[]

Yağmur ve yangınlar

Yağmur, basitçe, yeryüzünden yükselen su buharinin bulutlarda birikip kapasotesi taşınca yer yüzüne inmesi değil midir?

Büyük yangınlarin olduğu bölgede gerek bitkilerde bulunan su, gerekse ormanı söndürmek için atilan binlerce ton su buharlaşıp gökyüzünde kumelenmiyor mu? Yağmur oluşumu söz konusu mu?

Yani kısaca yangınlar yağmuru tetikler mi?

Orman yangınlarini söndürmek için kullanılan deniz suyu, yani tuzlu su toprağın dengesini değiştirir mi yoksa bu tuz miktarı orman için önemsiz bir oran mıdır

 
Sicak hava daha fazla su buhari tutar, bu nedenle yazin daha az yagmur yagar. Hava soguyunca su taneleri birlesir, agirlasip duser. Hava cok sicak oldugu icin su buharini tutma kapasitesine sahip. Ama belki dediginiz gibi bu kis cok yagmur yagar.


  • howfaristhesky  (04.08.21 08:31:57) 
hatirladigimda kadariyla 10^6 um yi asinca su zerrecikleri havanin tasima kapasitesini asip yagmur olarak yer yuzune dusuyor alcak basinc yuksek basinc gibi faktorlere bagli kalarak ruzgar durumu da fonksiyona bir bilinmeyen olarak eklenir, hidrolojiden cografyaya gecip bagil nem/ mutlak nem diyebilirsin.

ayrica atilan su bulutlar ile yeryuzune inen suyun yaninda tukuruk gibi kalir.
  • turbo sadık  (04.08.21 09:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.