduktan sonra tekrar delersin.


  • solenkol  (04.08.21 09:15:41) 
bison montage kit ile doldurup yapabilirsin, hatta montage kit ile kornişi direkt yapıştırabilirsin.


  • obscure  (04.08.21 09:17:29) 
Kibrit copu kurdan falan sikistirabilirsin eger 2-3 tanesi kurtariyorsa


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.08.21 09:18:21) 
kama yapmalisin alci pek ise yaramayabilir.
kalemden daha kalin tahta sikistir ya da delik kalinliginda 2 ya da 3 tane dubel sikistir ya da buyuk dubelin icine ufak dubel bas.
bir suru yontem var hepsi tutar.
  • turbo sadık  (04.08.21 09:24:17) 
Bende de aynı durum vardı ben deliğe biraz tamir macunu ile doldurdum, biraz da dübelin çevresini sardım sonra dübeli deliğe bastırdım, macunun kuruması için o pozisyonda tutarak bekledim, işe yaradı.

www.hepsiburada.com
  • peki madem  (04.08.21 09:51:57) 
Tahta cakmak en rahatı, turbo+1


  • kisa  (04.08.21 09:55:41) 
kapatıp delmene gerek yok. zaten alçı dayanıksızdır, beton ile kapatsan ıslatman etmen uğraşman lazım yine normal betona kaynamayabilir.

bu tür durumlarda biz değile uygun ufak bir tahta parçasını çakıp, üstüne dübel olmadan vida atarız.

hatta tahta bulamazsak kurşun kalem çakarız. zaten korniş altında kalacağı için gözükmez

o delik muhtemelen demire denk gelmiş o yüzden büyümüştür.

ikinci seçenek ise, deliğe uygun dübel çakıp, dübelin içine tahta/kurşun kalem çakıp vidalamaktır.

tabi tahta derken beton gibi sağlam olan kayın ağacı gibi ağaçlardan bahsetmiyorum. çam falan olur
  • killerbee  (04.08.21 10:26:59 ~ 10:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.